راهبرد دفاعی ۴۰ ساله؛ قدرت نامحدود با بودجه محدود/ نگاهی به ولخرجی‌های طاغوت

8:00 - 08 بهمن 1397
کد خبر: ۴۸۹۰۱۹
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
ایران در میان کشور‌های قدرتمند نظامی دنیا به لحاظ بودجه نظامی در رتبه هجدهم است، اما به لحاظ قدرت و قابلیت نظامی در زمره ۶ قدرت برتر دنیاست؛ این امر از همان روحیه ایمان و خودباوری و تکیه بر دانش و تخصص بومی جوانان انقلابی ایران اسلامی نشات می‌گیرد.

///گروه سیاسی ؛ رژیم ستمشاهی در دوران حیات ننگین و سیاه خود با وجود فقر شدید مردم ایران بویژه در مناطق روستایی، جنون وصف ناپذیری در خرید تجهیزات و جنگ افزار‌های نظامی از کشور‌های غربی به قیمت هنگفت و انبار کردن آن‌ها داشت.

این میل شدید و غلیظ رژیم طاغوت و شخص محمدرضا پهلوی در خرید تجهیزات و ادوات نظامی از کشور‌های غربی، از چند عامل مشخص نشات می‌گرفت که مهم‌ترین آن‌ها احساس ترس وی از مشروعیت نداشتن رژیم تحت امرش بود؛ در واقع محمدرضا پهلوی شاه فاسد و مستبد رژیم منحوس پهلوی از نفرت عمومی مردم ایران از خود و رژیمش مطلع بود، لذا درصدد بود با خرید و انبار کردن تسلیحات غربی‌، این خلاء عدم مشروعیت را به نوعی برای خود پر کند.

رژیم پهلوی، گاو شیرده آمریکا در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی
عامل دیگری که محمدرضا پهلوی را به خرید مقادیر هنگفتی تجهیزات اغلب بلااستفاده از غرب وامی‌داشت، فشار دول غربی بود که نگاهشان به رژیم ستمشاهی پهلوی همچون یک گاو شیرده بود که باید گردش مالی کمپانی‌ها و کارتل‌های اسلحه سازی غربی را با پول نفت ملت ایران، تضمین کند.

پورسانت چشمگیر شاهِ فاسد از قراردادهای تسلیحاتی
اما خرید بی‌ضابطه تسلیحات از غرب توسط شاهِ فاسدِ رژیمِ پهلوی یک علت دیگر نیز داشت و آن پورسانت چشمگیری بود که شرکت‌های غربی فروشنده سلاح به حساب‌های خارجی محمدرضا پهلوی واریز می‌کردند؛ در واقع سالیانه میلیارد‌ها دلار از درآمد‌های نفتی که باید صرف عمران و آبادانی کشور بویژه مناطق روستایی می‌شد، به جیب صاحبان کارتل‌های سلاح غربی و شخص شاه فاسد می‌رفت.

شیوه عمل محمدرضا پهلوی در خرید تسلیحات با قیمت هنگفت از کشور‌های غربی به این صورت بود که نه بر مبنای نیاز فرماندهان نظامی و موقعیت کشور، که بر مبنای پورسانت بیشتر کمپانی‌های فروشنده، شخص شاه به «حسن طوفانیان» مشاور نظامی‌اش دستور خرید می‌داد. البته بنا به گفته «فریدون جم» رئیس ستاد ارتش رژیم شاه، در آخر این مسئولان سفارت آمریکا در تهران بودند که باید خرید‌های تسلیحاتی محمدرضا پهلوی را تایید می‌کردند!

تخصیص بیش از ۳۰ درصد بودجه کشور به خرید تسلیحات بنجل غربی در دوران ستمشاهی
از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷، سالانه بیش از ۳۰ درصد بودجه کشور صرف خرید تجهیزات نظامی از کشور‌های غربی بویژه آمریکا و انگلیس می‌شد. این در حالی بود که در همان سال‌ها، بنا به گفته معاون پیشین «توسعه روستایی و مناطق محروم»، جمعیت روستاییان کشور ۶۸ درصد بود و روستا‌های دارای برق کشور به یک درصد هم نمی‌رسید و تعداد روستا‌های دارای جاده آسفالته از تعداد انگشتان دست بیشتر نبود و کمتر از ۵ روستا دارای آب لوله کشی بودند.

آمریکا بزرگترین فروشنده تجهیزات نظامی به رژیم پهلوی بود. «جیمز بیل» مورخ آمریکایی، انتقال تسلیحات از آمریکا به ایران در فاصله سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ (۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸) را در تاریخ سیاست بین‌الملل بی‌سابقه می‌داند.

اوج خفت رژیم پهلوی در برابر آمریکا؛ پیشنهاد معامله نفت در برابر اسلحه
محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۴۸ همزمان با آغاز ریاست‌جمهوری «ریچارد نیکسون» طی سفری به آمریکا پیشنهاد معامله نفت در برابر اسلحه را به سردمداران کاخ سفید داد. در همان سفر قرارداد خرید سالانه ۱۰۰ میلیون دلار جنگنده آمریکایی میان تهران و واشنگتن منعقد شد.

حیف و میل بیش از دو میلیارد دلار 
در سال ۱۳۵۲ رکورد خرید تسلیحاتی در دنیا شکست و رژیم پهلوی، بیش از دو میلیارد دلار تجهیزات جنگی از آمریکا خرید. در همان سال، ۹۰۰ نفر به تعداد مستشاران آمریکایی مستقر در ایران افزوده شد؛ مستشارانی که بر مبنای قوانین نیمه استعماری حاکم میان رژیم پهلوی و آمریکا از مصونیت قضایی برخوردار بودند و آزادانه هر نوع جنایت و فسادی را در ایران با حمایت رژیم شاه مرتکب می‌شدند.

خرید ۲۰ میلیارد دلار تسلیحات آمریکایی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷
«فریدون هویدا» سفیر رژیم پهلوی در سازمان ملل در کتابش با عنوان «سقوط شاه» تصریح می‌کند که از سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۵۰ در یک دوره ۲۱ ساله میزان خرید سلاح از آمریکا توسط رژیم پهلوی به یک میلیارد دلار نمی‌رسید، اما از ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷، در عرض ۷ سال این میزان خرید تسیلحات به ۱۹ میلیارد دلار رسید!

انگلیس دومین فروشنده تسلیحات به رژیم پهلوی
انگلیس پس از آمریکا دومین فروشنده تسلیحات به رژیم پهلوی بود؛ در اوایل دهه ۵۰ در جریان سفر «لرد کرینگتون» وزیر جنگ انگلیس به ایران، قراداد‌های هنگفتی میان رژیم پهلوی و انگلیس برای خرید اقلام تسلیحاتی از قبیل: «تانک چیفتن»، «تانک اسکورپیون» و «ناوبالگرد خارک» منعقد شد.

تا اواخر سال ۱۳۵۳ شمسی، رژیم پهلوی سفارش بیش از ۵ هزار عراده تانک چیفتن را به انگلیس داد و با انضمام سایر اقلام و خدمات تسلیحاتی دریافتی از انگلیس طی سال‌های بعد، رقم قرارداد تسلیحاتی رژیم پهلوی و انگلیس تا سال ۱۳۵۵ به حدود یک میلیارد پوند رسید که پخش عمده‌ای از رقم این قرارداد توسط انگلیس دریافت شده بود. حتی در سال ۱۳۵۶ هم که عیاشی‌ها و ولخرجی‌های شاه مستبد، کفگیر بودجه دولتی را به ته دیگ رسانده بود، رژیم شاه به تهاتر نفت و سلاح با لندن روی آورد.

ناتوانی ارتش رژیم ستمشاهی در بکارگیری تسلیحات خریداری شده از غرب
مجید تفرشی از محققین اسناد آرشیو محرمانه وزارت خارجه انگلستان در صفحه مجازی خود با اشاره به گزارش محرمانه «ریچارد هنری الینگورث» کاردار سفارت انگلیس در تهران به تاریخ ۹ خرداد ۱۳۵۲، تصریح می‌کند «علی‌رغم خرید مدرن‌ترین تسلیحات و وارد کردن روزآمدترین تجهیزات فناوری نظامی از آمریکا و بریتانیا، در بسیاری موارد نبود نیروی کارآمد مانع بهره‌وری کامل ارتش رژیم پهلوی از این امکانات شده است».

تحول در عرصه نظامی کشور با پیروزی انقلاب اسلامی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با تزریق روحیه ایمان و خودباوری به نیرو‌های نظامی کشور و تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رویکرد کلان کشور در عرصه دفاعی و امنیتی متحول شد. بعد از انقلاب اسلامی تشکیلات نظامی ایران از وابستگی خارج شد و به تولید امنیت درون زا روی آورد. در سایه سار انقلاب اسلامی، اقتدار نظامی کشور چندبرابر شد؛ اقتداری که محصول تسلیحات گران‌قیمت غربی نیست بلکه محصول دانش و تخصص بومی جوانان ایران اسلامی در بدنه نظامی کشور است.

«اگر دورتا دور ایران را دیوار بکشند تولید موشک ما متوقف نخواهد شد»؛ این بخشی از سخنان سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران در یک برنامه تلویزیونی در تاریخ ۱۹ اسفند ۹۴ است که از خودکفایی جمهوری اسلامی ایران در بحث توسعه توانمندی دفاعی و موشکی حکایت می‌کند.

بودجه نظامی محدود؛ قدرت نظامی نامحدود
بر خلاف دوران ستمشاهی که بخش زیادی از بودجه کشور صرف خرید تسلیحات غربی می‌شد و رژیم شاه هر ساله رکورد قرارداد‌های جنگ افزاری را می‌شکست، در دوران جمهوری اسلامی، بودجه نظامی کشور در مقایسه با کشور‌های قدرتمند و حتی نیمه قدرتمند دنیا، بسیار محدودتر است. بودجه نظامی آمریکا سالانه بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار، بودجه نظامی رژیم سعودی سالانه بیش از ۷۰ میلیارد دلار و بودجه نظامی ایران به گفته سردار حاجی‌زاده، ۱۴ میلیارد دلار است.

ایران در میان کشور‌های قدرتمند نظامی دنیا به لحاظ بودجه نظامی در رتبه هجدهم است، اما به لحاظ قدرت و قابلیت نظامی در زمره ۶ قدرت برتر دنیاست؛ این امر از همان روحیه ایمان و خودباوری و تکیه بر دانش و تخصص بومی جوانان انقلابی ایران اسلامی نشات می‌گیرد.

توانمندی‌های نظامی و دفاعی خارق‌العاده ایران اسلامی؛ موشکی ایرانی که روسیه و آمریکا در حسرت آن هستند
در سایه سار نظام جمهوری اسلامی، مرز‌های قدرت نظامی کشور فرسنگ‌ها جابجا شده است، تا آنجا که ما امروز موشکی را پرتاب می‌کنیم که می‌تواند شناور‌های متحرک را در دریا با دقت صددرصدی مورد اصابت قرار دهد؛ آن هم نه موشک کروز بلکه بالستیک که با ۸ برابر سرعت صوت وارد جو زمین می‌شود؛ فناوری خارق العاده‌ای که نه در اختیار آمریکا است و نه روسیه.

مورد فوق‌الذکر تنها یک نمونه از اقتدار نظامی و دفاعی کشور است و صد‌ها نمونه مشابه آنرا می‌توان ذکر کرد؛ پیشرفت‌های نظامی و دفاعی کشور بعد از انقلاب اسلامی علی‌رغم همه دشمنی‌ها و تحریم‌های آمریکا و اذنابش با دوران ستمشاهی که ایران دارای یک تشکیلات نظامی صددرصد وابسته و خموده بود، قابل مقایسه نیست.


برچسب ها: رژیم ستمشاهی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *