وضع کلیه ایرانی‌ها خوب نیست!

11:31 - 03 اسفند 1397
کد خبر: ۴۹۵۷۷۹
اگرچه خبر اول بودن ایران در پیوند کلیه در خاورمیانه حکایت از پیشرفت در حوزه جراحی، ابزار‌ها و فناوری‌های به روز برای جراحی اعضای مهم و حیاتی بدن از جمله کلیه‌ها دارد و زمینه‌ای است برای جذب گردشگر سلامت تا او بتواند در کشور ما پیچیده‌ترین جراحی‌ها را زیر تیغ زبده‌ترین پزشکان و متخصصان انجام دهد، اما این موضوع که آمار پیوند، رقم کمی نیست و چرا باید مردم ما این همه دچار نارسایی کلیه باشند و کارشان به دیالیز یا جراحی بکشد، جای تامل دارد.

وضع کلیه ایرانی‌ها خوب نیست!به گزارش گروه فضای مجازی ، اگرچه خبر اول بودن ایران در پیوند کلیه در خاورمیانه حکایت از پیشرفت در حوزه جراحی، ابزار‌ها و فناوری‌های به روز برای جراحی اعضای مهم و حیاتی بدن از جمله کلیه‌ها دارد و زمینه‌ای است برای جذب گردشگر سلامت تا او بتواند در کشور ما پیچیده‌ترین جراحی‌ها را زیر تیغ زبده‌ترین پزشکان و متخصصان انجام دهد، اما این موضوع که آمار پیوند، رقم کمی نیست و چرا باید مردم ما این همه دچار نارسایی کلیه باشند و کارشان به دیالیز یا جراحی بکشد، جای تامل دارد. به منظور آگاه سازی خوانندگان از مراقبت‌های کلیه، در ادامه به ارائه راهکار‌های مراقبتی می‌پردازیم.

پیوند عضو یکی از موفق‌ترین رشته‌ها
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به این که پیوند اعضا یکی از موفق‌ترین رشته‌های پزشکی در ایران است، گفت: اولین کشور در منطقه خاورمیانه هستیم که پیوند کلیه انجام می‌دهیم. عباس بصیری با بیان این که از لحاظ ابزار و تکنیک جراحی از پیشرفت‌های خوبی برخورداریم، تصریح کرد: پزشکان زبردستی در کشور داریم که پیوند کلیه را انجام می‌دهند.


انجام ۴۰ هزار پیوند کلیه درایران
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده که نشان دهنده توانمندی ما دراین حوزه پزشکی است. تقریبا ۶۰ درصد پیوند کلیه در ایران از افراد دچار مرگ مغزی و بقیه از افراد زنده است. این کار سبب افزایش تعداد پیوند کلیه در ایران شده است. بصیری ادامه داد:حدود ۸۵ درصد کسانی که پیوند کلیه انجام می‌دهند، بعد از سه سال هنوز کلیه شان در حال کارکردن است که نشان دهنده موفقیت خوبی در این زمینه است.


۳۰ هزار بیمار دیالیزی
بصیری با اشاره به اینکه در ایران حدود ۳۰ هزار نفر دیالیز می‌شوند، گفت: این افراد در مرحله پنجم نارسایی کلیه هستند و باید دیالیز شوند. نارسایی کلیه به پنج قسمت تقسیم می‌شود، آن‌هایی که به مرحله پنجم می‌رسند باید دیالیز شوند. حدود پنج برابراین افراد هم دچار درجاتی از نارسایی کلیه هستند که هنوز به مرحله دیالیز نرسیده اند که امیدواریم با مراقبت و تغذیه مناسب بتوان این بیماری را کنترل کرد.


ایران پیشرو درجراحی لاپاراسکوپی کلیه
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: ما در جراحی آندوسکوپی و لاپاراسکوپی در بیماری کلیه و مجاری ادرار، پیشرفت‌های بسیار شایانی داشتیم و به عبارتی پیشرو این رشته در منطقه هستیم.


کلیه با مسئولیت‌های ریز و درشت فراوان
یکی از وظایف کلیه ها، تولید ماده محرک برای مغز استخوان است که وظیفه خون سازی را بر عهده دارد. همچنین تبدیل ویتامین دی به نوع فعال و مفید برای بدن، تنظیم سطح کلسیم و فسفر خون، توازن اسیدی و قلیایی بدن، تصفیه خون و... از دیگر وظایف کلیه هاست بنابراین وقتی کلیه شما آسیب می‌بیند هر کدام از این کارکرد‌ها نیز دچار مشکل می‌شود. از طرفی فشارخون بالا، دیابت و مصرف خودسرانه دارو‌ها به ویژه مسکن هاو آنتی بیوتیک‌ها نیز در کار کلیه اختلال ایجاد می‌کند. گفته می‌شود با ۲۰ درصد کلیه هم می‌توان زندگی کرد، اما این را به یاد داشته باشید در صورتی که شما رعایت سبک زندگی سالم را نداشته باشید چه فشاری را باید این قسمت باقی مانده از کلیه تحمل کند. به گزارش مشرق، از هر سه نفر یک فرد به دلیل فشار خون، دیابت و سابقه بیماری دچار نارسایی کلیه می‌شود. مواردی که به کلیه آسیب می‌رساند:


عادت به مصرف نوشابه
در ژاپن تحقیقی روی کارمندان دانشگاه انجام شد تا نشان دهند نوشیدن روزانه دو تا چند لیوان نوشابه، احتمال بروز بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید در نمونه‌های ادرار این افراد، پروتئین که نشانه تخریب کلیه هاست، پیدا شد.


مصرف دخانیات
مصرف دخانیات باعث سخت و باریک شدن رگ‌های خونی می‌شود که خون رسانی به کلیه هارا با مشکل رو به رو می‌کند. «کشیدن دو عدد سیگار در روز برای دو برابر شدن سلول‌های اندوتلیال رگ‌ها کافی است تا ضخامت آن‌ها را افزایش دهد.»


ویتامین B۶ ناکافی
کمبود این ویتامین خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. این ویتامین را می‌توانید در ماهی، نخود، سیب زمینی و سبزیجات نشاسته دار و میوه‌ها و مرکبات پیدا کنید.


کمبود منیزیم
با کمبود منیزیم، رسوب کلسیم افزایش می‌یابد و چه جایی مناسب‌تر از کلیه برای این رسوبات! این ماده معدنی در سبزیجات، حبوبات و آجیل یافت می‌شود.


موارد متعددی برای نارسایی و در نهایت از کار افتادن کلیه‌ها وجود دارد که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، مشکلات زیادی را هم برای بیمار و هم نظام سلامت ایجاد می‌کند. مصرف زیاد پروتئین، مصرف نامنظم داروها، رسیدگی نکردن به بیماری‌ها به ویژه عفونت کلیه، شیوه مصرف دارو‌ها و مواد الکلی، مصرف زیاد کافئین و سدیم از جمله موارد هشدار است.


برچسب ها: کلیه دیالیز پیوند

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *