پایان حواشی سهمیه‌بندی روزانه برای بنزین/فروش بنزین با نرخ فعلی در سال آینده

12:10 - 05 اسفند 1397
کد خبر: ۴۹۶۸۷۳
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
حواشی بنزین در خصوص افزایش قیمت و سهمیه بندی روزانه آن روز گذشته با مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پایان رسید تا آبی بر روی آتش شایعات موجود در این حوزه باشد.
بنزینبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نرخ گذاری جدید برای بنزین موضوعی است که از سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد، اما به مرحله اجرایی شدن نرسید، موضوعی که ریشه در افزایش  بی رویه مصرف و قاچاق آن دارد، از این رو برای مدیریت استفاده از ابزار قیمت گذاری از سوی برخی فعالان این حوزه پیشنهاد شده بود.
 
مقوله‌ای که به دلیل فراگیری بالا حساسیت‌های متعددی را به دنبال داشت و گوش‌ها را نسبت به اخبار آن تیز کرد.
 
پس از ارائه پیشنهاد‌های مختلف مانند سهمیه بندی بنزین، بازگشت کارت سوخت به روند سوخت گیری، افزایش قیمت در نهایت اختصاص یک لیتر بنزین به هر نفر در روز و سهمیه ۲۴ لیتری بنزین به هر ایرانی به صورت ماهانه مطرح شد، که به دنبال این ایده، بیژن زنگنه وزیر نفت در واکنش به سهمیه بندی روزانه بنزین به ازای هر نفر یک لیتر گفت: این طرح یک گرایش خاص از سهیه بندی است که بدون توجه به دارا بودن موتور سیکلت و خودروی شخصی صورت می‌گیرد و تحت روال پیچیده‌ای مشخص می‌کند که چگونه صاحب بنزینی که مصرف ندارد، آن را بفروشد.

** دولت به دنبال افزایش درآمد نیست

پس از آن بود که وزیر نفت در نشست خبری به مناسب دهه مبارک فجر در پاسخ به سوال در خصوص سرانجام تکلیف بنزین برای سال آینده گفت: سامان دهی بنزین از دو روش افزایش قیمت و سهمیه بندی صورت می‌گیرد و راه سومی ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه برای موضوع بنزین باید از روش‌های مختلف یا تلفیقی استفاده شود، گفت: دولت به دنبال افزایش درآمد نیست بلکه در این میان کاهش قاچاق و کنترل مصرف مد نظر قرار گرفته است.
 
از نظر وزیر نفت مشکل بنزین را نباید در پالایشگاه‌ها بلکه در خودروسازی‌ها و سیستم حمل و نقل پیگیر بود، زیرا باید دید سرانه مصرف بنزین در خودرو‌ها و حمل و نقل چقدر است.
 
زنگنه همچنین معتقد است در شرایط فعلی قاچاق گازوئیل بیشتر از بنزین است که اگر یکی از آن‌ها را تغییر دهیم باید به قیمت سایر محصولات نیز دست زد، زیرا این‌ها به صورت یک مجموعه بوده و باید با تدبیر نسبت به آن‌ها برخورد کنیم به همین خاطر باید نظام یکپارچه نسبت به آن تصمیم گیری کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *