حفظ امنیت و آرامش در جامعه وظیفه نیروی انتظامی است/حجم کار خیلی زیاد است و پرسنل راهور محدود است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سردار ایوب سلیمانی در چهاردهمین همایش سراسری روسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی اظهار داشت: وظیفه خودم میدانم که از یک سال تلاش و کوشش و تحمل شرایط سخت محیطی و انجام فعالیت قدردانی کنم همه عزیزان نیروی انتظامی مخلصانه و مجاهدانه سختترین فعالیتهای اجتماعی و امنیتی را از مرز تا مرکز کشور به عهده دارند، ولی بعضی از مجموعهها در بین فعالان نیروی انتظامی شرایط خاص دارند که در رأس این نیروها پلیس راهور است.
وی در ادامه گفت: پلیس راهور در سرما و گرما و آلودگی هوا و تغییرات جوی در جادهها به پیش واز خطر میرود و در جادهها همیشه در معرض خطر قرار دارند.
سلیمانی گفت: افرادی که شما با آنها در ارتباط هستید و قرار است آنها را اعمال قانون کنید شاید حوصله این اعمال قانون را نداشته باشند، اما شما باید با مهربانی آنها را توجیه و سپس اعمال قانون کنید. متاسفانه ما نتوانستیم نسبت به گسترش جادهها و افزایش خودروها نیروهای راهور را افزایش دهیم.
جانشین فرمانده ناجا اظهار داشت:وظیفه نیروی انتظامی ایجاد نظم امنیت انضباط و آرامش است.
وی افزود:پلیس انقلابی پلیسی متدین و خدمتگزار مردم و حافظه نظم و امنیت جامعه فروتن و مهربان است هر چند از ابزار و قدرت قانون برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به موضوعی که در خصوص درگیری یکی از فوتبالیستهای مشهور و پلیس راهور به وجود آمد گفت:حادثه که دو روز گذشته رخ داد جدا از مسائلی که در حاشیه این موضوع به وجود آمده است باید به این نکته اشاره کنیم که پلیس در نیمههای شب فرد متخلف را متوقف اما آن فرد در مقابل پلیس نایستاد.
وی گفت :در یکی ۲ سال اخیر شاهدیم که برخیها که از انقلاب شکست خوردند در فرصتهایی به پلیس خدمتگزار راهور تعرض کرده و حریم و حرمت آنها را نگه نمیدارند.
جانشین فرملنده ناجا ادامه داد:حادثه ۲ شب قبل صرفنظر از موضوع و مصداق، پلیس در نیمههای شب در حین انجام وظیفه فرد متخلف را متوقف میکند و فرد مقابل بدون تمکین رو به روی پلیس میایستد، ولی پلیس مقتدر میایستد. بعد مشخص نیست که با چه هدفی فرد مذکور فیلم آنرا منتشر میکند و در معرض دید عموم میگذارد.
سردار سلیمانی تصریح کرد :در سال ۸۵ زنگ خطر تلفات تصادفات به صدا درآمد و ۲۸ هزار نفر در تصادفات جان باختند و پلیس با بسیج همه امکانات و نیروهای پلیس تلاش و کوشش کرد تا در یک دهه با پشتیبانی نسبی سایر دستگاهها به ۱۶ هزار نفر یعنی حدود ۴۱ درصد کاهش داشتیم.
وی ادامه داد :پارسال نامه نگاری کردیم که با توجه به افزایش ۲ برابری خودرو و راهها، کمبود امکانات کنترلی و کمبود تحهیزات پلیس راهور اگر فکری اساسی نشود در آینده قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
این مقام ارشد انتظامی گفت:سال ۹۶ و ۹۷ روند کاهش تلفات تقریبا متوقف شد و دور برگشت افزایش تصادفات اگر فکری جدی نکنیم شروع شده است.
وی افزود:قرارگاه جهادی کاهش تلفات و تصادفات رانندگی با دستور فرمانده ناجا ایجاد شد و اطلس تصادفات شناسایی و طرح اقدام تهیه و اولویتها ابلاغ شد.
سلیمانی همچنین ادامه داد :تا پایان برنامه ششم باید تلفات ۳۶ درصد کاهش یابد یعنی سالی ۲۰۰۰ کشته در ۳ سال آتی باید کاهش یابد.
وی اظهار داشت :هرچند که قول و وعدههای زیادی داده شده است و قانونگذار تعیین کرده که سامانه سپهتن باید روی تمامی خودروهای عمومی نصب شود و روی ۱۵ هزار اتوبوس نصب شده است که تلفات تصادفات در ۲ سال گذشته حدود ۹۰ درصد با این اقدام کاهش یافته است.
جانشین فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنان خود افزود:خودروهای باربری و سنگین یا موثر و یا عامل تصادف هستند هرچند قول داده اند که سامانه سپهتن توسعه یابد، ولی این امر را توسعه ندادند، ولی سوال این است که چرا مسوولان دستگاههای ذیربط این امکان را اجرایی نمیکنند.
وی گفت :باید ۶ هزار دوربین کنترلی در جادهها نصب میشد که تا کنون به ۲ هزار دستگاه نرسیده است.
چرا دوربینهای سیار در اختیار قرار نمیگیرد؟
وی افزود :بحث کیفیت خودرو یک روزه حل نمیشود بخشی از تلفات ناشی از ضعف تولیدات خودرویی است.
سردار سلیمانی ادامه داد:۱۵۰۰ گشتی پلیس راه کم داریم و مشکل اصلی کمبود خودرو است.
وی گفت :تاثیر حضور پلیس تاثیر قابل توجه نخواهد بود اگر سایر دستگاهها به میدان نیایند.
جانشین فرمانده ناجا خاطر نشان کرد :نصب بیش از ۵۰۰ هزار ردیاب بر روی خودروهای عمومی در ظرف ۶ ماه قابل انجام است.
وی افزود :حدود ۶۸ درصد تصادفات و ۶۰ درصد تلفات تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ میدهد البته نه در همه شهرها. استانهای پرتصادف و شهرهای بحرانی ۴۴ شهر است. اگر مسوولان به میدان بیایند و مشکلات این شهرها را رفع کنند بخش قابل توجهی از کشتههای تصادفات کاهش مییابد.
سلیمانی بیان داشت :۵۴۰۰ نقطه حادثه خیز داریم که ۱۵۸۵ نقطه آنها بحرانی است که ۱۱۰۰ نقطه در ۳۰ کیلومتری شهرهاست باید اصلاحات معابر و نصب دوربینها و پشتیبانی از پلیس را در این مناطق متمرکز کنیم.
وی گفت :طرح پلیس برای کاهش تصادفات از نوروز امسال تا نوروز سال آینده است اجرایی میشود و پلیس با تمام توان برای کاهش تصادفات به میدان میآید.
انتهای پیام /