تجملگرایی شاهزادگان سعودی همزمان با بحران اقتصادی و کسری بودجه عربستان
به گزارش گروه بینالملل ، زمانی که صحبت از تجملگرایی و اسراف به میان میآید ملک سلمان که به خوشگذرانی و ریخت و پاش مشهور است گوی سبقت را از دیگران ربوده است.
نگاهی به بیانیهها و اظهارات مقامات آل سعود درباره این سفرها نشان دهنده این مطلب است که آنها سفرهای اینچنینی را کاملا مشروع و قانونی میدانند و در پارهای از موارد برای این سفرها قانونهایی نیز تصویب میکنند.
تداوم کسری بودجه عربستان سعودی
علیرغم افزایش بهای نفت در یک سال گذشته، اما عربستان سعودی همچنان با کسری بودجه شدید دست و پنجه نرم میکنند و مقامات این کشور احتمال دادهاند که کسری بودجه عربستان تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: شرکت هالیوودی از سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون دلاری در عربستان انصراف داد
در همین حال ماه سپتامبر سال ۲۰۱۸ وزارت دارایی عربستان سعودی پیشبینی کرد که احتمالا کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۳۴ میلیارد دلار خواهد رسید.
در بودجه سال ۲۰۱۸ این کشور نیز کسری بودجه حدود ۵۲ میلیارد دلار تعیین شده بود.
این کسری بودجه بر بخشهای مختلف عربستان سعودی تأثیر گذاشته و به خصوص مردم این کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است.
تجملگرایی مقامات آل سعود همزمان با بحران اقتصادی
بن سلمان با چالشهای جدی در عرصه اقتصادی مواجه است. وی که مدعی شده درصدد متنوع سازی منابع درآمدی و اقتصادی عربستان است، پروژههای پر هزینهای را کلید زده است. تغییر در سیستم اقتصادی، مالیات و دیگر قوانین اقتصادی همچنان سوالات در مورد رشد اقتصادی، کسری بودجه و ایجاد شغل را بی جواب گذاشته است. بیکاری رو به رشد قشر جوانان و قیمت پایین نفت از عوامل اقتصادی تهدیدکننده ثبات سیاسی در عربستان هستند.
در حالی که بر اثر کسری بودجه شدید در عربستان، مردم این کشور دچار مشکلات فراوانی شدهاند اما مقامات آل سعود و به خصوص محمد بن سلمان همچنان به تجملگرایی در بخشهای مختلف ادامه میدهد.
قایق تفریحی ۵۰۰ میلیون یورویی بن سلمان
سال ۲۰۱۷ رسانهها گزارش دادند: درحالیکه کشور عربستان با کسری بودجه دست و پنجه نرم میکند اخبار به دست آمده حاکی است که محمد بن سلمان جانشین ولیعهد این کشور در تعطیلات سال گذشته خود در فرانسه قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو برای خرید یک قایق تفریحی امضا کرده است.
محمد بن سلمان خریدار گرانقیمتترین خانه جهان
پایگاه روزنامه نیویورکتایمز در ماه مارس سال ۲۰۱۷ گزارش داد که ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ یک کاخ را در فرانسه به قیمت ۲۲۵ میلیون پوند (۳۰۰ میلیون دلار) خریداری کرده که این کاخ به عنوان «گرانقیمتترین خانه جهان» توصیف شده است.
بر اساس این گزارش ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ یک کاخ را در فرانسه به قیمت ۲۲۵ میلیون پوند (۳۰۰ میلیون دلار) خریداری کرده که این کاخ به عنوان «گرانقیمتترین خانه جهان» توصیف شده است.
استقبال ۷۰ میلیون دلاری از ترامپ
ماه می سال ۲۰۱۷ رئیس جمهور آمریکا در حالی وارد ریاض شد که برخی از منابع هزینه استقبال از وی در عربستان را ۶۸ میلیون دلار اعلام کردهاند.
پایگاه خبری «هرالد» بر اساس اطلاعات درز کرده از عربستان گزارش داده که این استقبال ۶۸ میلیون دلار هزینه در بر داشته که پرهزینهترین مراسم استقبال در تاریخ عربستان است.
بر اساس آمارها برج ترامپ هزینهای معادل ۳۰۰ میلیون دلار برای ساخت در بر داشته و هزینه روزانه آن نیز ۳۰۸ هزار دلار است برجی که به وسیله مقامات آل سعود در جده کلید خورده و سال ۲۰۲۰ تکمیل میشود هزینهای معادل ۱.۲ میلیارد دلار در بر دارد.
سفر به ژاپن با هیأت همراه ۱۰۰۰ نفره و رزرو ۱۲۰۰ اتاق در هتلهایی مجلل
ماه مارس ۲۰۱۷ «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به همراه هیئت ۱۰۰۰ نفره وارد ژاپن شد و گزارش شد که حدود ۱۲۰۰ اتاق در هتلهای مجلل توکیو، پایتخت ژاپن، برای آنها رزرو شد.
علاوه بر این رسانههای محلی علاوه بر این گزارش دادند که صدها لیموزین برای جابه جایی این هیئت هزار نفره، وارد توکیو شد.
کاخ ۶ هزار متری ملک سلمان در مغرب