رعایت حقوق همسران از جمله وظایف مهم همسران و البته حقوق آنان است

22:00 - 12 فروردين 1398
کد خبر: ۴۹۶۹۳۶
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
علاوه بر مهرورزی و سازش میان زن وشوهر، رعایت حقوق همسران در نیز خانواده از جمله وظایف مهم همسران و البته حقوق آنان است.
اتونشر عید ۱۳ / محبت و خوش رفتاری با همسرگروه سیاسی ؛ کتاب «جایگاه حقوق ومسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به همت شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده آماده شده است.

بخشی از سخنان راهبردی آن دو رهبر فرزانه و حکیم در این خصوص است که به عنوان بخشی از مجموعه مکتوب دستاورد‌های چهل ساله نظام جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است.

بُرش‌هایی از کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» را منتشر می‌کند.

محبت و خوش رفتاری با همسر
خداوند مؤدّت و رحمت را به عنوان رکن اساسی در روابط همسران قرار داده است. داشتن خانواده‌ای سالم، با نشاط و پویا فقط با حاکمیت محبت میان زن وشوهر و فرزندان ممکن است. اگر همه عوامل برپایی و استحکام یک خانواده فراهم باشد، اما ملاط محبت و همدلی بین یکدیگر وجود نداشته باشد یا سست باشد، خانواده مستحکم و پایدار نخواهد بود.

مقام معظم رهبری
دخترو پسر، عروس وداماد به هم محبت بورزند؛ چون محبت آن ملاطی است که این‌ها را برای هم حفظ می‌کند در کنار هم نگه می‌دارد و نمی‌گذارد از هم جدا شوند. محبت خیلی چیز خوبی است.

محبت که بود، وفاداری هم هست. بی وفایی و بی صفایی و خیانت به یکدیگر، دیگر نخواهد بود. محبت که بود، فضا، فضای انس می‌شود. فضای قابل تحمل و مورد استفاده و شیرین ایجاد می‌گردد.

احترام به این معنا نیست که مثلا همدیگر را با القاب و آداب صدا کنند. بلکه قلبا مرد نسبت به زن خود و زن نسبت به مرد خود، احساس احترام داشته باشند. احترام را در قلب خود نگهدارید، برای هم حرمت قائل باشید. این در اداره‌ زندگی مهم است. بین زن و شوهر، اهانت و تحقیر و تذلیل نباشد.

علاوه بر مهرورزی و سازش میان زن وشوهر، رعایت حقوق همسران در نیز خانواده از جمله وظایف مهم همسران و البته حقوق آنان است.

وقتی که عائله (خانواده) تشکیل می‌شود، در داخل عائله از نظر اسلام زن و شوهر دو شریک زندگی هستند و باید نسبت به یکدیگر با محبت رفتار کنند. مرد حق ندارد به زن زور بگوید، زن هم حق ندارد به مرد زور بگوید. احکام و مقررات اسلامی، در مورد ارتباطات زن و مرد در داخل عائله و خانواده بسیار دقیق و ظریف است و کسی به کسی حق ظلم کردن، زور گفتن و استخدام کردن را ندارد.

بعضی از مردان خیال می‌کنند که زن وظیفه دارد همه کار‌های مربوط به آن‌ها را انجام بدهد. البته در محیط خانواده، زن و مردی که به هم علاقه دارند، با کمال میل و شوق، کار‌ها و خدمات یکدیگر را انجام می‌دهند؛ اما انجام دادن از روی میل، غیر از این است که کسی احساس کند، یا این طور عمل کند که گویا وظیفه زن است که باید مثل یک مستخدم، خدمت مرد را به آن شکل انجام بدهد، چنین چیزی در اسلام وجود ندارد.

بعضی خیال می‌کنند که زن کمبودش این است که مشاغل بزرگ و پرسر و صدا ندارد، مشکل زن این نیست. حتی آن زنی که شغل بزرگی هم دارد، همان زن هم به محیط امنی در خانواده، به یک شوهر مهربان، به یک تکیه‌گاه مطمئن عاطفی و روحی که شوهر و مرد اوست، احتیاج دارد. طبیعت و نیاز عاطفی و روحی زن این است، باید این نیاز برآورده شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *