افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت عملکرد کانتینری بندر شهید رجایی
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ظرفیت عملکرد کانتینری بندر شهید رجایی افزایش ۵۰ درصدی داشته است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، محمد رضا الهیار از افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت عملکرد کانتینری بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: به کارگیری ۱۲ دستگاه جرثقیل گنتری کرین (از تجهیزات خاص مورد نیاز برای بنادر با عملکرد کانتینری) به ارزش ۱۰۴ میلیون یورو، بزرگترین پروژه در این طرحها بوده که بر اساس مناقصه بین المللی و با همکاری مجموعههای داخلی ساخته شد.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر افزود: با استفاده از این تجهیزات استراتژیک و استقرار آنها در ترمینالهای ۲ و ۳ بندر شهید رجایی، عملا ظرفیت بزرگترین بندر کانتینری کشور از ۳ و نیم میلیون TEU به ۵/۸میلیون TEU افزایش یافت؛ به عبارت دیگر، حدود ۲/۳ میلیون TEU، به قابلیت تخلیه و بارگیری کانتینری بندر شهید رجایی اضافه شد.
الهیار با بیان اینکه در طرحهای توسعهای بندری، در فاز اول عمرانی ابتدا اسکله و پسکرانه بندر مهیا میشود و سپس در فازهای بعدی، تجهیزات برای انتقال کالا و کانتینر از کشتی در کنار اسکله مستقر میشود، خاطرنشان کرد: در این طرحهای توسعهای بخش خصوصی نیز مشارکت فعال داشته است.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی درباره ویژگیهای جرثقیلهای گنتری کرین توضیح داد: گنتری کرینها تجهیزات خاصی هستند که با تکنولوژی پیشرفتهای ساخته میشوند و متناسب با ظرفیت کشتیها و ظرفیت بنادر، در ابعاد مختلف و با وزن از ۱۳۰۰ تن تا ۲۰۰۰ تن، برای جابه جایی کانتینری از کشتی به ساحل (پسکرانه بندر) ساخته و به کار گرفته میشوند.
وی افزود: به جز تجهیزات جابه جایی، تعدادی از این طرحها در مناطق دیگر از سواحل استان هرمزگان و برای ایجاد زیرساختهای لازم در بخشهای گردشگری، افزایش ایمنی دریانوردی، تجهیزات مرتبط با افزایش ایمنی دریایی، تاسیسات برقی و مکانیکی مورد نیاز، ایمنی کانال ورودی و لایروبی نیز به بهره برداری رسید.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت مناسب موجود در سواحل شمال و جنوب ایران برای توسعه دریا پایه، از «اجرای پروژههای متعدد اندازه گیری پارامترهای دریایی و پایش شبیه سازی این پارامترها جهت شناخت پدیدههای دریایی» طی دو دهه گذشته خبر داد.
وی همچنین «طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی» را یکی دیگر از اقدامات با ارزش سازمان بنادر و دریانوردی با همکاری ۱۸ ارگان دریایی کشور برشمرد و اظهار داشت: در این طرح که با مقیاس یک بیست و پنچ هزارم در سطح ملی انجام شده، در استان هرمزگان با مقیاس یک پنج هزارم با برنامه عمل شهرستان صورت گرفت و بر اساس آن ظرفیتهای هر شهر در استان هرمزگان در بخشهای مختلف صنعتی، شیلاتی، گردشگری و تجاری در حوزه بندری و دریایی شناسایی شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *