تشدید اقدامات کنترلی پلیس برای مبارزه با قاچاق دام /برخورد قاطع و بدون مسامحه ناجا با قاچاقچیان /روند کاهشی قاچاق سوخت/ تکمیل و توسعه تجهیزات در گلوگاههای اصلی در دستور کار
به گزارش گروه جامعه ، سردار " ایوب سلیمانی" در حاشیه نشست تخصصی سالانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی سراسر کشور در جمع خبرنگاران، درباره اقدامات پلیس برای مبارزه با قاچاق دام، اظهارداشت: درباره قاچاق دام زنده صحبتهای بسیاری مطرح شده که بسیاری از این صحبتها و اظهارات غیردقیق و غیر واقعی بوده، اما کم کم و با گذشت زمان وقتی به صورت دقیقتر به این موضوع پرداخته شد اعداد و ارقام واقعیتر اعلام شد.
وی افزود: از ابتدای سال، برای مبارزه با قاچاق دام زنده، برنامههای عملیاتی توسط پلیس تدوین و این برنامهها به همه یگانهای مرزی و انتظامی به ویژه در مرزهای جنوبی و غربی ابلاغ شد.
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به کشفیات پلیس در این حوزه، افزود: در ۱۰ ماهه سال جاری، کشفیات قاچاق دام زنده، رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل داشته که این میزان ۱۶۴ هزار راس بوده و کشفیات به لحاظ وزنی نیز بیش از ۳ هزار تن میباشد.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: قاچاق دام زنده صرفا مربوط به این شرایط زمانی نیست، بعضا در شرایط دیگری نیز وجود داشته و در واقع باید بگویم امسال ما نسبت به سال گذشته در حوزه قاچاق دام زنده تفاوت معناداری را نداشتیم که بخواهد قیمت گوشت را به طور ناگهانی افزایش دهد.
سردار سلیمانی یادآور شد: کمبود گوشت ممکن دلایل مختلفی داشته باشد، اما تفاوت نرخ ریال و دلار ممکن است یکی از دلایلی باشد که برای برخی سودجویان جذابیت ایجاد کرده تا به امر قاچاق گوشت اقدام کنند.
وی اضافه کرد: برآورد ما این است که حداکثر میزانی که در حوزه قاچاق دام صورت گرفته بیش از یک درصد نیاز جامعه نیست در حالی که جوسازیها به گونهای است که عدهای به دنبال پمپاژ ناامیدی در جامعه هستند و لازم است مسئولان کشور تفاوت بین آنچه که واقعیت دارد با آنچه که به صورت شایعه و جوسازی در جامعه پراکنده میشود را به مردم توضیح دهند و این فضای التهاب آفرینی عدهای سودجو را بشکنند.
سردار سلیمانی تأکید کرد: مبارزه با قاچاق دام زنده یکی از برنامههای اولویت دار پلیس در سال جاری بوده به طوری که این موضوع را به یگانهای مرزی و انتظامی ابلاغ کرده ایم و ایستگاههای ایست و بازرسی نیز فعال است، این در حالی است که همه گذرگاههای مرزی را کنترل میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: امروز قاچاق دام زنده به خارج از کشور یک پدیده نگران کننده نیست و باید بگویم اقدامات کنترلی پلیس برای جلوگیری از قاچاق دام زنده تشدید شده است.
جانشین فرمانده ناجا تأکید کرد: با کسانی که بخواهند با نیازمندیهای اصلی مردم بازی کنند برخورد قاطع و بدون مسامحه خواهیم داشت.
این مقام ارشد انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات پلیس برای مبارزه با قاچاق سوخت نیز یادآور شد: در این حوزه نیز اقدامات لازم را انجام داده ایم و به تأیید وزارت نفت قاچاق سوخت روند کاهشی داشته است.
سردار سلیمانی بیان کرد: بحمدالله با فعالیتهای صورت گرفته توسط نیروی انتظامی و هماهنگی با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شاهد مقابله جدی با قاچاق سوخت به خارج از کشور هستیم هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: از طرف ستاد کل نیروهای مسلح نیز ابلاغیهای صورت گرفته و در این حوزه ارتش و سپاه با ما همکاری دارند و ان شاء الله به دستاوردهای مطلوبی خواهیم رسید.
جانشین فرمانده ناجا درباره اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با قاچاق کالا مطرح کرد: مبارزه با قاچاق کالا الزاماتی دارد، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا در این حوزه فعال شده، سامانههایی طراحی یا در حال طراحی است و عزم خوبی برای مبارزه با پدیده قاچاق وجود دارد.
وی عنوان کرد: در نیروی انتظامی نیز برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قرارگاه جهادی مبارزه با قاچاق راه اندازی شده از طرفی "طرح اقدام کلان " در این حوزه تدوین و به بخشهای ستادی و استانی ابلاغ شده است.
سردار سلیمانی تصریح کرد: معتقدیم بخش قابل توجهی از قاچاق از مبادی رسمی وارد میشود، اما این ادعا به معنای آلودگی فعالانه این حوزه نیست بلکه باید بگویم معتقدیم ضعف و کاستیهایی در قوانین و دستورالعملها وجود دارد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: مبارزه با قاچاق به دلیل پیچیدگیهای فوق العاده، نیاز به "اقدامات پلیسی" و به کارگیری نیروهای متخصص و کارآزموده دارد و صرفا نیروهای سازمان گمرگ نمیتوانند در این سنگر ایفای نقش کنند.
وی بر ضرورت حضور نیروهای پلیس در مبادی رسمی تأکید کرد و افزود: در خصوص حضور پلیس در مبادی رسمی دستوراتی داده شده، اما فعلا محقق نشده است.
این مقام عالی انتظامی اضافه کرد: بخش زیادی از قاچاق در مبادی رسمی، گمرگات و ... اتفاق میافتد که پلیس حضور ندارد در حالی که پلیس در جادهها، ایستگاههای ایست و بازرسی و ... در امر مبارزه با قاچاق ایفای نقش میکند، بنابراین استقرار پلیس در مبادی رسمی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی درباره علت تعلل در راه اندازی پلیس گمرگات، عنوان کرد: ما در این حوزه اقدامات لازم را انجام داده ایم؛ پلیس گمرگ ساختاربندی شده، نیروهای مورد نظر آموزش دیدند و همه مقدمات فراهم است، بنابراین تعللی از سوی پلیس وجود ندارد.
سردار سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اهمیت تزریق تجهیزات در مبادی رسمی و گلوگاههای اصلی برای مبارزه با فرآیند قاچاق عنوان کرد: نقش مهمی برای تجهیزات به روز و تخصصی در مبارزه با فرآیند قاچاق قائلیم، اما آنچه که مهم میباشد این است که ما مسئول تأمین تجهیزات نیستیم بلکه مسئول به کارگیری هستیم.
وی بیان کرد: مطابق هماهنگی صورت گرفته، قرار است در ۱۵ گلوگاه اصلی و حساس طرح تکمیل و توسعه تجهیزات اجرایی شود.
این مقام ارشد انتظامی تأکید کرد: معتقدیم پلیس باید در همه گلوگاهها حضور داشته و اختیار برخورد نیز داشته باشد.
جانشین فرمانده ناجا درباره موضوع کولبرها نیز توضیح داد: در این حوزه باید میان کولبر و قاچاقچی تفاوت قائل باشیم و پلیس نیز به این مهم اهمیت میدهد، کسانی هستند با مجوزهایی که از مسئولان دولتی میگیرند از مبادی رسمی و بازارچههای مرزی به میزانی که توسط استانداریها تعریف شده، کالایی را برای ارتزاق وارد میکنند که این گروه کولبر هستند در حالی که عدهای نیز اسباب کار قاچاقچیان هستند.
سردار سلیمانی ادامه داد: بعضا برخی افراد خواسته یا ناخواسته بین این دو گروه تفکیک قائل نمیشوند، این در حالی است که ما با طیف کولبر که صرفا برای ارتزاق اقدام به این عمل میکند، مواجه و برخوردی نداریم، اما برخورد با قاچاقچیان یکی از اولویتهای اصلی پلیس است.
این مقام ارشد انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت یگان حفاظت در سازمان گمرگ توضیح داد: مطابق قانون در تمام سازمانهای دولتی باید یگان حفاظت راه اندازی و فعال شود و مسئولیت حفاظت فیزیکی از ساختمان، ابنیه و اموال آن مجموعه بر عهده یگان حفاظت است.
وی افزود: برابر توافقات صورت گرفته و قانون، این یگان در سازمان گمرگ نیز فعال است و صرفا وظیفه حفاظت فیزیکی از ابنیه و اموال سازمان گمرگ را دارد در حالی که برای مبارزه با قاچاق مسئولیتی ندارد.
جانشین فرمانده ناجا افزود: تلاش برای راه اندازی پلیس گمرگ در همین راستا است؛ بدین مفهوم که نیروها و کارشناسان زبدهای که در فرآیند مبارزه با قاچاق آموزش دیده اند در این پلیس (پلیس گمرگ) به کارگیری میشوند، بنابراین باید بدانیم میان نقش یگان حفاظت از سازمان گمرگ و پلیس گمرگ تفاوت وجود دارد.
سردار سلیمانی در خاتمه عنوان کرد: زمانی که ما در جایی حضور داریم بدین معنا نیست که میخواهیم علیه کسی فعالیتی کنیم، همه ما جزء حاکمیت هستیم و با هر پدیدهای که منافع ملی را تضعیف کند، مبارزه میکنیم.