تشریح اقدامات دادگستری قزوین در ارائه خدمات الکترونیک قضایی به مردم/ ۷۷ درصد ابلاغها به صورت الکترونیکی است/ استفاده از پابند الکترونیک برای ۴۰ زندانی
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی رئیس کل دادگستری قزوین در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، در تشریح اقدامات دادگستری استان قزوین در ارائه خدمات الکترونیک قضایی به مردم گفت: امروز دشمنان نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به دنبال سوء تبلیغ علیه انقلاب و اقدامات و خدمات نظام هستند و باید در این خصوص کاملا آگاه و هوشیار باشیم و با بیان دستاوردهای انقلاب این توطئهها را خنثی کنیم.
وی افزود: جشن چهل سالگی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بهترین فرصت برای بیان دستاوردها و خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی است و همه سازمانها و نهادها باید اقدامات خود را به شیوهای هنرمندانه برای جامعه تبیین نمایند تا مردم بیش از پیش با این خدمات آشنا شوند.
رییس کل دادگستری استان قزوین خاطرنشان کرد: هدف از همه تلاشها و ارائه خدمات و فناوریهای نوین باید رضایتمندی مردم و جلب اعتماد عمومی و در نهایت سهولت انجام کار و اجرای عدالت و احساس عدالت باشد و نباید به گونهای باشد که برخی فناوریها باعث شود که مردم خدمات دستگاهها را به سختی و با دشواری دریافت کنند.
مقام ارشد قضایی استان قزوین اظهار داشت: فناوریهای نو و گوناگون به سرعت در جهان در حال پیشرفت است به گونهای که شاید ما روزانه شاهد معرفی فناوریهای جدید هستیم که به همین جهت قوه قضاییه نیز در راستای روزآمدی و آسایش عمومی به دنبال الکترونیکی کردن بسیاری از خدمات خود به مردم است.
رییس کل دادگستری استان قزوین به برخی از مزایای سامانههای الکترونیکی دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: همه این سامانههای قوه قضاییه در جهت دادرسی عادلانه راه اندازی شده و مزایای متعددی داشته است و در آینده نیز خدمات جدیدی را به مردم ارائه خواهد کرد که در همین مدت نیز مزایایی از جمله کاهش غیر ضرور رفت و آمدها به دادگستری، کاهش تشریفات طولانی ابلاغ، کاهش اطاله دادرسی، کاهش برخی مشکلات فرهنگی و اخلاقی در بحث ابلاغهای سنتی و کاهش هزینههای سنگین دادگستری و اشخاص را به دنبال داشته است و به همین منظور عضویت در این سامانهها برای عموم مردم یک ضرورت است.
حجت الاسلام والمسلمین قدرتی در ادامه یادآور شد: در گذشته بسیاری از مراجعین به دستگاه قضایی مدعی بودند که اوراق قضایی به آنها ابلاغ نشده است که همین امر موجب تجدید وقت، اعاده دادرسی و در نتیجه موجب اطاله دادرسی میشد که یکی از مشکلات جدی قوه قضاییه همین موضوع اطاله دادرسی پروندهها است که با اقدامات الکترونیکی انجام شده در بحث اطاله دادرسی کاهش چشمگیری شاهد هستیم که امیدواریم این روند تا رسیدن به شرایط ایده آل ادامه داشته باشد.
این مقام قضایی استان قزوین افزود: با توجه به گسترش زندگیهای امروز در بحث شهر نشینی و آپارتمان نشینی و با توجه به مشکلاتی که ابلاغهای سنتی داشت، موجب میشد که در بسیاری از ابلاغها مخصوصا ابلاغ به صورت الصاق در محل حریم خصوصی اشخاص حفظ و رعایت نشود.
رییس کل دادگستری استان قزوین تصریح کرد: با تصویب آیین دادرسی الکترونیک همزمان با آیین دادرسی کیفری جدید در مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ و با راه اندازی سامانه ابلاغ الکترونیک اوراق قضایی با توجه به آیین دادرسی الکترونیک در حال حاضر توفیقات بسیار خوبی در جهت ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی بدست آمده است.
وی تاکید کرد: سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در استان قزوین از سال ۹۵ به صورت پایلوت راه اندازی شد و دادگستری استان در این امر مهم عملکرد بسیار خوبی را داشته است به طوری که در حال حاضر بیش از ۷۷ درصد ابلاغهای استان قزوین به صورت الکترونیکی انجام میگیرد که از میانگین کشوری که ۷۶ درصد میباشد استان قزوین به لحاظ آماری بالاتر است.
حجت الاسلام والمسلمین قدرتی با اشاره به ضرورت عضویت مردم در سامانه ثنا بیان داشت: به جهت اینکه مردم بتوانند ارتباط مستقیمی با دستگاه قضایی داشته باشند و بسیاری از خدمات قوه قضاییه را به صورت غیر حضوری دریافت نمایند لازم است که در این سامانه ثبت نام کنند و این امر مهم برای مردم یک ضرورت است، چون این امکان وجود دارد بسیاری از مردم به طرق مختلف مانند شاکی، متهم، مطلع، شاهد و موارد دیگر با پروندههای متعدد قضایی در ارتباط باشند و به همین خاطر لازم است کلیه مراجعین به دستگاه قضایی ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند.
این مقام مسئول در ادامه به راه اندازی سامانه سمپ (سامانه مدیریت پرونده ها) اشاره کرد و گفت: سامانه سمپ به ما کمک خواهد کرد تا یک بانک اطلاعاتی دقیق در اختیار داشته باشیم و اگر بخواهیم در هر موضوعی به یک مدیریت صحیح و دقیق برسیم باید آمار دقیق در اختیار داشته باشیم، زیرا پایه هرگونه تحول اساسی آمار دقیق است و تحقق این امر نیز به این موضوع گره خورده است و در این جهت لازم است که همکاران دستگاه قضایی اطلاعات اشخاص و پروندهها به طور دقیق در این سامانه ثبت کنند.
رییس شورای مسئولان قضایی استان قزوین در ادامه افزود: استان قزوین در بحث راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به خوبی عمل کرده است به گونه که در حال حاضر در مرکز استان ۳ دفتر، شهرستان البرز ۲ دفتر، شهرستان آبیک ۲ دفتر، شهرستان تاکستان ۲ دفتر، شهرستان بویین زهرا ۱ دفتر و در بخش محدیه نیز ۱ دفتر راه اندازی شده است که این تعداد در آیندهای نه چندان دور افزایش خواهد یافت به طوری که در بسیاری از بخشهای استان نیز از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بهرمند خواهند شد.
حجت الاسلام والمسلمین قدرتی در ادامه با اشاره به اجرای طرح پابند الکترونیک برای زندانیان استان قزوین تصریح کرد: در بسیاری از جرائم غیر خشن و جرائمی که شخص ناخواسته مرتکب جرمی شده است، لازم است که شخص با حضور در جامعه اصلاح شود به همین خاطر در راستای کاهش جمعیت کیفری، حبس زدایی و آراء جایگزین حبس از طرح پابند الکترونیک در زندانهای استان استفاده کردیم.
رییس کل دادگستری قزوین افزود: در حال حاضر با بررسی پروندههای قضایی ۴۰ نفر از زندانیان استان از پابند الکترونیک استفاده میکنند که امیدواریم با افزایش این تعداد بتوانیم گامهای موثری را در جهت کاهش جمعیت کیفری زندانها که یکی از سیاستهای اصلی قوه قضاییه است، برداریم.
این مقام قضایی استان قزوین در پایان خاطر نشان کرد: این موارد بخشی از اقدامات دستگاه قضایی در جهت ارائه خدمات الکترونیک به مردم است و ما امروز از سیستمهای الکترونیک داخلی همچون شبکه دولت، ارتباط الکترونیک آنلاین با سازمانها تابعه قوه قضاییه و... به خوبی بهرمندیم و با برنامههای متعددی که معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جهت ارائه خدمات الکترونیک قضایی به مردم دارد امیدواریم که در سالهای آینده بتوانیم بسیاری از خدمات خود را در شرایطی سهل و بدون حضور در دستگاه قضایی ارائه نماییم تا شاهد رضایتمندی بیشتر مردم باشیم.
انتها پیام/