دولت پاکستان مسئول صحت و برگشت ۷ مرزبان ایرانی است
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، شهریار حیدری صبح امروز در نشست خبری خود در باره آخرین وضعیت ١٢نفر از مرزبانان ربوده شده در میرجاوه گفت: تعداد ٥ نفر از مرزبانان ربوده شده در روزهای اول با پیگیریهای دولت ایران و پاکستان آزاد شدند.
وی ادامه داد: برای آزادی ٧ مرزبان دیگر نیز پیگیریها در سطوح محتلف ادامه دارد، ٧ مرزبان سالم و در اختیار گروهک تروریستی هستند.
حیدری افزود: ما این گروهک تروریستی را به رسمیت نمیشناسیم، آنها جریاناتی وابسته به سرویسهای اطلاعاتی غربی مستقر در کشورهای عربی هستند و صرفا برنامههای آنها را اجرا میکنند و هدفشان ایجاد ناامنی در عمق و نوار مرزی کشور است. اینها عمدتا اهدافی در عمق کشور دارند که با اشراف و توانایی نیروهای مرزی امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی قبل از ورود به مرزها مورد برخورد قرار میگیرند.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور تاکید کرد: دولت پاکستان مسئول صحت و برگشت مرزبانان به کشور هستند، به هرحال دولت لحظهای در این مورد کوتاهی نمیکند و همواره مورد پیگیری است و امیدواریم هرچه زودتر به کشور باز گردند.
وی درباره آخرین اقدامات خود در ستاد گذرنامه وزارت کشور گفت: لایحهای را تنظیم و به هیئت دولت تقدیم کردهایم تا مدت زمان اعتبار گذرنامه از ٥ سال به ١٠سال ارتقایابد.
حیدری تصریح کرد: طی اقدامات صورت گرفته در سال جاری، زمان تحویل گذرنامههای مفقودی از ٦ماه به ٢٠روز کاهش یافت.
وی از معافیت ۴۸ قلم کالا از حق ورودی برای مرزنشینان خبر داد و گفت: وزارت کشور با دو رویکرد حمایت از تولید داخل و بهبود سطح معیشت مرزنشینان درصدد است به مردم مرزنشین خدمات ارائه دهد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با بیان معافیت ۴۸ قلم کالا برای مرزنشینان و شرکتهای تعاونی مرزنشین، اظهار داشت: قبلا اقلام خوراکی ۷۰ درصد و غیر خوراکی ۳۰ درصد معافیت داشتند. خوشبختانه دولت در تاریخ بیست و چهارم بهمن ماه، ۱۰۰ درصد کالاهای خوراکی و ۵۰ درصد اقلام غیرخوراکی معاف از حق ورودی شدند.
۵۰ میلیون تومان سودآوری برای ملوانان با کاهش قیمت سوخت
مدیر کل مرزی وزارت کشور درباره ساماندهی به فعالیت ته لنجیها در مناطق مرزی نیز بیان کرد: ملوانان از ۲ الی ۳ معافیت برخوردارشدند، یکی اینکه لنجهای صیادی و تجاری در گذشته، سوختگیری شان به قیمت آزاد بود، اما تدبیری شد تا در ۷۰ درصد آبهای جمهوری اسلامی در خلیج فارس و دریای عمان که مشمول برخورداری از فعالیتهای مرزبانی است، سوخت را با قیمت داخلی استفاده کنند. برای شناور بستگی به نوع آن ۵۰ میلیون تومان در یک رفت و برگشت سود آوری دارد.
وی افزود: اقدام دیگر نیز در نظرگیری معافیت برای کالایی که سفارش میدهند. این شامل ۲۵ درصد معافیت تجار است که در ارتباط با فعالیتهای ملوانی همکاری میکنند، دیگر اینکه هر ملوان ۶۰ میلیون تومان معاف از سود بازرگانی شدند که در سال ۶ تا ۹ بار یک شناور با ملوانان میتواند در مسیر رفت و برگشت داشته باشند.
حیدری با تسلیت شهادت جمعی از پاسداران مرزی در حادثه تروریستی محور خاش -زاهدان گفت:: حادثه تروریستی محور خاش -زاهدان ناشی از جریانهای تروریستی است که توسط سرویسهای غربی- عربی در کشور پاکستان سازماندهی و مدیریت میشوند. ما دولت پاکستان را مسئول میدانیم و به شکل جدی میخواهیم پایگاه این گروهک را مورد رصد قرار دهد و با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
امنیت کشورهای همسایه را امنیت خودمان تعریف میکنیم
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور یادآور شد: ما امنیت کشورهای همسایه را امنیت خودمان تعریف میکنیم همانطور که جمهوری اسلامی ایران برای امنیت برخی کشورهای همسایه هزینه داده است و بهترین جوانان ما در این زمینه شهید شده اند. قرآن بیش از ۷۵۰ بار به امنیت اشاره کرده است؛ ما با این نگاه به موضوع امنیت توجه داریم.
وی تاکید کرد: ما از کشور پاکستان انتظار داریم هر چه زودتر به این مباحث خاتمه دهد و بر فعالیتهای این گروهکهای تروریستی مستقر در خاک خود نظارت بیشتر و دقیق تری داشته باشد. حمایت مالی و اطلاعاتی این اقدامات توسط برخی کشورهای عربی منطقه و غربی به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام میشود.
حیدری خاطرنشان کرد: ریاست جمهوری و مسئولان وزارت امور خارجه در این ارتباط آنچه ضرورت دارد را پیگیری کرده و هشدار لازم را دادهاند. کشور پاکستان نیز روز گذشته برای این موضوع هیئتی به ایران فرستاد و امیدوارم در جلسات به نتایج مشترکی برسیم و دیگر شاهد این گونه اقدامات تروریستی نباشیم.