۲۷ کارگزاری تامین اجتماعی در خارج از کشور فعال هستند

12:25 - 27 بهمن 1397
کد خبر: ۴۹۴۴۳۵
در سفر مدیرکل اتباع تامین اجتماعی به گیلان، نشست مشترکی با حضور مدیرکل، معاون بیمه‌ای و جمعی ازروسای شعب و کارشناسان حوزه نامنویسی این استان برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه احمد رضا خزاعی مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی ، اداره کل اتباع را نهادی سه ساله و تازه تاسیس که در شهریور ماه سال ٩٤ تولد یافته معرفی کرد و سه رویکرد پوشش بیمه‌ای اتباع خارجی، پوشش بیمه‌ای ایرانیان خارج از کشور و اجرای توافق نامه‌های دو یا چند جانبه با سایر کشور‌ها را ماموریت اصلی این مجموعه برشمرد.

خزاعی توجه به حقوق بشر را سرلوحه فعالیت اداره کل اتباع قلمداد کرد و اظهار داشت: تعاملات برون سازمانی راهبرد اصلی ما در تحقق اهداف است.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه وزارت کشور متولی اقامت اتباع خارجی است، اذعان داشت: در برنامه کاری این حوزه از سامانه‌های وزارت کشور و امورخارجه بهره می‌بریم.

خزاعی با استناد به ماده ٥ قانون تامین اجتماعی که مقررمی دارد اتباع خارجی که درداخل کشور اشتغال دارند باید بیمه شوند، این مهم را مرتبط با مواد ١٢٣ تا ١٢٩ قانون کار دانست وافزود: براساس مفاد مقاوله نامه ١٩سازمان جهانی کار نیز حتی افرادی که در کشور خود از پوشش بیمه‌ای برخوردار هستند باید برای حوادث بیمه شوند.

وی همچنین به وجود یک میلیون و یکصد و پنجاه هزار تبعه خارجی رسمی در کشور اشاره و اظهار داشت: ٣٤٣ هزار نفر ازاین افراد دارای گذرنامه بوده و حدود ٨٠٠ هزار نفر در طرح آمایش بصورت پناهنده در ایران به سر می‌برند.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ٩٠ درصد مخاطبین ما را افغان‌ها تشکیل می‌دهند اذعان کرد: این گروه در ١٤ استان کشور مجاز به فعالیت و کار هستند.

خزاعی افزود: وزارت کشوردر سال‌های قبل دارای ١٧٧ دفترکفالت بود، ولی با بسته شدن این مراکز، تعداد صدور کارت‌های پروانه کار نیز کاهش یافته است بگونه‌ای که هم اکنون ٦١ هزار و ۶۶ تبعه خارجی دارای مجوز کار در کشور وجود دارد که از این بین ٧٦ درصد آن‌ها یعنی ٤٦ هزار و ۸۰۵ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی با اشاره به جرائم پیش بینی شده برای کارفرمایان خاطی استفاده کننده از نیروی کار خارجی غیرقانونی، اظهارداشت: درتلاشیم تا تعداد بیشتری ازاتباع را تحت پوشش داشته باشیم، چون معتقدیم اکثریت دارندگان کارت اقامت به اشکال مختلف بمنظور کار وارد کشور شده اند.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی، عملکرد و دامنه تعهداتی تامین اجتماعی را بسیار گسترده دانست و اظهارداشت: یکی ازرویکرد‌های سال‌های اخیر توجه به جذب و پوشش بیمه‌ای اتباع بوده است بگونه‌ای که تنها در ده ماهه لغایت دی امسال از رشدی ٢٤٤ درصدی برخوردار بوده ایم.

خزاعی بزرگترین گروه بیمه پردازان اتباع خارجی را کارگران اجباری دارای کارکرد عادی براساس لیست با ۵۰.۴ درصد دانست و خاطرنشان ساخت: پس از این دسته اتباع ثبت شده ناشی از بازرسی‌های کارگاهی با ۲۰.۴ درصد و زنان خانه دار با ۱۴.۲ درصد قرارداشته و بیمه شدگان مشاغل آزاد با ۹.۳ درصد و افراد مشمول مقاوله نامه با ٤/٤ درصد وبیمه شدگان اختیاری با ١/١ درصد در انتهای این جدول قرار دارند.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی در این نشست با بیان اینکه امیدواریم با اصلاح رفتاراز طریق دقت در بازرسی‌ها و رعایت قانون، کارفرمایان از نیرو‌های مجاز بهره ببرند افزود: الزامات بین المللی و تکلیف دولت‌ها در قبال افراد شاغل در کشور، رعایت مقاوله نامه ١٩ است.

وی با اشاره به اینکه ١٢٢ کشور این مقاوله نامه را پذیرفته اند و اجرا می‌کنند، اذعان داشت: براساس مفاد این مقاوله نامه، حتی اگر نیروی کارخارجی در کشور خود تحت پوشش بیمه باشد می‌تواند با پرداخت ٣ درصد دستمزد واقعی خود بصورت لیست جداگانه و شخصی از پوشش‌های درمانی، غرامت دستمزد، ازکارافتادگی و مستمری بازماندگان در صورت بروز حوادث برخوردار گردد.

مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی با مثبت ارزیابی نمودن فعالیت‌های گیلان در زمینه اتباع اذعان داشت: درحال حاضر ١٦١ نفر در این استان در این گروه تحت پوشش هستند.

خزاعی همچنین تعداد مستمری بگیران خارجی تامین اجتماعی کشور را ٢٥٨٠ نفراعلام و اظهارداشت: عراقی‌ها با ١٣٩٠ نفر و افغانستانی‌ها با ٩٠٣ نفر بالاترین آمار این بخش تعهداتی را شامل می‌شوند.

وی با اشاره به ماده ٤ قانون تامین اجتماعی و لزوم پوشش‌های بیمه‌ای برای هموطنان مقیم خارج از کشور، اظهار داشت: در حال حاضر ٢٧ کارگزاری فعال درخارج از کشور داریم وتعداد بیمه شدگان ما درسالجاری ٧٣ درصد افزایش داشته است و هم اکنون ٣٢ هزار ایرانی بیمه شده در این گروه داریم.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ٨٤هزار و ۵۱۹ مستمری بگیر تامین اجتماعی درخارج ازکشور از این تعهد استفاده می‌کنند اظهار داشت: استان‌های کردستان، گیلان و مازندران در جذب بیمه اتباع از استان‌های موفق کشور بوده اند.

ابراهیم زاده معاون اداره کل اتباع تامین اجتماعی نیز طی سخنانی پوشش بیمه‌ای اتباع خارجی را یک وظیفه اجتماعی قلمداد واظهار داشت: این مهم یک حق انسانی است که افراد طی آن با نیرو‌های ایرانی تفاوت نداشته و آثارآن ساماندهی امنیت بیشتر برای جامعه را دربرخواهد داشت.

ایشان با اشاره به ماده ٢٥ اعلامیه جهانی حقوق بشر که بیان میدارد همه آحاد جامعه سزاوار زندگی با استاندارد‌های قابل قبول برای سلامتی، رفاه و حمایت‌های اجتماعی میباشند انواع پوشش‌های بیمه‌ای برای اتباع را تشریح نمود.

ابراهیم زاده اظهار داشت: نیرو‌های دارای مجوز اشتغال از طریق بیمه‌های اجباری ومشاغل آزاد ونیرو‌های غیرشاغل دارای مجوز اقامت نیز از طریق بیمه‌های اختیاری، بیمه زنان خانه دارو طلاب و روحانیون میتوانند تحت پوشش قرار گیرند.

وی ماموریت‌های دیپلماتیک وکنسولی، کارشناسان سازمان ملل متحد وخبرنگاران خبرگزاری‌ها و مطبوعات را از استثنائات مواد ١٢٠ تا ١٢٩ قانون کار درزمینه پروانه کار و فعالیت برشمرد وبه تبیین ماده ١٨١ قانون کار وبند (ج) ماده ١١ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بابت جرائم بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز پرداخت.

مهندس حسن زاده معاون اداره کل اتباع در حوزه ایرانیان خارج از کشور نیز  طی سخنانی به تشریح مقررات این بخش درقالب اختیاری و اجباری، اهمیت اطلاع رسانی و فرصت‌های پیش رو از قبیل: سفر هموطنان در ایام نوروز به کشور پرداخت و در بخش پایانی، به تبیین عملکرد اداره کل گیلان و لزوم هدایت و سوق دادن ایرانیان خارج از کشور برای برخورداری از پوشش‌های بیمه‌ای پیش بینی شده پرداخت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *