محیط زیست بدنبال هدایت توسعه است/ واحدهای صنعتی باید در محدوده استاندارد و ضوابط و مقررات زیست محیطی فعالیت کنند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، پیش از ظهر امروز کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در همایش HSE در صنعت سیمان که در محل کارخانه سیمان تهران برگزار شد حضور یافت.
کیومرث کلانتری در این همایش با اشاره به اینکه در پایان سال ۸۰، HSE در وزارت نفت شکل گرفت و با ساختار جدیدی سازماندهی شد، افزود: HSE شامل بهداشت، ایمنی و محیط زیست است و ۳ هدف عمده را دنبال میکند که شامل جلوگیری از آسیب به افراد و تجهیزات و همچنین جلوگیری از وارد شدن اثرات نامطلوب بر محیط زیست است.
وی با بیان اینکه در قانون هوای پاک هم بر HSE تاکید شده است، اظهار داشت: امروز HSE در همه بخشهای صنعت، خدمات، کشاورزی و محیط زیست شهری کاربرد دارد و در حقیقت مجموعهای از اجزای بهم پیوسته است که در راستای رسیدن به ۳ هدف مذکور فعالیت دارد.
کلانتری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز تولید ضرورت اجتناب ناپذیر کشور است و نباید چرخ تولید متوقف شود، افزود: نه صنعت بدون محیط زیست و نه محیط زیست بدون صنعت دارای معنا است و اگر بخواهیم مشکلات کشور حل شود باید رشد اقتصادی داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه دنیا در حال توسعه است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، بیان داشت: توسعه برای سلامت و سعادت نسل بشر ضروری است و البته باید توجه داشت که توسعه بر محیط زیست اثر گذار است و دیدگاه سازمان محیط زیست در خصوص توسعه حفظ بدون بهره برداری نیست بلکه محیط زیست بدنبال هدایت توسعه میباشد.
کلانتری ادامه داد: باید بگونهای توسعه را هدایت کنیم تا با منابع موجود نیاز نسل حاضر بر آورده شود و ضمن اثرگذاری مثبت مابقی را به نسلهای آلاینده واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه مقررات و ضوابط HSE در هر واحدی برای سلامت و پایداری مجموعه میباشد، اظهار داشت: واحد HSE سفیر محیط زیست است و همواره تاکید دارم که اولین اقدام HSE در هر مجموعهای باید حفظ خود مجموعه باشد.
کلانتری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه یک واحد صنعتی همواره ۲ نوع محصول تولید میکند، گفت: یکی محصول اصلی است و دیگری آلودگی است و واحدهایی مانند کارخانجات سیمان نیز دارای بار آلودگی بالا و بالقوه آلاینده هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: آلودگی بر محیط زیست اثرگذار است و باید علاوه بر توجه به سلامت و محیط زیست در محدوده داخل صنعت به سلامت مردم و ساکنان همجوار با این صنعت نیز توجه شود.
کلانتری با اشاره به اینکه محیط زیست در همه بخشها دارای استاندارد است و همه واحدهای صنعتی باید در این محدوده استاندارد و ضوابط و مقررات زیست محیطی فعالیت کنند، خاطر نشان کرد: محیط زیست از هر واحدی که مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال محیط زیست را رعایت کند و برای رفع معضلات زیست محیطی خود برنامه ریزی داشته باشد حمایت میکند.
محمد علی عفتی داریانی مدیرعامل شرکت سیمان تهران نیز در این همایش گفت: برگزاری همایش HSE در صنعت سیمان نشان دهنده توجه این صنعت به موضوعات محیط زیست و HSE هم در بعد تئوریک، علمی و نظری و هم در بعد عملی است.
وی با بیان اینکه در سال ۵۷ ظرفیت تولید سیمان در کشور ۷ میلیون تن بوده و امروز به بالای ۸۵ میلیون تن ظرفیت تولید کشور در این بخش رسیده است، اظهار داشت: این یکی از برکات انقلاب است که توانسته ایم این ظرفیت را ایجاد کنیم و این مقدار تولید بیشتر از مقدار تقاضای داخلی کشور است.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران با اشاره به اینکه همواره سعی کرده ایم که از مسئولیتهای اجتماعی خود غافل نبوده و در این حوزه هم فعال باشیم، افزود: اقدامات خوبی تاکنون در حوزه HSE و محیط زیست در این واحد انجام شده و البته اقدامات بسیاری هم در این حوزه باید انجام شود.
وی با بیان اینکه در سال جاری خط ۳ و ۴ این شرکت بدلیل ایجاد آلودگی متوقف شد، گفت: با توجه به ضررهای مالی که ناشی از این اقدام بود پذیرفتیم که باید این اقدام انجام پذیرد و این خطوط پس از تغییراتی که در جهت رفع آلایندگی انجام خواهد شد دوباره آغاز بکار خواهند کرد.
عفتی داریانی ادامه داد: بهینه سازی حدود ۱۱۴ فیلتر در سطح کارخانه در سال جاری، توسعه حدود ۲۸ هکتار فضای سبز کارخانه و مسقف نمودن سالن کلین کر از جمله اقدامات این مجموعه در راستای کاهش بار آلودگی بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات ارزشمند انجام شده نصب سیستم آنلاین پایش خروجی دودکشها است که با اجرای این سیستم وضعیت دودکشها بصورت لحظهای قابل رصد توسط محیط زیست است.