ورشو ورشکسته! / دستاوردهای انقلاب از ابراهیم تا ادواردو/ حکمرانی در قاب ۴۰ سالگی انقلاب/ مردمی که آقا هستند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ورشو ورشکسته!، دستاوردهای انقلاب از ابراهیم تا ادواردو، حکمرانی در قاب ۴۰ سالگی انقلاب، مردمی که آقا هستند، تحریم بانکی مهاجران؛ چرا؟، آمریکا روی گسلهای لرزان اختلاف، تیتر بهمن یک «نه» دیگر به دشمنان، نقد و عفو و ... گزیدهای از سرمقالههای امروز روزنامههای سراسری کشور است که در ادامه میخوانید:
• روزنامه حمایت در بخش یادداشت امروز خود مطلبی با تیتر ورشو ورشکسته! را منتشر کرد که به این شرح است:
واکاوی واکنشها به این نشست نشاندهنده این است که کوچکترین موفقیتی از این اجلاس انتظار نمیرود و همانگونه که روزنامه هاآرتص تأکید کرده تنها دستاورد این نشست، گرفتن عکسهای یادگاری توسط نتانیاهو با شیوخ مرتجع عرب خواهد بود. ضمن اینکه خبرهایی از احتمال لغو این نشست نیز به گوش رسیده است. به نوشته والاستریت ژورنال، ممکن است بهواسطه میزان مشارکت اندک کشورها یا حضور آنها با مقامهای رده پایین، پمپئو در دقیقه ۹۰ این نشست را لغو کند و بهبیاندیگر گفته که امیدی به این جلسه نیست و ورشو ورشکسته شده است! از ۴۰ سال عربدهکشی، ارعاب، تهدید و تطمیع رسیدهاند به چند تحریم نخنما شده، جنگ روانی تکراری و یک نشست بیخاصیت و امید دارند که این معجون معجزه کند و مردم از ادامه راه انقلاب پشیمان شوند. از طرفی، گاهی در سخنان مقامات آمریکایی و صهیونیستی، سخن از گزینه نظامی به میان میآید. قطعاً هجمه نظامی یک شوخی بیمزه است که هرگز اتفاق نخواهد افتاد، اما بهطور حتم به فکر ایجاد آشوب و ناآرامیها در سال پیش رو هستند. بهبیاندیگر، هدف آنها از چیدن این پازل، برپایی فتنه ۹۸ و یکی از مقدمات مهم آن، اثرگذاری بر جشن پیروزی انقلاب اسلامی است. ازاینرو اگر بگوییم که همه این تحرکات برای کمرنگ کردن راهپیمایی ۲۲ بهمن صورت گرفته، سخن بهگزاف نگفتهایم. این در حالی است که رسانههای غربی – علیرغم شیطنتها و تلاش برای عادی نشان دادن گردهمایی جشن انقلاب اسلامی - در انعکاس عظمت راهپیمایی ۲۲ بهمن سالهای گذشته اذعان داشتهاند که تهدیدات آمریکا نهتنها موجب ترس مردم ایران نشده بلکه موجب اتحاد ملی و انسجام بین همه گروههای سیاسی شده است و تقریباً همه آنها تأکید داشتند که حضور مردم پیامی به دولتمردان آمریکاست که اگر مرتکب اشتباهی شوند، مردم آنها را از اقدام خود پشیمان خواهند کرد. ملت غیور ایران ثابت کردهاند که هرگاه تهدید شدهاند، با اراده پولادین و عزمی راسختر به میدان آمدهاند و به همین سبب، حضور میلیونی مردم در همایش تولد نظام اسلامی که چهار روز دیگر برگزار خواهد شد، یقیناً شگفتی فوقالعاده رسانههای خارجی را در پی خواهد داشت و خواهند گفت که علیرغم تحریمها و تهدیدات بیسابقه، حضور مردم برای نشان دادن حمایشان از انقلاب اسلامی بسیار شگفتانگیز و بیسابقه است. نکته پایانی اینکه یومالله ۲۲ بهمن امسال، آب سردی بر قامت نحس توطئهگرانی خواهد بود که روی جدایی مردم از انقلاب حساب ویژهای باز کرده بودند. رهبر معظم انقلاب «حضور امیدآفرین و ایستادگی نسل سوم و چهارم در میدان دفاع از انقلاب و نظام» را نشانه «رویندگی و بالندگی انقلاب و نکتهای بسیار مهم و درخور توجه» برشمردهاند و براین اساس، حضور جوانان نسل سوم و حتی چهارم در این جشن ملی و اسلامی، یکبار دیگر، دروغ بودن ادعای گسست نسل جدید با آرمانهای انقلاب را آشکارتر خواهد کرد. تظاهرات ۲۲ امسال نشان خواهد داد که رویشهای انقلاب بیش از ریزشهای آن است و نظام مقدس جمهوری اسلامی در ارتقاء مؤلفههای قدرت خود که یکی از آنها جلب حمایتهای مردمی است، هر سال بیش از سال گذشته توفیق داشته و خواهد داشت.
• روزنامه کیهان هم در بخش یادداشت امروز خود مطلبی با تیتر دستاوردهای انقلاب از ابراهیم تا ادواردو را منتشر کرد که به این شرح است:
دستاوردهای اصلی و بیزوال انقلاب این آدمها هستند. شاید بتوان کارخانهها را تعطیل، پل و جادهها را خراب، صنعت هستهای را به عقب راند، موشکی را در هوا منهدم کرد، اما با ذهنها و قلبهایی که خود را به مدار انقلاب سپردهاند، چه باید کرد و اصلاً چه میتوان کرد؟! آنچه روز به روز آمریکا را از این انقلاب عصبانیتر میکند، همین دستاوردهاست. دستاوردهایی که صنعت هستهای و اقتدار موشکی و نفوذ منطقهای و پیشرفت شگرف علمی و امثال اینها، اثر و نشانه آنهاست. دشمن از این دستاوردها چنان دچار جنون و خفت شده است که خوی حیوانی خود را بروز میدهد و حتی به دانشمندان نیز –همچون شهریاری و علی محمدی و احمدی روشن- نیز رحم نکرده و پاسخ نبوغ و تلاش مجاهدانه آنان را با گلوله و بمب میدهد. اذهان مفلوک آنان قادر به فهم و تحلیل چرایی و چگونگی این رویشها نیست و نمیتواند بفهمد که دستاورد معنوی را نمیتوان با گلوله از میان برد. نبرد امروز ما و آمریکا بر سر نرمافزار انقلاب اسلامی است. محصول و خروجی این انقلاب با نرمافزاری مبتنی بر اصول اسلام ناب، انسانهایی تاریخساز بودهاند. دشمن میخواهد این نرمافزار را ویروسی و آلوده کند که اگر موفق شود خروجی آن در بهترین حالت انسانهایی خنثی و به احتمال قویتر انسانهایی علیه این کارخانه انسانسازی خواهد بود. این نبرد جدی است و همرزمان ما در این جبهه ابراهیمها هستند. از حضرت امام که اولین و بزرگترین بتشکن این انقلاب بود تا فرزندان فکری و معنوی او در سراسر جهان. پس سلام بر ابراهیم!
• روزنامه وطن امروز هم در بخش یادداشت حکمرانی در قاب ۴۰ سالگی انقلاب را منتشر کرد که به این شرح است:
البته این نزدیکی و فتح قلههای استقلال و پیشرفت بدون مزاحمت و مانعتراشی قدرتها و تمامیتخواهان مستکبر نخواهد بود. انقلاب اسلامی ۴۰ ساله ایران را اگر به یک کوهنورد تشبیه کنیم، به مانند کوهنوردی است که ابتدا و میانه کوه را طی کرده و در حال صعود نهایی به قله است که اتفاقا مرحلهای سخت و نفسگیر است، لذا دشمن که میداند در صورت فتح قله، کوهنورد به بینش و تسلطی دست مییابد که دیگر حذف آن غیرممکن است، تمام تلاش خود را از بهکارگیری عوامل نفوذی و کارشکنان داخلی تا فشار اقتصادی و رسانهای خارجی به کار گرفته است تا انقلاب اسلامی را در گردنه سخت و نفسگیر منتهی به صعود زمینگیر کند، لذا شاهد اوج فشار و توان دشمن در زمینگیر کردن حرکت انقلاب در فتح قله استقلال و پیشرفت هستیم.
ما امیدواریم و ایمان داریم انقلاب اسلامی ایران با توکل بر خدا و صبر مردم و همت مسؤولان دلسوز و با هدایت رهبر فرزانه انقلاب به رغم اراده دشمنان داخلی و خارجی خود با ادامه مسیر پیشرفت و عزت، این آخرین گردنههای صعود و فتح را نیز پشت سر گذارده و به الگویی برتر و بیبدیل در حکمرانی خوب بدل خواهد شد؛ انشاءالله.
• روزنامه رسالت هم در بخش سرمقاله مردمی که آقا هستند را منتشر کرده است که در ادامه میخوانید:
کاشت این نهال را شخصی به عهده گرفت که مؤمن بود؛ مؤمن به خدا، مؤمن به هدف، مؤمن به راهی که او را به این هدف میرسانَد و مؤمن به مردم. فلذا اولا نهال سالمی غرس شد، ثانیا باغبان آن با باور کامل، رفتار میکرد و بعد از او هم سی سال حراست و حفاظت به دست با کفایت کسی بود که هم به انقلاب علقه دارد، هم کنار امام، باغبانی از این شجره طیبه را آموخته بود. آفتها هر روز پیچیدهتر به جان درخت میافتادند، اما شاگرد مثل استاد میجنگید و نمیگذاشت گزندی به اصل و ریشه برسد. شاید هر از گاهی میوههایی روی زمین میریخت ولی رویشها شیرینتر بود و تلخی ریزشها را از بین میبرد. شاید گاهی بدنه درخت در طوفانها آزرده میشد، اما بعد از آرامش، درخت قدمی کشید و از افقی بالاتر دنیا را میدید. دومین نکته که پیوندی با بحث اول هم دارد حضور مردم بود که حجتی برای نصرت پدید آورد همانطور که امیرالمؤمنین فرمود: أَمَا وَ الَّذِی فَلَقَ الْحَبَّةَ وَ بَرَأَ النَّسَمَةَ لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِیَامُ الْحُجَّةِ بِوُجُودِ النَّاصِرِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَی الْعُلَمَاءِ أَلَّا یُقَارُّوا عَلَی کِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَیْتُ حَبْلَهَا عَلَی غَارِبِهَا؛ هان به خدایی که دانه را شکافت، و انسان را به وجود آورد، اگر حضور حاضر، و تمام بودن حجت بر من به خاطر وجود یاور نبود و اگر نبود عهدی که خداوند از دانشمندان گرفته که در برابر شکمبارگی هیچ ستمگر و گرسنگی هیچ مظلومی سکوت ننمایند، دهنه شتر حکومت را بر کوهانش میانداختم. چنانچه مردم پای کار نبودند بلاشک این نهال کاشته نمیشد و رشد نمیکرد و ثمر نمیداد. چه بسا در بسیاری از مواقع مردم جور کمکاری برخی مسئولین را کشیدند، همانگونه که در بزنگاه هااین مردم بودند که با حضور خود، کشور و انقلاب را از لبه پرتگاه فاصله دادند. سومین نکته جایگاه انقلاب و کشور و مردم است. زنده ماندن که بالاخره در هر دورهای محقق میشود، اما زندگی کردن چطور؟ نوکر هم میتواند نفس بکشد، اما نفس کشیدن در آقایی را نمیتوان با نفسکشیدن در نوکری قیاس کرد. انقلاب اسلامی، ایران را آقا کرد. اینکه با شوق میگوییم چهلساله شدیم برای این است که چهلسال آقا بودیم وگرنه سالهای نوکری جز درد و رنج و تحقیر چیزی ندارد. انقلاب اسلامی به کوری چشم دشمنان چهلساله شد و به فضل پروردگار، پرچم به صاحب این انقلاب که همانا مهدی فاطمهاست خواهد رسید.
• روزنامه دنیای اقتصاد هم در بخش سرمقاله تحریم بانکی مهاجران؛ چرا؟ را منتشر کرده است که به این شرح است:
در دنیا کشورهای مهاجرپذیر، سیاستهای مشخصی در قبال جذب مهاجران یا پناهندگان دارند. اگر به آنها پناهندگی و اقامت بدهند در کنارش خدمات شهروندی متناسب با وضعیت فرد نیز به او خواهند داد. عربستان نمونهای از این کشورهاست. تا سال ۲۰۱۷ این کشور پذیرای حدود ۱۱ میلیون نفر مهاجر و نیروی کار خارجی از ۱۰۰ ملیت مختلف بوده است. صنعت ساختوساز در عربستان جایی است که از هر ۱۰ نیروی کار ۹ نفر آنها مهاجر هستند. این مهاجران متناسب با وضعیت اقامتشان از خدمات شهروندی عربستان سعودی به خوبی استفاده میکنند. کارت الکترونیک بانکی دارند. حقوقشان را ماهانه دریافت میکنند و به راحتی میتوانند با استفاده از نرمافزارهای انتقال وجوه مهاجران (Remittance) مثل ورلدرمیت (worldremit) درآمدشان را به خانوادههایشان در کشور مبدا انتقال دهند. این کشور با استفاده از نیروی کار مهاجران از تمام ظرفیتهای اقتصاد خود برای رشد و توسعه استفاده کرد تا در برنامهای بلندمدت به اقتصادی پویا و مستقل از نفت نزدیک و نزدیکتر شود. در حقیقت در هر جایی از اقتصاد این کشور که کمبود نیروی کار وجود داشته از جمعیت مهاجر استفاده شده تا روند رو به رشد اقتصاد این کشور دچار نقطه ضعف نشود. عربستان یکی از بالاترین نرخهای بازگشت مهاجران به وطن خود را دارد. برخلاف کشورهای اروپایی و بسیاری از توسعهیافتهها، سیاست مهاجرتی این کشور به گونهای است که تمایلی به حفظ مهاجران و افزایش نرخ زاد و ولد از طریق آنان ندارد و از مهاجران فقط برای تامین نیروی کار اقتصاد خود استفاده میکند. این یعنی جذب مهاجر در راستای توسعه اقتصادی. به این ترتیب ضرورت اصلاح رویکرد ارائه خدمات بانکی به مهاجران و ورود جریانهای مالی آنان به نظامات مالی ایران علاوهبر تحقق اهداف انسانی حاکمیت جمهوری اسلامی، منافع اقتصادی و سیاسی متعددی هم برای کشور به همراه خواهد داشت.
• روزنامه خراسان هم دربخش یادداشت خود مطلبی با تیتر آمریکا روی گسلهای لرزان اختلاف را منتشر کرد که به این شرح است:
البته موضوع تامین امنیت از طریق ایجاد دیوار مرزی تنها موضوع اختلافی میان دموکراتها و جمهوری خواهان نیست. حزب حاکم بر کاخ سفید با حزب حاکم بر مجلس نمایندگان در طیف وسیعی از موضوعات، از مالیاتها تا بیمههای درمانی، تجارت، امنیت و جهت گیریهای سیاست خارجی آمریکا با یکدیگر اختلاف نظرهای عمیق دارد. به عنوان مثال، دموکراتهای مجلس نمایندگان قصد دارند در برنامه مالیاتی دولت ترامپ که مبتنی بر کاهش ضرایب مالیاتی ثروتمندان بود، تجدید نظر کنند یا دست رئیس جمهوری آمریکا را برای راه انداختن جنگهای تجاری یا خروج از سوریه و افغانستان ببندند. آنان نشان داده اند برای واداشتن کاخ سفید به تمکین، از تعطیلی دولت فدرال و خانه نشین کردن صدها هزار کارمند دولت نیز ابایی ندارند. این اختلافات در دو سال گذشته، لجاجتها و تسویه حسابهای سیاسی و شخصی را میان دو طرف به راه انداخته است تا جایی که ترامپ، سران دموکرات را به خیانت به ملت و دست نشاندگی باندهای جنایتکار مواد مخدر متهم میکند و دموکراتها نیز ترامپ را عروسک خیمه شب بازی روسها مینامند. این وضعیت با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و کنگره در سال ۲۰۲۰ شدیدتر نیزخواهد شد. دموکراتها امیدوار هستند با زمینگیر کردن برنامههای دولت، شانس خود را در انتخابات پیش رو افزایش و امکان پیروزی مجدد ترامپ را کاهش دهند. در حالی که جمهوری خواهان نیز سرمست از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ و سناتوری ۲۰۱۸ چشم به انتخابات ۲۰۲۰ دوخته اند. این جدال، امکان هرگونه مصالحه و سازش دوحزبی را بر روی گسلهای سیاسی - اجتماعی از بین میبرد. گرچه دولت ترامپ به شدت در تلاش است از آمریکا، کشوری کاملا مقتدر و قدرتمند ترسیم کند، اما تاریخ ثابت کرده است که کشمکش در " خانه "، امپراتوریها را فرسوده خواهد کرد حتی اگر این امپراتوریها به اندازه ایالات متحده آمریکا گسترده و شکست ناپذیر جلوه کنند.
• روزنامه ایران هم در بخش یادداشت مطلب با تیتر بهمن یک «نه» دیگر به دشمنان را منتشر کرده که به این شرح است:
در ۴۰ ساله شدن انقلاب اسلامی، رسیدن به سن بلوغ است. گذشت این ۴ دهه این انتظار را به همراه دارد که انقلاب باید تا اینجای کار به نقطه روشنی میرسید که بتواند راههای برون رفت از مشکلات و یافتن مسیر گشایش در امور مردم و پیشرفت و تعالی را بخوبی طی کند. ویژگی دیگر چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هم در همین قالب قابل طرح است. متأسفانه به رغم اینکه ۴۰ سال از عمر جمهوری اسلامی میگذرد، همچنان با چالشها و مشکلاتی مواجه هستیم. در کنار دستاوردهایی که وجود داشته و قابل چشمپوشی نیست، کاستیهایی وجود دارد که به هیچوجه در شأن این نظام و این مردم نیست. ۴۰ ساله شدن انقلاب، فرصتی است تا در برخی از سیاستهای کشور بازنگری رخ بدهد و اساساً به این سؤال پاسخ گفته شود که چه شد این کاستیها به وجود آمده؟ و چرا آنچه حق این مردم است، آن طور که باید و شاید محقق نشده است؟ با همه این تفاسیر، راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نیز همچون سالهای گذشته با حضور پرشور مردم انقلابی برگزار خواهد شد. ایرانیانی که با وجود تمامی مشکلات هیچ گاه پشت مسئولان کشور را خالی نکردهاند، بار دیگر یک «نه» بزرگ به دشمنان قسم خورده ایران که در رأس آن امریکا و اسرائیل قرار دارند، خواهند گفت و نشان خواهند داد که فشارهای آنان که در قالب تحریمهای ظالمانه خود را نشان میدهد، به هیچ وجه آنان را از پا درنمی آورد و آنان هیچگاه دست از آرمانهای انقلابی خود برنخواهند داشت؛ انقلابی که به بهای ریخته شدن خونهای بسیار زیادی که به دست آمده و ادامه پیدا کرده است. اما این تنها پیام حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه امسال نیست. ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی میگذرد و مسئولان کشور باید به یک عقلانیت و اعتدال لازم رسیده باشند. آنان باید در بخشی از سیاستهای غلطی که در این کشور به مدت سالیان دراز دنبال میشود، تجدیدنظر کنند. لازم است که مسئولان سیاستهای سازنده تری را دنبال کرده و وارد فرآیند گفتگو و تعامل و آشتی ملی و انسجام همگانی شوند و چالشهایی که در درون حاکمیت از طریق تندروهایی که متأسفانه در قدرت هم دست داشتهاند، پدید آمده، حل شده و با کنار گذاشته شدن آنان وارد فرآیند تعامل و همگرایی شوند. مطالبه ملت از مسئولان نظام همین است. مردم میخواهند که مسئولان بدانند بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب برخی از روندهایی که در این ۴ دهه پیش گرفتهاند، سازنده نبوده است. پس در روندهایی که به نفع مردم نبوده باید تجدید نظر جدی و اساسی شود تا یک روند سازنده برای حل مشکلات مردم ایجاد شود تا این جامعه بتواند راههای تعالی را بهتر طی کند.
• روزنامه اطلاعات هم یادداشتی با تیتر نقد و عفو را منتشر کرده که به این شرح است:
باری، در قیاس با نبوت و سیرة نبوی، ما کجای کاریم و البته آیا هنوز متوجه نشدهایم که این شیوه، یعنی زندانها، در داخل دیوار و خانوادههای اثرپذیر در بیرون حصار، چه تالیهای فاسدی دارد؟ جامعه شناسان و روانکاوان و جرمشناسان میتوانند تحلیل کنند و بگویند. به گمانم وقت آن است که به این موضوعات به صورت جدیتری پرداخته شود. کار قضا از همه سختتر و باریکتر است و اگر خطایی رخ دهد، جبرانشای بسا ناممکن باشد. اما عفو و دفع حدود، ولو به شبهات، از ضرر و ضرار به دین و مردم جلوگیری میکند. آخرین سخن را به فرمایشات ریاست قوه قضائیه حضرت آیتالله صادق آملی لاریجانی ختم میکنم که خواستهاند رفع شبهه کنند و پاسخ منتقدان را به صراحت بدهند و ضمناً به اروپاییان و آبراهه کوچک اینستکس نیز که نماد بیعدالتی و فریب غربیان است بپردازند. ریاست قوه قضائیه فرمودند: اساساً محکومی به نام «زندانی سیاسی» نداریم و کسی در جمهوری اسلامی به خاطر نقد تحت پیگرد قرار نمیگیرد... به صراحت میگویم که نقد به هیچ عنوان در جمهوری اسلامی جرم نیست.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.