۸۳ درصد زنان از نعمت سواد بی بهره بودند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، شاپور محمد زاده در نشست خبری ارائه دستاوردهای این سازمان در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی بیان کرد: در چهل سال پیش انقلاب اسلامی به رهبری امام به پیروزی رسید و اعجاز بزرگ قرن نام گرفت. دهه فجر فرصت خوبی برای استفاده و یاد دستاوردهای انقلاب است.
محمد زاده در ادامه بیان کرد: دهه فجر بهترین زمان برای بیان دستاوردهای انقلاب است. این دستاوردها در تمامی زمینهها وجود داشته است. قبل از انقلاب رتبه ۵۲ و الان رتبه ۱۶ جهان از لحاظ علمی را داریم. از لحاظ تولید علم رتبه ۱۱ جهان را داریم. در این ۳۹ سال خدمات ارزندهای که توسط نهضت به مردم ارائه شده است. جمعیت بالای ۶ سال کشور قبل از انقلاب ۵۲ و نیم درصد بی سواد بودند. در قبل از انقلاب ۷۰ درصد روستائیان بی سواد و ۸۳ درصد زنان از نعمت سواد بی بهره بودند. نرخ سواد دربالای ۶ سال در سال ۹۵ به ۹۸.۶ رسیده است.
سرپرست نهضت سواد آمدزی در ادامه بیان کرد: الان ۲ میلیون ۶۹۲ هزار ۳۸۹ نفر بی سواد درسن ۱۰ تا ۴۹ سال داریم. ۳۶۰ هزار نفر از این تعداد اتباع بیگانه هستند. نرخ با سوادی بالای ۶ سال از ۴۷.۵ سال ۵۷ به ۸۷.۶ در سال ۹۵ رسیده است. درسال ۹۷ برآورد شده به ۸۸.۶ خواهیم رسید. ۹۴.۷ درصد باسوادی اکنون ما است. در راستای کاهش درصد باسوادی بین زنان و مردان بیش از ۷۵ درصد فعالیتهای سواد آموزی به زنان تعلق پیدا کرده است. اختلاف باسوادی بین زنان و مردان در سال ۵۷ حدود ۲۳.۴ بوده و درسال ۹۵ به ۶.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی درادامه درباره کاهش اختلاف با سوادی بین شهری و روستای گفت: قبل انقلاب این تفاوت ۳۵ درصد بوده و درسال ۹۵ این تفاوت به ۱۲.۳ دهم کاهش پیدا کرده است. نهضت در بخش روستایی ۵۵ درصد از فعالیتهای را اختصاص داده است. ۱ میلیون ۲۳۴ هزار ۲۳۹ نفر دانش آموزان لازم التعلم آموزش داده شده است. بیش از ۲ میلیون نفر در طرح سواد آموزی کارکنان سازمانها شرکت کرده اند، ۸ میلیون نفر بی سوادان مطلق آموزش دیده اند، دوره سواد آموزی حداقل ۴۰۰ و حداکثر ۵۰۰ ساعت باید آموزش ببینند، ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در حد پایان دوره ابتدایی آموزش دیده اند، از سال ۹۴ تا ۹۷، ۳۵۰ مرکز یادگیری محلی را تجهیز و تاسیس کرده ایم. در این ۳۹ سال فعالیت ۳۵۰ پژوهش ملی و استانی داشته ایم، از ابتدایی شروع نهضت ۵۵۰ عنوان کتاب برای قشر کم سواد تهیه شده، ۱۷۵ عنوان در حال حاضر در حال آموزش است، ۴۸ هزار آموزشیار از ابتدا تا سال ۹۰ داشته ایم، از سال ۹۰ به بعد ۷۰ هزار آموزش دهنده در حال تعلیم هستند، ۸۰۰ هزار از مهاجرین از ابتدا تا پایان ۹۵ آموزش دیده اند و دریافت ۶ نشان بین الملی از سایر دستاوردهای نهضت بوده است.
انتهای پیام /