ساختمانهای ناایمن پایتخت را دریابید
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، زهرا صدر اعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به شناسایی ۲۲ هزار ساختمان نا ایمن در شهر تهران گفت: از این تعداد ساختمان تنها ۳۰ ساختمان ایمنی سازی شده است.
در آذر سالجاری هم محمود قدیری، معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از فراهم شدن امکان بازدید ایمنی از تمامی ساختمانهای پایتخت خبر داد.
کم توجهی به ایمنی ساختها در حالی اعمال میشود که در دومین سالگرد فاجعه پلاسکو جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران گفت: پلاسکو حادثه تلخی بود که اگر ساختمانهای ناایمن سطح شهر هر چه سریعتر استانداردسازی نشوند، به طور حتم پلاسکوهای دیگر تکرار خواهد شد.
قول و قرارهایی که محقق نشد
در ادامه رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم، این است که شورای شهر در اوایل دوره پنجم مصوبهای را تحت عنوان الزام شورای شهر تهران مبنی بر تشکیل کمیته ارتقای ایمنی ساختمانهای شهر تهران برای پیگیری و تحقق خروجیها و پیشنهادات گزارشهای تهیه شده در کارگروههای دولت، مجلس و شورای شهر و سایر سازمانها و نهادها پیرامون حادثه پلاسکو به تصویب رساند.
صدراعظم نوری تاکید کرد: این کمیته قرار بود با ۱۱ عضو از دستگاهها و سازمانهای مختلف تشکیل شود و با برگزاری جلسات برای اصلاح ساز و کار اجرایی نظام تعمیر و نگهداری ساختمانهای موجود شهر و پیش بینی ضمانت اجرایی مناسب برای عملیاتی شدن مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان و همچنین ایجاد هماهنگی و توافق بین سازمانی برای وحدت رویه در حوزه رفع خطر ساختمانهای پرخطر پیگیریهای لازم و عملیاتی نمودن خروجی آنها اقدام کند.
ورود آتش نشانی به ساختمانهای پایتخت
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه با همکاری دستگاه قضائی امکان بازدید از تمامی ساختمانها در شهر تهران فراهم شد، گفت: در همین راستا نیز بنا داریم تا از ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی در سطح شهر که در گذشته بازدید از آنها با مشکلاتی همراه بود، بازدید ایمنی انجام دهیم.
قدیری با بیان اینکه ۲۸ شاخص برای ایمنی ساختمانها به خصوص ساختمانهای بلندمرتبه وجود دارد، گفت: این موارد باید در ساختمانها رعایت شود که در بازرسیهای ایمنی که براساس اولویت بندیها انجام خواهد شد، به آن توجه میشود.
او درباره اینکه آیا ساختمانهای بلندمرتبه در مناطقی مانند منطقه ۲۲ ایمنی لازم را دارند، تصریح کرد: بخشی از بازدیدها مربوط به دارا بودن امکانات و تجهیزات و بخشی دیگر از آن مربوط به ساختمانهایی است که امکانات لازم را دارند، اما از آنها استفاده نمیکنند، در بسیاری از ساختمانهای بلند مرتبه ما حالت دوم وجود دارد، یعنی امکانات و تجهیزات لازم وجود دارد، اما از آنها استفاده نمیشود.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره تمهیدات بعد از بازدید ایمنی از ساختمانها نیز گفت: با هماهنگی انجام شده با مقام قضائی بعد از بازدید ایمنی از ساختمان با توجه به شرایط و خلاءهای موجود به مالک فرصت داده میشود که نواقص و مشکلات را حل و فصل کند که اگر در موعد مقرر نسبت به رفع مشکلات و خلاءهای ایمنی اقدام نکند ساختمان با مجوز مقام قضایی پلمب خواهد شد.
شناسایی ساختمانهای ۸ طبقه ناایمن تهران
معاون شهرسازی شهردار تهران از شناسایی ساختمانهای ۸ طبقه به بالای ناایمن در پایتخت خبر داد و گفت: این ساختمانها در کمیته ایمنی در مناطق شناسایی و به مالکان آنها در خصوص ایمن سازی آنها هشدار لازم داده شده است.
عبدالرضا گلپایگانی تصریح کرد: ایمنی ساختمانها از دیگر مواردی است که مورد توجه شهرداری تهران قرار دارد و ما پس از حادثه پلاسکو اقدام به شناسایی ساختمانهای ۸ طبقه به بالای ناایمن در شهر تهران گرفتیم و این موضوع از طریق کمیته ایمنی در مناطق پیگیری شد. پس از شناسایی ساختمانها دستورالعمل ایمنی به مالکان ساختمانها ابلاغ شد و ساختمانهایی که در اختیار ذینفعان بودند از طریق دادستانی مورد پیگیری قرار گرفتند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.