حضور ۲۰ استاندار در دوازدهمین نمایشگاه گردشگری تهران
به گزارش گروه جامعه ، ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در حاشیه نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران که در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی به مدت چهار روز برپا شده بود، در گفتگو با خبرنگاران درباره فروش ویزای خارجی با قیمتهای متفاوت در غرفههای نمایشگاه بیان کرد: «این طبیعی است که آژانسها ویزای مختلف را در چنین نمایشگاههایی بفروشند، اما اگر یک ویزا به نرخهای متفاوت فروخته شود و با اصل آن چیزی که باید باشد در تضاد قرارداشته باشد، تخلف است.»
وی گفت: «در چند سال اخیر ما ۱۰ میلیون گردشگر خروجی داشته ایم که الان این آمار به ۶ میلیون نفر رسیده است.»
تیموری بیان کرد: «رویکرد ما توسعه گردشگری داخلی بوده است و اینکه از لحاظ گردشگران خروجی و ورودی توازنی برقرار شود.»
وی افزود: «در سالهای گذشته حدود ۸۰ درصد نمایشگاه در اختیار شرکتهای تهرانی بود و تنها ۲۰ درصد آن را شرکتهای استانی اشغال کرده بودند، اما امسال این موضوع برعکس شده است و امسال مشاهده کردیم که بخش خصوصی استانها به همراه ادارههای کل میراث فرهنگی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.»
معاون گردشگری کشور گفت: «ایرانیها معمولا این طور نیستند که ۱۵ روز قبل از سفرشان برنامه ریزی کنند، ولی ما در این نمایشگاه این فرصت را برای آنها ایجاد کردیم که از مدتها قبل برای سفرهای نوروزی خود تصمیم بگیرند.»
وی با تأکید بر اینکه برآوردی از آژانسهای گردشگری نشان میدهد آنها با ۶۰ درصد کاهش تورهای خروجی مواجه شده اند، گفت: «در چنین فضایی رونق توسعه گردشگری داخلی در اولویت است. این نمایشگاه گردشگری نیز میتوانست فرصتی برای گردشگری داخلی باشد تا کسانی که میخواستند به جای سفرهای خارجی، مقصد دیگری را انتخاب کنند، از این نمایشگاه بهره لازم را ببرند.»
تیموری تصریح کرد: «ویژگی مهم نمایشگاه دوازدهم، تخصصی پیش رفتن آن بوده است. در سالهای گذشته تنها فروش مواد خوراکی و برنامههایی مانند رقصهای سنتی پررنگ بود، اما امسال نشستهای تخصصی را برگزار کردیم تا این نمایشگاه وجهه تخصصی بیشتری داشته باشد. نکته دیگر در این نمایشگاه حضور مقامات استانی و محلی بود. بیش از ۲۰ استاندار در این نمایشگاه حضور پیدا کردند و از غرفه استانهای خودشان دیدن کردند. این برای اولین بار بود که استانداران به این نمایشگاه میآمدند. ما اگر بتوانیم مقامات محلی را به درک واقعی از گردشگری در شهر خودشان برسانیم، گردشگری در آن استان رونق پیدا خواهد کرد، چون معتقدیم به تنهایی نمیتوانیم کاری از پیش ببریم.»
وی افزود: «امسال معاونتهای میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز غرفه داشتند و متوجه ارتباطشان با صنعت گردشگری شدند. حضور آنها در این نمایشگاه باعث شد تا فرصتی برای معرفی بهتر فعالیت هایشان داشته باشند. تنها معاونت گردشگری بود که هیچ غرفهای نداشت.»
تیموری گفت: «تشویق سفرهای داخلی سیاست ماست. همچنین تشویق به سفرهای برنامه ریزی شده در دستور کار ما قرار دارد. اگر به مردم بگوییم که سفرهای برنامه ریزی شده انجام دهند، قطعا سفرهای آنها ارزانتر خواهد بود.»
وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از هتلها در این نمایشگاه امکان ارائه نرخ اتاق برای سال ۹۸ را نداشتند، گفت: «هتلها در سال جدید افزایش نرخ نخواهند داشت. جای تعجب است که آنها نتوانند برای عید نوروز نرخی اعلام کنند. شاید برخی از تورهای خارجی توانسته اند در برخی از ماههای سال تخفیف بگیرند، ولی در برخی دیگر این امکان را نداشته اند، به همین دلیل است که آنها متوجه تفاوت قیمت اتاق هتل در برخی ماههای سال میشوند.»
معاون گردشگری کشور همچنین درباره فروش تورهای خارجی بیشتر از تبلیغ تورهای داخلی در نمایشگاه گردشگری گفت: «ما به دنبال این بوده ایم که مردم تنوع تورها را ببینند. اینکه آژانسها در چنین نمایشگاهی تور سفر خارجی میفروشند، طبیعی است. گردشگری ما تا به حال یک بُعدی بوده است و گردشگری خروجی نسبت به گردشگری ورودی پیشی گرفته است.»
تیموری همچنین درباره تفاوت نرخ ویزاهای شینگن در میان آژانسهای مسافرتی نیز گفت: «آیین نامهای وجود دارد که در آن هنوز اصلاح نشده که باید جلوی آژانسهای مسافرتی بند (ب) گرفته شود تا ویزای تک نفروشند. تا زمانی که این آیین نامه اصلاح نشود ما هم نمیتوانیم جلوی آنها را بگیریم. با این وجود با اصل فروش ویزای تک توسط آژانسها مخالف هستیم. با وزارت خارجه نیز صحبت کرده ایم که برخی از سفارتخانهها تنها با یک یا دو آژانس کار میکنند و تنها به آنها اجازه گرفتن ویزا را میدهند، اما آنها به ما گفته اند که این موضوع در اختیار سفارتخانه است و کاری نمیتوان کرد.»