دستاوردهای مرکز مدارس خارج از کشور/ فرزندان کارگزاران نظام در خارج از کشور باید در مدارس ایرانی تحصیل کنند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، غلامرضا کریمی در نشست خبری ارائه دستاوردهای مرکز امور بین الملل مدارس خارج از کشور در چهلمین سالگرد انقلاب اظهار کرد: امروزه خیلی از فعالیتهای مدارس در حوزه ارتباط با مدارس خارج از کشور در حال شکل گیری است.
کریمی درادامه بیان کرد: درحوزه عمارات از ۲۵۷۷ دانش تعداد ۱۲۹۶ تا در مقطع ابتدایی، ۶۴۳ در متوسطه اول هستند که نشان دهنده این است که مقطع ابتدایی دانش آموز دارد. ۲۰۳۰ دانش آموز در کویت که تعداد ۹۸۸ در ابتدایی، ۶۷۲ متوسطه اول و ۲۹۲ در متوسطه دوم است. هزار ۷۷۰ دانش آموز ایرانی در مدارس خارج از کشور در اروپا در حال تحصیل هستند.
وی افزود: فرزندان کارگزاران نظام در خارج از کشور باید در مدارس ایرانی تحصیل کنند.
کریمی با اشاره به دستاوردهای مرکز مدارس خارج از کشور، اظهار کرد: مدارس خارج از کشور از ١٣۴سال پیش شکل گرفت و ابتدا در مسکو، استانبول، عراق و بعد در کشورهای جنوبی خلیج فارس مدرسه داشتیم.
وی افزود:درسال ۵٧تعداد مدارس خارج از کشور ٩مدرسه با حضور ٢ هزار دانش آموزان بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مدارس افزایش پیدا کردند و ٧سرپرستی در نقاط مختلف جهان شکل گرفت و به تناسب تعداد دانش آموزان در کشورها مدرسه داریم.
رییس مرکز مدارس خارج از کشور خاطرنشان کرد:در حال حاضر ١١۴مدرسه در٨۴شهر و۵۴کشور باحدود١۴هزاردانش آموز داریم که
به تناسب حضور کارگزاران نظام در برخی از کشورها امکان دارد مدرسهای تاسیس یا لغو شود.
کریمی با بیان اینکه مدارس خارج از کشور همیشه مورد تاکید مسیولین بوده است، گفت: برای رسیدن به این هدف تلاش شده است در مناطقی که نیاز است مدرسه را داشته باشیم تا فرزندان با چارچوبها و خصایص اسلامی تربیت شوند.
وی در ادامه اضافه کرد:در حال حاضر هفت سرپرستی ترکیه وروسیه، امارات، کویت، قطر، پاکستان و هند، اروپا و سوریه و لبنان داریم و برخی از مدارس تک کشوری برگزار میشوند.
کریمی با اشاره به دیگر فعالیتهای مرکز، اظهار کرد: ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموزانی که خارج از کشور تحصیل کرده اند برعهده این مرکز است که بالغ بر٣٠٠هزار پرونده در طول ٣٨سال گذشته بررسی شده است.
وی تصریح کرد: تسهیلات لازم را برای خارجیان داخل کشور داریم که در حال حاضر ۵٠کشور که میخواهند دانش آموزان بانظام آموزشی کشورهای خودشان تحصیل کنند، امکانات لازم را فراهم کرده ایم.
قائم مقام وزیر در امور بینالملل بیان کرد: برای اتباع خارجی یا ایرانیانی که خارج از کشور بوده اند و به ایران برگشته اند در حال حاضر ٢۵مدرسه بین المللی وجود دارد و البته۴٠تقاضای تاسیس مدرسه بینالملل داریم.
کریمی اذعان کرد: در حال تدوین نظام آموزشی بین المللی جمهوری اسلامی هستیم که برای تصویب به شورای عالی خواهیم برد و کتابهای درسی متناسب با این نظام تهیه خواهد شد.
وی در ادامه گفت: قریب٩٠٠مدرسه در خارج از کشور داریم که علاقمند به استفاده از نظام آموزشی بین المللی جمهوری اسلامی هستند.
کریمی تاکید کرد:ارتباطات و تعاملات بین المللی در سال۵٧گسترده نبود و در حد دو تا سه کشور بوده است که در حال حاضر با ٣۵کشور تفاهم نامه و۴١برنامه اجرایی مشترک با کشورهایی دیگر داریم.
رییس مرکز مدارس خارج از کشور اظهار کرد:در سال ۵٧در هیچ سازمان بین المللی عضویت نداشتیم، اما در حال حاضر با٩ سازمان در ارتباط و تعامل هستیم و در همین راستا نمایندگی
سازمان آیسسکو را در مرکز مدارس خارج کشور داریم.
وی با بیان اینکه حجم فعالیت هاگسترده است، گفت: حدود٣۵٠برنامه مشخص در قالب کارگاههای آموزشی، نشستها، تدوین نظامها و... به همراه تعاملاتی با یونسکو، یونیسف، کمیساریای عالی پناهندگان و... داشته آیم.
کریمی با اشاره به حضور دانش آموزان پناهنده در مدارس کشور، اظهار کرد:همواره پذیرای دانش آموزان پناهنده بوده ایمو این در طی دستور مقام معظم رهبری که هرکودکی فارغ ازمشکلات هویتی که دارد باید به مدرسه برود، به شکل جدیتر پیگیری شد که درحال حاضر در ٢٨هزار مدرسه در حال تحصیل هستند.
رییس مرکز مدارس خارج از کشور تاکید کرد: مدارس خارج از کشور به عنوان پایگاههای فرهنگی ادامه فعالیت خواهند کرد و فقط در نحوه مدیریت این مدارس تغییراتی خواهیم داشت و البته در سال آینده از حجم نیروهای اعزامی کاهش پیدا خواهد کرد.
کریمی در ادامه افزود: اعلام کردیم هر معلمی که به تبعیت از همسر میتواند در خارج از کشور حضور داشته باشد به مرکز امور بینالملل مراجعه کند و آمادگی داریم تا همان سیستم پرداخت حقوق داخل کشور را برای آنها داشته باشیم.
وی تصریح کرد:برای برخی از کشورها سیستم آموزش مجازی را درنظر گرفتیم که کلیه دروس به صورت آفلاین در اختیارات مدارس قرار میگیرد تا از محتوای مجازی استفاده کنند و افت کیفیت آموزشی در دانش آموزان را نداشته باشیم.
کریمی افزود:مدارس در امارات دچار مشکلاتی شدند که از طریق وزارت امورخارجه در حال پیگیری هستیم تا انشالله سال آینده مدرسه شارجه را راه اندازی کنیم والبته در ابوظبی هم مشکلاتی داریم که در حال پیگیری هستیم.
قائم مقام وزیر در امور بینالملل خاطرنشان کرد: دنیای امروز به گونهای است که اکثر فعالیتها در پرتو تعاملات و ارتباطات بین المللی است و انتقال تجارب و بهره گیری از تجارب دیگر کشورها بسیار مهم قلمداد میشود.
کریمی با اشاره به بودجه مرکز مدارس خارج از کشور اظهار کرد: ۴٠میلبون یورو برای مدارس خارج از کشور در نظر گرفته شد که با افزایش نرخ ارز با چالشهایی روبرو شدیم و البته بودجه مرکز برای سال آینده از ١٧۴میلیارد تومان به ٢٠٧ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که ١۵ درصد رشد داشته است.
رییس مرکز مدارس خارج از کشور خاطرنشان کرد: در مدارس بینالملل داخل کشور دانش آموزان ایرانی نمیتوانند ثبت نام کنند و
مدارس تطبیقی هم برای ایرانیها است که خارج از کشور بوده اند و چند سالی در آنجا درس میخوانند و بعد به مدارس کشور وارد میشوند.
کریمی با اشاره به معوقات معلمان مدارس خارج از کشور، اظهار کرد:با توجه به محدودیتهای مالی پرداخت حقوق عقب افتاده معلمان خارج از کشور از ابتدای سال برای چهار ماه پرداخت شده است و به محض تخصیص ۴ماه دیگر هم پرداخت خواهد شد.