توسعه روستاها قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست/ افزایش ۵ برابری محصولات کشاورزی و سه برابری سرانه تولید مواد غذایی/ مردم همیشه سنگ تمام گذاشتهاند اما گله هم دارند
عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» میگوید قبل از انقلاب حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت و ۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داشتیم اما در حال حاضر جمعیت ما به ۸۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده و تولیدات کشاورزی به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است یعنی ۵ برابر.
خبرگزاری میزان -
جهانبینی اسلام ایجاب میکرد مردم ایران اسلامی با نفی هرگونه ظلم، زمام تعیین سرنوشت خویش را از چنگال ایرانینماهای بیگانهپرست بیرون بکشند و خود بر اساس اقتضای مصحلت، حکم برانند. چه آنکه شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» میگوید:ای مردم! انتظار نداشته باشید دیگران از خارج بیایند وضع شما را سر و سامان بدهند. ملتی که بخواهد مستشار خارجی برایش تضمیم بگیرد، تا ابد آدم نخواهد شد... اگر انتظار بیهوده داشتن کار صحیحی بود... حسین بن علی (ع) شایستهتر از هر کس بود که منتظر بنشیند تا خدا رحمت خود را بر او و امت او نازل کند (ص ۲۰۹)
ملت عصر روحالله - که افرادی همچون شهید مطهری به تاسی از حضرت امام خمینی (ره) پیشقراول آن بودند - نه تنها به انتظار بیهوده ننشستند بلکه ردای قیام به تن کردند و نتیجه آن شد انقلاب شکوهمند ایران اسلامی. انقلابی که پا را فراتر از سطح مطالبه نهضت مشروطه یعنی محدودکردن حکومت مطلقهی مستبدّانهی پادشاهان گذاشت و طبق فرموده ناخدای باخدای انقلاب، نگفت حکومت سلاطین را محدود کنیم؛ گفت: اصلاً سلطنت یعنی چه؟ معنای سلطنت چیست؟ یک ملّتی دارند زندگی میکنند، مملکت مال آنها است، چرا باید یکنفری بیاید مسلّط بر مردم باشد و فرمان او بر زندگی مردم جاری باشد؛ اصلاً انقلاب اصل سلطنت را، اصل حکومت مطلقه را آمد از بین برد (بیانات در دیدار مردم قم - ۱۹ دی ۹۴)
حال در طلیعه چهل سالگی چنین انقلاب شکوهمندی، پروندهای با عنوان «خدمت» گشودهایم تا از خدمات چهل ساله آن بگوییم.
بیشتر بخوانید:
تحریریه سیاسی میزان در نهمین گفتوگوی پرونده «خدمت» پای صحبتهای نماینده فعلی شهرستان «دزفول» در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» نشسته است. متن گفتوگوی مشروح میزان با «عباس پاپیزاده» به قرار زیر است:
میزان: آقای پاپیزاده ابتدا از اینکه وقت خودتان را در اختیار ، قرار دادید سپاسگزارم پیشاپیش چهلمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی ایران را به خدمت شما تبریک عرض میکنم.
پاپیزاده: من هم از شما و مجموعه شما تشکر میکنم و متقابلا تبریک عرض میکنم.
جمهوی اسلامی؛ مردمسالاری دینی
میزان: به عنوان سوال نخست مایلم نظر حضرتعالی را به عنوان یکی از نمایندگان مجلس درباره مسیر سیاسی انقلاب اسلامی بدانم.
پاپیزاده: بحث مشروطیت بیش از یک قرن است که در کشور ما آغاز شده و برگرفته از یک حرکت ملی بوده است. در پی این رویداد همه اقوام و گروههای مختلف ایرانی از کوههای زاگرس گرفته تا شمال کشور با هم متحد شدند. مشروطیت گام نخست مردم سالاری بود. آنهم مردم سالاری دینی. در نهایت مردم ما به دنبال این بودند تا نظام سلطنتی که یک نظام خودخواهانه بود را به صورت صددرصدی به سمت یک نظام مردم سالاری آنهم از نوع دینیاش سوق دهند که نهایتا این خواسته مردم هم در سال ۵۷ با رهبری امام خمینی (ره) محقق شد و همه طیفهای مردمی و مذاهب و اقوام مختلف آمدند و یک حرکت جمعی را انجام دادند و انقلاب اسلامی را رقم زدند و با رای خودشان این مسئله را تائید کردند.
سلب بهانه با برگزاری همهپرسی
میزان: و ایناولین انقلابی بود که بعد از پیروزی، به رای هم گذاشته شد
پاپیزاده: بله. حضرت امام خمینی (ره) به دلیل دور اندیشی که داشتند در ابتدای امر آمدند و از نو شروع کردند. یعنی ابتدا رفراندوم برگزار کردند. حضرت امام خمینی (ره) در حالی این رفراندوم را برگزار کردند. به دلیل اینکه شک و شبهای برای مخالفین به جای نماند و محلی برای سوء استفاده نشود، امام آمدند و این رفراندوم را برگزار کردند تا حقانیت نظام ثابت شود. با این حرکتی که امام خمینی (ره) انجام دادند اولین گام شکل گیری دموکراسی و مردم سالاری دینی اتفاق افتاد. دیدیم که نهایتا مردم بیش از ۹۸ درصد به انقلاب آری گفتند و نظام جمهوری اسلامی به عنوان روشی درنظام حاکمیتی ما انتخاب شد.
میزان: با این گزاره موافقید که برگزاری رفراندوم برای کشورهای غربی که از دین به عنوان تحجر یاد میکنند، غافلگیرکننده بود؟
پاپیزاده: بله. به درستی به این مسئله اشاره کردید، البته رفتار و سوابق امام(ره) چیزی جز این را نمیتوانست برای ما نمود دهد، اما این رفتار برای غربیها پیشبینی نشده و غافلگیر کننده بود. به اعتقاد بنده حرکت امام خمینی (ره) در برگزاری رفراندوم یک زیرساختی فکری را برای کشور ترسیم کرد. این حرکت ریلگذاری برای حرکت مردمسالاری دینی در ایران بود.
میزان: البته جنس انتخابات پس از انقلاب با انتخاباتهای قبل از انقلاب هم تفاوت داشت
پاپی زاده: بله. در نظام پادشاهی شخص پادشاه به لحاظ آن ارتباط خونی که با پادشاه قبلی دارد این حق نامشروع را به صورت خود به خود کسب میکند، اما در نظام جمهوری اسلامی ایران این مسئله در مراجعت به آری مردم ثابت میشود؛ چه در زمینه خبرگان رهبری، چه رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس و چه شوراهای شهر وروستا که باز با رای مردم انتخاب میشوند بنابراین ما در همه سطوح مدیرتی کشور به آرای مردم مراجعه میکنیم، اما در نظام پادشاهی نه پادشاه با رای مردم انتخاب میشد و نه نخست وزیر و نه نمایندگان و ... .
توسعه روستاها قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست
میزان: به درستی به ظرف دو نوع شکل حکومتداری اشاره کردید حال درباره مظروف آن هم بفرمایید. مثلا نوع نگاه و خدمترسانی به روستاها و مناطق محروم در قبل و بعد از انقلاب چه وجه تمایزی دارد؟
پاپیزاده: اگر شاخصهای توسعهای قبل از انقلاب را مورد بررسی قرار دهیم واقعا به این نتیجه میرسیم که اقدامات و خدماترسانی صورت گرفته در جمهوری اسلامی بسیار بزرگ بوده و اصل قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. به عنوان مثال ضریب جینی در قبل از انقلاب بسیار بالا بود، یعنی اختلاف زیادی بین کم درآمدها و افراد پردرآمد وجود داشت، اما بعد از انقلاب حرکتهای خوبی با شکلگیری جهاد سازندگی در کشور ایجاد شد و مشکلات در زمنیه آب، برق، جاده روستایی و ... مرتفع و به نوعی زیر ساختها شکل گرفت.
میزان: در حال حاضر چند درصد از مناطق کشور مجهز به آب، برق، گاز و آب اشامیدنی هستند؟
پاپیزاده: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از مناطق کشور تحت پوشش برق، مخابرات، آب شرب، مدارس آموزشی و خانههای بهداشتی است البته در برخی از مناطق همچنان محرومیتهایی وجود دارد که به اصطلاح زیاد نیست و در حال برطرف کردن آنها هستیم.
افزایش ۵ برابری محصولات کشاورزی نسبت به قبل از انقلاب
میزان: بگذارید پیشرفتهای ۴۰ سال انقلاب را در زمنیه حوزه فعالیت شما دنبال کنیم، به ما بگویید در این ۴۰ سال در بخش کشاورزی چه پیشرفتهایی داشتهایم که قبل از انقلاب وجود عینی نداشت؟
پاپیزاده: قبل از انقلاب حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم و ۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی ما بود، اما در حال حاضر جمعیت ما به ۸۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده و تولیدات کشاورزی به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است یعنی ۵ برابر. یعنی جمعیت ما بعد از انقلاب دو برابر شده اما تولیداتمان به ۵ برابر رسیده است که این نشان میدهد رشد تولیدات کشاورزیمان از رشد جمعیتمان بیشتر بوده است.
افزایش سه برابری سرانه تولید مواد غذایی
میزان: قبل از انقلاب به ازای هر نفر چند کیلوگرم موادغذایی تولید میشد؟
پاپی زاده: قبل از انقلاب به ازای هر نفر حدود ۵۵۰ کیلوگرم مواد غذایی در سال تولید و مابقی را از خارج وارد میکردیم، اما در حال حاضر این رقم به ۱۶۰۰ کیلوگرم رسیده و یک رقم کمی را از خارج از کشور واردات داریم؛ یعنی سرانه تولید موادغذایی برای هر ایرانی قبل از انقلاب ۵۵۰ کیلوگرم بود وبعد از انقلاب به ۱۶۰۰ کیلوگرم رسید یعنی ما سه برابر این سرانه را افزایش دادیم.
وجود ۲۰۰ هزار نفر تحصیل کرده کشاورزی
میزان: در زمینه کشاورزی چطور؟
پاپیزاده: ما قبل از انقلاب تنها در دو نقطه کشور کشاورزی جدید داشتیم آنهم در مناطقی، چون دزفول و دشت مغان اردبیل. البته آن هم به دلیل این بود که کشورهایی، چون آمریکا آمده بودند و شرکتهایی در آنجا مستقر کرده بودند و اراضی مردم را گرفته و این اراضی درواقع اجاره این کشورها بود. همچنین در آن زمان مهندس کشاورزی در حد انگشت شمار در کشور داشتیم و عمدتا کسانی که خبره مهندسی کشاورزی بودند خارجی بودند، اما در حال حاضر میزان تحصیلکردگان در رشته کشاورزی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر است. همچنین ما در حال حاضر به دنبال این هستیم تا با توسعه کشت فرا سرزمینی در کشورهایی، چون افریقا، تانزانیا، غنا، اوگاندا از قسمتی از این تحصیلکردگانمان در حوزه کشاورزی استفاده کنیم.
دستاوردهای جمهوری اسلامی
میزان: قطعا مستحضرید دستاوردهای ما صرفا محدود به حوزه کشاوزی نیست، به عنوان نماینده یک شهر قدیمی مهمترین دستاوردهای جمهوری اسلامی را چه می دانید
پاپیزاده: ما نباید یادمان برود که قبل از انقلاب پزشک چندانی در کشور نداشتیم- در مناطق روستایی که به هیچ وجه نداشتیم - همچنین اگر در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر هم پزشکی بود، این پزشکان عمدتا یا هندی و یا پاکستانی بودند. در زمان طاغوت ما واردکننده پزشک بودیم، اما در حال حاضر خوشبختانه میزان تحصیلکردگانمان در حوزه پزشکی به حدی است که مازاد داریم. در حال حاضر ما در بحث سد سازی جز چند کشور اول دنیا هستیم در صورتی که قبل از انقلاب بسیاری از سدهای ما به دست خارجیها ساخته میشد، اما ما در حال حاضر خود به ساخت این سدها اقدام میکنیم. ما در بحث نانوتکنولوژی جز ۸ کشور برتر دنیا و دربحث فناوری مهندسی ژنتیک جز چند کشور اول دنیا هستیم و در بحث سلولهای بنیادین هم به همین منوال پیشرفت داشتهایم. در حال حاضر ارزانترین عملهای جراحی در منطقه توسط ایرانیها انجام میشود و این مسئله باعث شده ما توریست درمانی زیادی داشته باشیم.
مردم همیشه سنگ تمام گذاشتهاند اما گله هم دارند
میزان: بگذارید مقداری هم از رفتارهای نادرستی نظیر رفاه زدگی برخی مسئولین در این ۴۰ سال بگوییم، این مسئله به چه میزان به آرمانهای انقلاب صدمه وارد میکند؟
پاپیزاده: مردم در این ۴۰ سال نشان دادند که بزرگترین پشتوانه این نظام هستند و همیشه هم در همه عرصهها سنگ تمام گذاشتهاند، اما با این حال مردم گلایه هم دارند مثلا همین مقوله رفاه زدگی برخی مسئولین که واقعا به ناحق اموالی را در اختیار دارند میتواند آسیب رسان بوده و به ریشههای انقلاب صدمه وارد کند. بنده به عنوان نماینده مجلس هم بر خودم این موضوع را واجب میدانم که رعایت کنم و هم بر دیگر مسئولین این موضوع را تاکید میکنم.
میزان: در این ۴۰ سال دولتهای مختلفی با سلایق گوناگون سرکار بودند که قاعدتا مجری قانون نیز بودند، چقدر ضرورت دارد مابین نظام و قوه مجریه تفکیک قائل باشیم؟
پاپیزاده: حاکمیت که به واقع مشکلی ندارد این مشکلات از ناحیه اجرا و قوه مجریه است. باید این دو مقوله از هم تفکیک شوند.
میزان: بعضا گفته میشود اگر هر حکومتی دیگری به جای جمهوری اسلامی بود به قائده جبر زمان، همین اقداماتی که جمهور اسلامی ایران انجام داده بود را انجام میداد، آیا واقع همین است؟
پاپیزاده: دیدگاه جمهوری اسلامی و دیدگاه ایدئولوژیک ما متفاوت است و تفاوتش هم در این است که جمهوری اسلامی توجه اش به اقشار آسیب پذیر و روستاها بیش از رژیم طاغوت است چرا که پس از انقلاب توجه ویژهای به روستاها شد. به اعتقاد بنده این حجم رسیدگی به روستاها نمیتواند به سرعت در حکومتی شکل بگیرد مگر اینکه آن حکومت دغدغههایی جهت رفع مشکلات مردم داشته باشد و این خود میتواند وجه تمایزی در این بین باشد.
گروه سیاسی ؛ «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ (و خدا با آن همه مهربانی به خلق) حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم، حالشان را تغییر دهند» (بخشی از آیه ۱۱ سوره رعد.)
جهانبینی اسلام ایجاب میکرد مردم ایران اسلامی با نفی هرگونه ظلم، زمام تعیین سرنوشت خویش را از چنگال ایرانینماهای بیگانهپرست بیرون بکشند و خود بر اساس اقتضای مصحلت، حکم برانند. چه آنکه شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» میگوید:ای مردم! انتظار نداشته باشید دیگران از خارج بیایند وضع شما را سر و سامان بدهند. ملتی که بخواهد مستشار خارجی برایش تضمیم بگیرد، تا ابد آدم نخواهد شد... اگر انتظار بیهوده داشتن کار صحیحی بود... حسین بن علی (ع) شایستهتر از هر کس بود که منتظر بنشیند تا خدا رحمت خود را بر او و امت او نازل کند (ص ۲۰۹)
ملت عصر روحالله - که افرادی همچون شهید مطهری به تاسی از حضرت امام خمینی (ره) پیشقراول آن بودند - نه تنها به انتظار بیهوده ننشستند بلکه ردای قیام به تن کردند و نتیجه آن شد انقلاب شکوهمند ایران اسلامی. انقلابی که پا را فراتر از سطح مطالبه نهضت مشروطه یعنی محدودکردن حکومت مطلقهی مستبدّانهی پادشاهان گذاشت و طبق فرموده ناخدای باخدای انقلاب، نگفت حکومت سلاطین را محدود کنیم؛ گفت: اصلاً سلطنت یعنی چه؟ معنای سلطنت چیست؟ یک ملّتی دارند زندگی میکنند، مملکت مال آنها است، چرا باید یکنفری بیاید مسلّط بر مردم باشد و فرمان او بر زندگی مردم جاری باشد؛ اصلاً انقلاب اصل سلطنت را، اصل حکومت مطلقه را آمد از بین برد (بیانات در دیدار مردم قم - ۱۹ دی ۹۴)
حال در طلیعه چهل سالگی چنین انقلاب شکوهمندی، پروندهای با عنوان «خدمت» گشودهایم تا از خدمات چهل ساله آن بگوییم.
بیشتر بخوانید:
تحریریه سیاسی میزان در نهمین گفتوگوی پرونده «خدمت» پای صحبتهای نماینده فعلی شهرستان «دزفول» در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» نشسته است. متن گفتوگوی مشروح میزان با «عباس پاپیزاده» به قرار زیر است:
میزان: آقای پاپیزاده ابتدا از اینکه وقت خودتان را در اختیار ، قرار دادید سپاسگزارم پیشاپیش چهلمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی ایران را به خدمت شما تبریک عرض میکنم.
پاپیزاده: من هم از شما و مجموعه شما تشکر میکنم و متقابلا تبریک عرض میکنم.
جمهوی اسلامی؛ مردمسالاری دینی
میزان: به عنوان سوال نخست مایلم نظر حضرتعالی را به عنوان یکی از نمایندگان مجلس درباره مسیر سیاسی انقلاب اسلامی بدانم.
پاپیزاده: بحث مشروطیت بیش از یک قرن است که در کشور ما آغاز شده و برگرفته از یک حرکت ملی بوده است. در پی این رویداد همه اقوام و گروههای مختلف ایرانی از کوههای زاگرس گرفته تا شمال کشور با هم متحد شدند. مشروطیت گام نخست مردم سالاری بود. آنهم مردم سالاری دینی. در نهایت مردم ما به دنبال این بودند تا نظام سلطنتی که یک نظام خودخواهانه بود را به صورت صددرصدی به سمت یک نظام مردم سالاری آنهم از نوع دینیاش سوق دهند که نهایتا این خواسته مردم هم در سال ۵۷ با رهبری امام خمینی (ره) محقق شد و همه طیفهای مردمی و مذاهب و اقوام مختلف آمدند و یک حرکت جمعی را انجام دادند و انقلاب اسلامی را رقم زدند و با رای خودشان این مسئله را تائید کردند.
سلب بهانه با برگزاری همهپرسی
میزان: و ایناولین انقلابی بود که بعد از پیروزی، به رای هم گذاشته شد
پاپیزاده: بله. حضرت امام خمینی (ره) به دلیل دور اندیشی که داشتند در ابتدای امر آمدند و از نو شروع کردند. یعنی ابتدا رفراندوم برگزار کردند. حضرت امام خمینی (ره) در حالی این رفراندوم را برگزار کردند. به دلیل اینکه شک و شبهای برای مخالفین به جای نماند و محلی برای سوء استفاده نشود، امام آمدند و این رفراندوم را برگزار کردند تا حقانیت نظام ثابت شود. با این حرکتی که امام خمینی (ره) انجام دادند اولین گام شکل گیری دموکراسی و مردم سالاری دینی اتفاق افتاد. دیدیم که نهایتا مردم بیش از ۹۸ درصد به انقلاب آری گفتند و نظام جمهوری اسلامی به عنوان روشی درنظام حاکمیتی ما انتخاب شد.
میزان: با این گزاره موافقید که برگزاری رفراندوم برای کشورهای غربی که از دین به عنوان تحجر یاد میکنند، غافلگیرکننده بود؟
پاپیزاده: بله. به درستی به این مسئله اشاره کردید، البته رفتار و سوابق امام(ره) چیزی جز این را نمیتوانست برای ما نمود دهد، اما این رفتار برای غربیها پیشبینی نشده و غافلگیر کننده بود. به اعتقاد بنده حرکت امام خمینی (ره) در برگزاری رفراندوم یک زیرساختی فکری را برای کشور ترسیم کرد. این حرکت ریلگذاری برای حرکت مردمسالاری دینی در ایران بود.
میزان: البته جنس انتخابات پس از انقلاب با انتخاباتهای قبل از انقلاب هم تفاوت داشت
پاپی زاده: بله. در نظام پادشاهی شخص پادشاه به لحاظ آن ارتباط خونی که با پادشاه قبلی دارد این حق نامشروع را به صورت خود به خود کسب میکند، اما در نظام جمهوری اسلامی ایران این مسئله در مراجعت به آری مردم ثابت میشود؛ چه در زمینه خبرگان رهبری، چه رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس و چه شوراهای شهر وروستا که باز با رای مردم انتخاب میشوند بنابراین ما در همه سطوح مدیرتی کشور به آرای مردم مراجعه میکنیم، اما در نظام پادشاهی نه پادشاه با رای مردم انتخاب میشد و نه نخست وزیر و نه نمایندگان و ... .
توسعه روستاها قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست
میزان: به درستی به ظرف دو نوع شکل حکومتداری اشاره کردید حال درباره مظروف آن هم بفرمایید. مثلا نوع نگاه و خدمترسانی به روستاها و مناطق محروم در قبل و بعد از انقلاب چه وجه تمایزی دارد؟
پاپیزاده: اگر شاخصهای توسعهای قبل از انقلاب را مورد بررسی قرار دهیم واقعا به این نتیجه میرسیم که اقدامات و خدماترسانی صورت گرفته در جمهوری اسلامی بسیار بزرگ بوده و اصل قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. به عنوان مثال ضریب جینی در قبل از انقلاب بسیار بالا بود، یعنی اختلاف زیادی بین کم درآمدها و افراد پردرآمد وجود داشت، اما بعد از انقلاب حرکتهای خوبی با شکلگیری جهاد سازندگی در کشور ایجاد شد و مشکلات در زمنیه آب، برق، جاده روستایی و ... مرتفع و به نوعی زیر ساختها شکل گرفت.
میزان: در حال حاضر چند درصد از مناطق کشور مجهز به آب، برق، گاز و آب اشامیدنی هستند؟
پاپیزاده: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از مناطق کشور تحت پوشش برق، مخابرات، آب شرب، مدارس آموزشی و خانههای بهداشتی است البته در برخی از مناطق همچنان محرومیتهایی وجود دارد که به اصطلاح زیاد نیست و در حال برطرف کردن آنها هستیم.
افزایش ۵ برابری محصولات کشاورزی نسبت به قبل از انقلاب
میزان: بگذارید پیشرفتهای ۴۰ سال انقلاب را در زمنیه حوزه فعالیت شما دنبال کنیم، به ما بگویید در این ۴۰ سال در بخش کشاورزی چه پیشرفتهایی داشتهایم که قبل از انقلاب وجود عینی نداشت؟
پاپیزاده: قبل از انقلاب حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم و ۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی ما بود، اما در حال حاضر جمعیت ما به ۸۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده و تولیدات کشاورزی به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است یعنی ۵ برابر. یعنی جمعیت ما بعد از انقلاب دو برابر شده اما تولیداتمان به ۵ برابر رسیده است که این نشان میدهد رشد تولیدات کشاورزیمان از رشد جمعیتمان بیشتر بوده است.
افزایش سه برابری سرانه تولید مواد غذایی
میزان: قبل از انقلاب به ازای هر نفر چند کیلوگرم موادغذایی تولید میشد؟
پاپی زاده: قبل از انقلاب به ازای هر نفر حدود ۵۵۰ کیلوگرم مواد غذایی در سال تولید و مابقی را از خارج وارد میکردیم، اما در حال حاضر این رقم به ۱۶۰۰ کیلوگرم رسیده و یک رقم کمی را از خارج از کشور واردات داریم؛ یعنی سرانه تولید موادغذایی برای هر ایرانی قبل از انقلاب ۵۵۰ کیلوگرم بود وبعد از انقلاب به ۱۶۰۰ کیلوگرم رسید یعنی ما سه برابر این سرانه را افزایش دادیم.
وجود ۲۰۰ هزار نفر تحصیل کرده کشاورزی
میزان: در زمینه کشاورزی چطور؟
پاپیزاده: ما قبل از انقلاب تنها در دو نقطه کشور کشاورزی جدید داشتیم آنهم در مناطقی، چون دزفول و دشت مغان اردبیل. البته آن هم به دلیل این بود که کشورهایی، چون آمریکا آمده بودند و شرکتهایی در آنجا مستقر کرده بودند و اراضی مردم را گرفته و این اراضی درواقع اجاره این کشورها بود. همچنین در آن زمان مهندس کشاورزی در حد انگشت شمار در کشور داشتیم و عمدتا کسانی که خبره مهندسی کشاورزی بودند خارجی بودند، اما در حال حاضر میزان تحصیلکردگان در رشته کشاورزی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر است. همچنین ما در حال حاضر به دنبال این هستیم تا با توسعه کشت فرا سرزمینی در کشورهایی، چون افریقا، تانزانیا، غنا، اوگاندا از قسمتی از این تحصیلکردگانمان در حوزه کشاورزی استفاده کنیم.
دستاوردهای جمهوری اسلامی
میزان: قطعا مستحضرید دستاوردهای ما صرفا محدود به حوزه کشاوزی نیست، به عنوان نماینده یک شهر قدیمی مهمترین دستاوردهای جمهوری اسلامی را چه می دانید
پاپیزاده: ما نباید یادمان برود که قبل از انقلاب پزشک چندانی در کشور نداشتیم- در مناطق روستایی که به هیچ وجه نداشتیم - همچنین اگر در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر هم پزشکی بود، این پزشکان عمدتا یا هندی و یا پاکستانی بودند. در زمان طاغوت ما واردکننده پزشک بودیم، اما در حال حاضر خوشبختانه میزان تحصیلکردگانمان در حوزه پزشکی به حدی است که مازاد داریم. در حال حاضر ما در بحث سد سازی جز چند کشور اول دنیا هستیم در صورتی که قبل از انقلاب بسیاری از سدهای ما به دست خارجیها ساخته میشد، اما ما در حال حاضر خود به ساخت این سدها اقدام میکنیم. ما در بحث نانوتکنولوژی جز ۸ کشور برتر دنیا و دربحث فناوری مهندسی ژنتیک جز چند کشور اول دنیا هستیم و در بحث سلولهای بنیادین هم به همین منوال پیشرفت داشتهایم. در حال حاضر ارزانترین عملهای جراحی در منطقه توسط ایرانیها انجام میشود و این مسئله باعث شده ما توریست درمانی زیادی داشته باشیم.
مردم همیشه سنگ تمام گذاشتهاند اما گله هم دارند
میزان: بگذارید مقداری هم از رفتارهای نادرستی نظیر رفاه زدگی برخی مسئولین در این ۴۰ سال بگوییم، این مسئله به چه میزان به آرمانهای انقلاب صدمه وارد میکند؟
پاپیزاده: مردم در این ۴۰ سال نشان دادند که بزرگترین پشتوانه این نظام هستند و همیشه هم در همه عرصهها سنگ تمام گذاشتهاند، اما با این حال مردم گلایه هم دارند مثلا همین مقوله رفاه زدگی برخی مسئولین که واقعا به ناحق اموالی را در اختیار دارند میتواند آسیب رسان بوده و به ریشههای انقلاب صدمه وارد کند. بنده به عنوان نماینده مجلس هم بر خودم این موضوع را واجب میدانم که رعایت کنم و هم بر دیگر مسئولین این موضوع را تاکید میکنم.
میزان: در این ۴۰ سال دولتهای مختلفی با سلایق گوناگون سرکار بودند که قاعدتا مجری قانون نیز بودند، چقدر ضرورت دارد مابین نظام و قوه مجریه تفکیک قائل باشیم؟
پاپیزاده: حاکمیت که به واقع مشکلی ندارد این مشکلات از ناحیه اجرا و قوه مجریه است. باید این دو مقوله از هم تفکیک شوند.
میزان: بعضا گفته میشود اگر هر حکومتی دیگری به جای جمهوری اسلامی بود به قائده جبر زمان، همین اقداماتی که جمهور اسلامی ایران انجام داده بود را انجام میداد، آیا واقع همین است؟
پاپیزاده: دیدگاه جمهوری اسلامی و دیدگاه ایدئولوژیک ما متفاوت است و تفاوتش هم در این است که جمهوری اسلامی توجه اش به اقشار آسیب پذیر و روستاها بیش از رژیم طاغوت است چرا که پس از انقلاب توجه ویژهای به روستاها شد. به اعتقاد بنده این حجم رسیدگی به روستاها نمیتواند به سرعت در حکومتی شکل بگیرد مگر اینکه آن حکومت دغدغههایی جهت رفع مشکلات مردم داشته باشد و این خود میتواند وجه تمایزی در این بین باشد.
میزان: در پایان مجدد از اینکه وقت خودتان را در اختیار قرار دادید تشکر میکنم و اگر صحبتی مانده است بفرمایید.
ابوترابی: متقابلا از شما و از مجموعه میزان تشکر میکنم. در پایان از مردم عزیر ایران اسلامی دعوت میکنم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال حضور پرشورتری داشه باشند تا این حضور پاسخ دندان شکنی به دشمنان قسم خورده این آب و خاک باشد.
ابوترابی: متقابلا از شما و از مجموعه میزان تشکر میکنم. در پایان از مردم عزیر ایران اسلامی دعوت میکنم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال حضور پرشورتری داشه باشند تا این حضور پاسخ دندان شکنی به دشمنان قسم خورده این آب و خاک باشد.
گفتوگو: سعید ابراهیمی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *