ناشران باید کتابهایی که لازم است را چاپ کنند/ کاغذ گلاسه افزایش مهار گسیخته داشته است
فرهاد تیمورزاده مدیر مسئول انتشارات تیمورزاده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در حال حاضر چاپ کتاب با زینگ و چاپ در چاپخانه سخت شده، به طوریکه ناشران باید با انتخاب بهتر، گزیدهکاری و دقت در شمارگان، کتابها را منتشر کنند.
وی بیان کرد: کاغذ گلاسه به دلیل کمبودش در بازار، افزایش مهار گسیخته داشته است. ما ابتدای سال که میخواستیم کتابها را برای نمایشگاه بینالمللی کتاب منتشر کنیم، کمتر از یک هفتم قیمت کنونی، پول صرف چاپ میکردیم یعنی کاغذ ۱۱۰ هزار تومانی گلاسه را الان بیش از ۷۶۰ هزار تومان خریداری میکنیم.
مدیر مسئول انتشارات تیمورزاده اظهار کرد: وقتی بهای کاغذ نسبت به ماههای گذشته چندین برابر شده، ناشر مجبور است بجای کاغذ گلاسه از کاغذ تحریر استفاده کند.
وی افزود: کتابی که سال گذشته ۲۹ هزار تومان به دست خواننده میرسید با بیش از ۶۰ هزار تومان باید به فروش برسانیم بنابراین با وجود تمام هزینهها کتاب هفت برابر نمیشود، چون ما فکر میکنیم باید از کاغذی که افزایش سه برابری داشته، استفاده کنیم تا هزینهها کاهش پیدا کند. این در حالی است که بقیه نهادهای تولید کتاب نیز افزایش پیدا کرده و هزینههایی، چون سلفون، صحافی و... چند برابر شده است.
تیمورزاده گفت: معرفی کتابهایی که قرار است به چاپ رسد نیز نشان از فعالیت ناشران کشور دارد، بر همین اساس بهتر است با انتخاب بهتر، گزیدهکاری و دقت در شمارگان کتابها را منتشر کرد.
وی اظهار کرد: ناشران مثل مردم، وقتی از مواد مصرفی سیراب بودند دل نسوخته همه چیز را مصرف میکردند بنابراین در مقاطعی ما هم تیراژ اشتباهی داشتهایم و وقتی دیدیم بهای چاپ کتاب کاغذ تحریر نسبت به کاغذ گلاسه تنها ۲۰ هزار تومان تفاوت دارد از کاغذ گلاسه استفاده کردیم درحالی که اکنون نمیتوانیم برای جلد کتاب از کاغذ گلاسه استفاده کنیم، چون فکر میکنیم مهم انتشار خود کتاب است بنابراین از کاغذ تحریر بهره میگیریم.
مدیر مسئول انتشارات تیمورزاده تاکید کرد: آنچه منتشر میکنیم کماکان باید پاسخگوی این سوال باشد که برای چه این کتاب چاپ میشود، چه هدفی را دنبال میکند و اینکه آیا چاپ فلان کتاب ضرورتی دارد. در حال حاضر باید شریط کشور را درک کنیم و کتابهایی که لازم است را به چاپ رسانیم.