افزایش ۷۴ درصدی روستاهای بهرهمند از آب و فاضلاب /طول خطوط انتقال آب روستایی به بیش از ۱۰۹ هزار کیلومتر رسید
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بعد از انقلاب یکی از بخشهایی که در وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفت افزایش شبکه فاضلاب کشور بود که باتوجه به افزایش جمعیت کشور توسعه قابل توجهی داشته است.
براساس آخرین آمار منتشره از سوی وزارت نیرو، نسبت به اوایل انقلاب جمعیت زیر پوشش سامانه فاضلاب شهری با رشد حدود ۶ برابری روبرو بوده است و از ۸.۵ میلیون نفر به ۴۹.۳ میلیون نفر رسیده است.
همچنین جمعیت روستایی زیر پوشش آب بهداشتی از ۲ میلیون نفر در سال ۵۷ به ۱۶.۸ میلیون نفر در آذر ماه سال ۹۷ رسیده و موجب ۸.۴ برابری جمعیت روستایی زیر پوشش آب شده است.
این درحالیاست که جمعیت ۱۲ درصدی روستاهای بهرهمند از آب و فاضلاب با افزایش ۶.۲ برابری نسبت به روزهای اول انقلاب، به ۷۴.۰۹ درصد رسیده است.
لازم به ذکر است که بهرهمندی تعداد ۸ هزار و ۹۵۹ روستا با جمعیت ۶ میلیون نفر از آب شرب پایدار، سهم تلاش دولت تدبیر و امید بوده است.
براساس آمار منتشره طول شبکه توزیع آب روستایی در اوایل انقلاب ۳۶ هزار و ۵۸۵ کیلومتر بوده که در حال حاضر به ۱۸۱ هزار و ۱۰۸ کیلومتر رسیده است.
همچینن طول خطوط انتقال آب روستایی نیز از ۱۴ هزار کیلومتر به ۱۰۹ هزار و ۱۱۷ کیلومتر افزایش یافته است.
در این بین طول شبکه جمعآوری و خطوط انتقال فاضلاب شهری از ۲۸۰۰ کیلومتر در اوایل انقلاب به ۴۸ هزار و ۸۰۲ کیلومتر در ابتدای دولت یازدهم و ۶۴ هزار و ۱۶۰ کیلومتر در زمان حال افزایش یافته است.
لازم به ذکر است که تعداد مشترکان فاضلاب شهری نیز از ۲۸۰ هزار فقره در اوایل انقلاب، به ۴ میلیون و ۶۸۳ هزار فقره در ابتدای دولت یازدهم و ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار فقره در زمان حال رسیده است.
همچنین تعداد تصفیهخانههای فاضلاب شهری از ۱۶۸ واحد در سال ۹۲ به ۲۱۶ واحد در سال ۹۷ رسیده و افزایش ۴۸ برابری را رقم زده است.
گفتنی است جمعیت کنونی زیر پوشش سامانه فاضلاب شهری نسبت به سال ۹۲ حدود ۱۰.۴۸ درصد افزایش یافته و از ۳۸.۸۲ درصد در سال ۹۲ به ۴۹.۳ درصد در سال ۹۷ رسیده است.