فرماندهان داعش با کدام موشکهای ایرانی به جهنم رفتند؟
پیشرفتهای خیرهکننده در حوزه موشکی که نقشی اساسی را در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران ایفا میکند، یکی از برکات و ثمرات اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته است.
گروه سیاسی ؛ ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ یک روز فراموشنشدنی برای ایرانیان است. روزی که موشکهای میانبُرد بومی هوافضای سپاه قلب دشمن را شکافت و برای کشورمان افتخار آفرید.
تنها ۱۱ روز بعد از اقدام بزدلانه و ناجوانمردانه چند تروریست تکفیری در حمله به ساختمان مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام خمینی (ره) که منجر به شهادت ۱۸ نفر از مردان و زنان بیگناه کشورمان شد، سپاه پاسداران در شامگاه ۲۸ خرداد عملیات «لیلهالقدر» را ترتیب داد و با شلیک موفقیتآمیز ۶ موشک «ذوالفقار» و «قیام» از استانهای کرمانشاه و کردستان به مقر فرماندهی تروریستهای داعش در دیرالزور، خسارات و تلفات گستردهای را به این گروهک وارد کرد. موشکهایی که از فراز آسمان عراق عبور کردند. به نقل از روابط عمومی سپاه، در جریان این عملیات موفق، بیش از ۱۷۰ تروریست تکفیری از جمله چند تن از فرماندهان و عناصر موثر آنان به هلاکت رسیده و علاوه بر مجروحیت تعدادی دیگر از تروریستها، تلفات سنگینی بر ادوات، تجهیزات و سامانههای آنان وارد شد.
نقطه عطف این انتقام جانانه، استفاده از موشکهای تولید شده در داخل کشور بود؛ موشکهایی میانبُرد که «دقیق» بودند و «نقطهزن»؛ موشکهایی که بسیاری از کشورها حاضر هستند بخش قابل توجهی از دستاوردهایشان را بدهند، اما بتوانند یکی از آنها را خودشان تولید کنند.
ذوالفقار
موشک «ذوالفقار» در روز ۶ مهر سال ۹۵ به یگان موشکی نیروی هوافضای سپاه الحاق شد و طبق گفته سردار سرتیپ پاسدار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه، قرار شد که تا پایان آن سال این موشک به وارد سازمان رزم نیرو شده و عملیاتی شود.
با در نظر گرفتن این نقل، هنوز ۳ ماه از عملیاتی شدن موشک ذوالفقار نمیگذشت که این موشک در فاصله ۶۵۰ کیلومتری از مرزهای کشورمان، انتقام شهدای ۱۷ خرداد را از تروریستهای داعشی که در سوریه مستقر بودند، گرفت.
برخورداری از سکوی پرتاب متحرک و خودکششی، رادار گریزی، قابلیت نقطه زنی و همچنین سبک و تاکتیکی بودن، از جمله ویژگیهای موشک ذوالفقار است. موشک سوخت جامد، تاکتیکی و نقطهزن ذوالفقار، موشکی مایل پرتاب با برد ۷۰۰ کیلومتر است؛ ضدجمینگ بودن نیز از دیگر ویژگیهای ذوالفقار است.
قیام
موشک «قیام» نیز موشکی با سوخت مایع است و با برد متغیر تا ۸۰۰ کیلومتر است که قابلیت پرتاب از انواع لانچرهای خاص را داراست.
از ویژگیهای بارز موشک «قیام» این است که احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستمهای ضدموشک به شدت کاهش یافته است. همچنین سیستم نشانهروی هوشمند قیام، یاعث کاهش زمان آمادهسازی این موشک در قیاس با سایر موشکهای میانبرد است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *