بالای ۸۵ درصد روستاها «برق»، «گاز»، «آب آشامیدنی» و «راه آسفالته» دارند/ کیفیت نیروی انسانی فعلی قابل قیاس با زمان رژیم طاغوت نیست/ روایتی از مینهای مسیر پیشرفت
جهانبینی اسلام ایجاب میکرد مردم ایران اسلامی با نفی هرگونه ظلم، زمام تعیین سرنوشت خویش را از چنگال ایرانینماهای بیگانهپرست بیرون بکشند و خود بر اساس اقتضای مصحلت، حکم برانند. چه آنکه شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» میگوید: ای مردم! انتظار نداشته باشید دیگران از خارج بیایند وضع شما را سر و سامان بدهند. ملتی که بخواهد مستشار خارجی برایش تضمیم بگیرد، تا ابد آدم نخواهد شد... اگر انتظار بیهوده داشتن کار صحیحی بود... حسین بن علی(ع) شایستهتر از هر کس بود که منتظر بنشیند تا خدا رحمت خود را بر او و امت او نازل کند (ص ۲۰۹).
ملت عصر روحالله - که افرادی همچون شهید مطهری به تاسی از حضرت امام خمینی(ره) پیشقراول آن بودند - نه تنها به انتظار بیهوده ننشستند بلکه ردای قیام به تن کردند و نتیجه آن شد انقلاب شکوهمند ایران اسلامی. انقلابی که پا را فراتر از سطح مطالبه نهضت مشروطه یعنی محدودکردن حکومت مطلقهی مستبدّانهی پادشاهان گذاشت و طبق فرموده ناخدای باخدای انقلاب، نگفت حکومت سلاطین را محدود کنیم؛ گفت اصلاً سلطنت یعنی چه؟ معنای سلطنت چیست؟ یک ملّتی دارند زندگی میکنند، مملکت مال آنها است، چرا باید یکنفری بیاید مسلّط بر مردم باشد و فرمان او بر زندگی مردم جاری باشد؛ اصلاً انقلاب اصل سلطنت را، اصل حکومت مطلقه را آمد از بین برد (بیانات در دیدار مردم قم - ۱۹ دی ۹۴).
حال در طلیعه چهل سالگی چنین انقلاب شکوهمندی، پروندهای با عنوان «خدمت» گشودهایم تا از خدمات چهل ساله آن بگوییم.
اولین گفتوگوی تفصیلی تحریریه سیاسی در قالب این سلسله گفتوگوها با سید ابوالفضل رضوی معاون وقت «توسعه روستایی و مناطق محروم» دولتهای یازدهم و دوازدهم - که ۱۲سال نیز ردای نمایندگی مجلس شورای اسلامی به تن داشت - انجام شد.
دومین گفتوگوی مشروح نیز با با «یوناتن بتکلیا» نماینده جامعه هموطنان آشوری - که حدود نیمی از عمر چهل ساله جمهوری اسلامی ایران را در مجلس شورای اسلامی بوده است - انجام شد.
بیشتر بخوانید:
۹۹ درصد روستاها برق و فضای آموزشی دارند/ ۷۵ درصد جمعیت روستایی آب آشامیدنی سالم و ۹۳ درصد جاده آسفالته دارند/ صددرصد روستاها تحت پوشش خانه بهداشت هستند
متن گفتوگوی مشروح میزان با «محمد حسینی» نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به قرار زیر است:
میزان: آقای حسینی ابتدا از اینکه وقت خودتان را در اختیار ، قرار دادید سپاسگزارم پیشاپیش چهلمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی ایران را به خدمت شما تبریک عرض میکنم.
حسینی: من هم از شما و مجموعه شما تشکر میکنم و متقابلا تبریک عرض میکنم.
طنین ندای نه شرقی و نه غربی در دنیا
میزان: به عنوان سوال نخست مایلم نظر حضرتعالی را به عنوان یکی از نمایندگان اقتصاددان درباره مسیر سیاسی انقلاب اسلامی بدانم.
حسینی: نهال انقلاب با توجه به فشارها و خفقانی که در دوران استعمار پهلوی بود به واسطه تمام ملت ایران – خرد و کلان و کوچک و بزرگ – و به لطف الهی و با عَلَمداری بنیان گذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) سبز شد و رویید. خدا را شاکریم که مردم فهیم و آگاه ما هم به پشتوانه شعار الله و اکبر حرکت انقلاب را آغاز کردند و رژیم طاغوت سرنگون شد تا ندای جمهوری اسلامی با شعار نه شرقی و نه غربی در سرتاسر کشور و دنیا شنیده شود.
میزان: البته علیرغم دشمنی مستمر دشمنان.
حسینی: بله، در این ۴۰ سال کشور فراز و نشیبهای فراوانی داشت. در ابتدای امر بسیاری از کشورها نگذاشتند که ما پس از انقلاب به نوعی آن ساختارهای پوسیده نظام اداری گذشته را ساماندهی کنیم تا اینکه جنگ آغاز شد.
میزان: آن هم جنگی که برابر نبود
حسینی: به هیچ وجه، چراکه تمام دینا در یک طرف جنگ بود و نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم مقاوم در طرفی دیگر. مردم و جوانان ما در آن زمان ایستادگی کردند و روستائیان هم لباس رزم پوشیدندتا اینکه ما در این جنگ پیروز شدیم.
میزان: آقای حسینی در جنگ - به اذعان کاربلدها - این «تمرکز بر توان داخل» و «استعانت از خداوند متعال»، بود که پیروزی را به ارمغان آورد، این مسیر چگونه طی شده است؟
حسینی: گام پیشرفت کشور با نگاه به داخل و توانمندی کشور برداشته شد و در حال حاضر هم همین است چراکه امروز در عرصههای جهانی ما توانستهایم موفقیتهای بسایر زیادی را کسب کنیم که مرهون همین نگاه - یعنی نگاه به توانمندیهای داخلی کشور است.
مینهای مسیر پیشرفت
میزان: ولی مسیر پیشرفت هر روز به انحاء مختلف همچنان از سوی دشمن مینگذاری میشود
حسینی: بله دشمن بیکار ننشست و بیکار هم نمینشیند. دشمن در طول این ۴۰ سال به اشکال مختلف، از تحریم گرفته تا جنگ، تفرقه افکنی و فشارهای داخلی کم نگذاشت و به نوعی سعی کرد ضربات خود را به نظام وارد کند اما به لطف خداوند و هدف الهی نظام جمهوری اسلامی ایران، ما پیش رفتیم. البته لطماتی را هم دیدیم، اما هیچ گاه مقوله پیشرفت در این کشور کُند نشد. این حکومت، حکومت مبتنی بر مردم است و اگر ادعا میکنیم دموکراسی داریم شاهد این هستیم که تمامی مسئولان مملکت از طریق انتخابات، انتخاب میشوند و همه ساختارها با آرای مستقیم مردم شکل میگیرد. باید تاکید کنم هوشیاری مقام معظم رهبری همیشه به داد کشور رسیده است و ما امروز میبینیم که همگی در سایه وحدت کلمه کنار هم هستیم و در مقابل دشمنان خارجی ایستادهایم.
قطار دستاوردهای ۴۰ ساله
میزان: مرور دستاوردهای انقلاب در آستانه چهلسالگی آن، خالی از لطف نیست. به عنوان یکی از نمایندگان مجلس که ارتباط مستقیمی با مردم دارید از نظر شما کدام دستاوردها بیشتر خودنمایی میکند؟
حسینی: ما همواره در این ۴۰ سال پیشرفتهای زیادی در حوزه نظامی، هستهای و در حوزههای عمرانی کشور داشتهایم. مثلا در حوزه عمرانی، پیش از انقلاب برای احداث سدها و بزرگراهها و ریلهای راه آهن و تونلها از پیمانکاران خارجی استفاده میشد. اما امروز به لطف الهی و با توجه به دانش فنی پیمانکاران و مهندسین ما، تمامی سدها، نیروگاههای بزرگ، قطارهای شهری و راه آهن به دست خودمان ساخته میشود که این موارد حتی گوشهای از دستاوردهلای انقلاب است.
میزان: حوزه علمی چطور؟
حسینی: وجود دانشگاههای فروان در سطح کشور، امروز باعث شده تا قریب به اتفاق افراد جامعه از تحصیلات دانشگاهی بهرمند شوند، این درحالی است که این موضوع قبل از انقلاب به هیچ وجه بدین شکل نبود. در رژیم طاغوت مردم رویای رفتن به دانشگاه را داشتن و تصور این موضوع هم برایشان دور از دسترس بود، اما امروز ما میبینیم که اکثریت جوانان روستایی تحصیلات دانشگاهی دارند و امروز در مدیریت جامعه خودشان سهیم هستند. کشور در این ۴۰ سال در حوزههایی از جمله حوزه مخابراتی و ارتباطاتی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است که به هیچ وجه نسبت به پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست. وضعیت بهداشت و درمان با وجود احداث بیمارستانهای بسیار مجهز و دستگاهایی با تکنولوژی بالا به هیچ وجه قابل مقایسه با رژیم طاغوت نیست. در قبل از انقلاب نه تنها درمانگاهی در شهرستانها نبود بلکه اگر هم درمانگاهی وجود داشت این درمانگاهها به دست پزشکان هندی و پاکستانی اداره میشد این درحالی است که امروز کشور نه تنها بیمارستانهای مجهز دارد بلکه از متخصصین داخلی و بومی بهره میبرد. امروز مساجد به عنوان کانون فرهنگی در کشور شناخته شده و به لطف الهی ما در حوزههای فرهنگی، مذهبی، هنری و سینمایی پیشرفتهای فراوانی داشتهایم. امروز فرهنگ اصیل ایرانی و اسلام ناب محمدی ما که به بیداری اسلامی انجامیده، باعث شده است نه تنها این نوع تفکر در کشور حاکم باشد بلکه خیلی از کشورهای دنیا براساس این تفکر به اصالت انسانی پی ببرند و از آن پیروی کنند، البته این چیزی است که دشمنان ما از آن وحشت دارند و همیشه در جهت سرکوب آن گام برمی دارند.
میزان: یکی از شاخصهای ارزیابی توسعه یک کشور، بحث «توزیع عادلانه منابع» و به عبارتی عدالت اجتماعی است. رهیافت انقلاب اسلامی به این مهم چگونه بوده است؟
حسینی: یکی از مسائلی که قابل لمس است، فاصله طبقاتی بود که در گذشته نسبت به امروز متفاوت است. در رژیم طاغوت بحث رعیت و اربابی وجود داشت. اربابان و خاندانهای وابسته به دربار از یک امکانات بسیار بالایی برخوردار بودند و مردم فقیر و ضعیف ما در شرایط بسیاری سختی زندگی میکردند این در حالی است که اگر نیم نگاهی به زندگی امروز مردم بیاندازیم میبینیم که مردم با چه َمنشی زندگی میکنند. در حکومت اسلامی ایران همه اقشار از لحاظ معیشتی در یک شرایط مساوی به سر میبرند البته شاید در سال جاری مقداری شرایط به لحاظ مشکلات اقتصادی دستخوش تغییراتی شد، اما به لطف الهی و با برقراری ایجاد عدالت اجتماعی از طریق کمکهای دولت و پرداخت یارانه مقداری از دغدغهها کنترل شده است.
بالای ۸۵ درصد روستاها «برق»، «گاز»، «آب آشامیدنی» و «راه آسفالته» دارند
میزان: یکی از مصادیق «توزیع عدلانه منابع»، توجه به روستاهاست...
حسینی: بله، نمیتوانیم فضای روستاهای بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی را با رژیم طاغوت مقایسه کنیم. در گذشته روستاها از امکاناتی همچون برق محروم بودند اما در حال حاضر بالای ۸۵ درصد روستاهای کشور از امکانات «برق»، «گاز»، «آب آشامیدنی» و «راه آسفالته» برخوردار هستند. امروز کشور از لحاظ صنعتی و ایجاد کارگاههای بزرگ، کوچک و متوسط فضایی را برای تولیدات عمده دارد.
میزان: نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران به مناطق محروم و روستاها چه تفاوتی با قبل دارد؟
حسینی: ما قبل از انقلاب اسلامی ۵ برنامه عمرانی را اجرا کردیم. اما برنامه ششم عمرانی که توسط مستشاران خارجی تدوین شده بود قصد داشت تنها پیشرفت در حوزههای خاص و مطالبات عدهای خاص را برآورده کند و هیچ نگاهی به حوزه پیشرفت روستایی و دانشگاهی برای تربیت نیروی مولد نداشت. بنده توصیه میکنم کسانی که در این زمینه ادعایی خلاف واقع دارند بروند و آن برنامهها را بررسی کنند. این در حالی است که برنامههای امروز کشور بعد از انقلاب نشان میدهد کاملا نگاهها متفاوت شده و نگاه به محرومیت زدایی و توسعه عادلانه امکانات در سراسر کشور وجود دارد، اما در برنامههای قبل از انقلاب اصلا به این موارد اشاره نشده است. این موارد در حال حاضر مستند است و کسانی که شبهه ایجاد میکنند میتوانند بروند و این برنامهها را بخوانند. یک عده میخواهند توانمندی جمهوری اسلامی را نادیده بگیرند. این موارد شیطنت آمیز است و از طریق نفوذی است که از سوی دشمن انجام میشود. یک عده هم براساس عدم آگاهی لازم تَن به این اظهارات میدهند. اگر در شرایط دیگر هم بودیم ۴۰ سال از عمر ما گذشته بود و زمان برای کسی نمیایستاد.
کیفیت نیروی انسانی فعلی قابل قیاس با زمان رژیم طاغوت نیست
میزان: نیروی انسانی چه تفاوتی - به لحاظ کیفی - داشته است؟
حسینی: اگر نظام مدیریتی رژیم طاغوت را در زمینه دانشگاهها و افرادی که بیرون از کشور درس میخواندند، بررسی کنیم به جریانی به نام جریان فراماسونری میرسیم. در رژیم ستمشاهی اکثر آنهایی که در دانشگاهها به صورت خاص پذیرفته میشدند و برای تحصیل به خارج از کشور میرفتند بر اساس تفکر فراماسونری طی مسیر میکردند؛ تفکری که منافع کشورهای خارجی را طلب میکرد. اما در حال حاضر فضای علمی کشور چنان باز است که همگان اجازه تحصیل دارند. امروز ما در جایگاه نخست علمی در غرب آسیا هستیم و حضور دانشمندان ما در سراسر دنیا گواه بر این ادعاست؛ لذا سرمایه انسانی امروز کشور به هیچ وجه با نیروی انسانی زمان رژیم طاغوت قابل مقایسه نیست و ما اگر مقداری به این سرمایه انسانی دقت کنیم نه تنها از مشکلات عبور خواهیم کرد بلکه آیندهای بسیار روشنی را برای کشور ترسیم خواهیم کرد.
میزان: در پایان مجدد از اینکه وقت خودتان را در اختیار قرار دادید تشکر میکنم و اگر صحبتی مانده است بفرمایید.
حسینی: متقابلا از شما و از مجموعه میزان تشکر میکنم. در پایان از مردم عزیر ایران اسلامی دعوت میکنم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال حضور پرشورتری داشه باشند تا این حضور پاسخ دندان شکنی به دشمنان قسم خورده این آب و خاک باشد.