«من سین» مخاطب را به خودشناسی میرساند/کتابی برگرفته از عرفان اسلامی/ کتابم هنوز پخش هم نشده است
اعظم بروجردی نویسنده ادبیات داستانی، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر است که چندی پیش کتابی با عنوان «من سین» را به چاپ رساند. وی در گفتگو اب خبرنگار گروه فرهنگی به معرفی این کتاب پرداخته است.
میزان-ایده نگارش این کتاب چطور بوجود آمد؟
اعظم بروجردی- ایده نگارش یکباره و ناگهانی به ذهنم خطور کرد. فکر اینکه ما که هستیم و چه هستیم باعث شد تا ایده اولیه متن به فکرم برسد و شروع به نوشتن «من سین» کنم.
میزان -چقدر زمان صرف نگارش کتاب کردید؟
اعظم بروجردی-چیزی حدود ۲ تا سه سال نوشتن کتاب طول کشید.
میزان-این کتاب چه موضوعی را در بر میگیرد؟
اعظم بروجردی-این کتاب موضوعی جهان شمول دارد و داستان موجودی است که دنبال چیستی خود میگردد.
با توجه به نگاه فلسفی که این کتاب دارد، آیا این اثر برای کسانی که اطلاعات چندانی از فلسفه ندارند و با مباحث
میزان-فلسفی آشنایی کمتری دارند قابل فهم است؟
اعظم بروجردی-ممکن است مطالعه کتاب کمی برای چنین فردی سنگین باشد، ولی از آنجا که داستان وارد زندگی آدمهای مختلف میشود قطعا برای مخاطب جالب و خواندنی است.
این کتاب برگرفته از عرفان اسلامی است یعنی آن خودسازی و خودشناسی که در عرفان اسلامی وجود دارد در این داستان مطرح میشود.
میزان-سیر یافتن هویت از کجا شروع میشود؟
اعظم بروجردی-جستجوی هویت از کاوشهای یکسری زمینشناس آغاز میشود که در غارهای زنجان دنبال موجودی که نیمی از آن انسان و نیمی از آن حیوان است، میگردند.
وی به یکسری استخوان میرسد که برخی از آنها برای حیوانات و برخی دیگر برای انسان است. وی در ابتدا با یافتن استخوانها فکر میکند که موجودی را که در جستجویش بوده یافته است، اما با بردن استخوانها به آزمایشگاه مشخص میشود که گویا موجودی به این استخوانها چسبیده است و در اینجا سوالات زیادی مطرح میشود.
میزان-این سوالات شامل چه میشوند؟
اعظم بروجردی-شامل اینکه اگر زمینشناسان استخوانها را میبرند چرا من هنوز اینجا هستم و اگر من آنچه از غار خارج دشه نبودهام پس چهچیزی هستم؟ این باعث یافتن و جستجو برای کشف هویت میشود.
میزان-در این کتاب صرفا از قدرت نویسندگی بهره گرفتید؟
اعظم بروجردی-بله، این کتاب کاملا تخیلی است، ضمن این که در این اثر از حس کاوش و جستجوگری که هرکس در پی یافتن خود است بهره گرفته شده است. در حقیقت میتوان «من سین» را کتابی دانست که مخاطب را به خودشناسی میرساند.
میزان-در این کتاب به مکان خاصی هم اشاره کردید؟
اعظم بروجردی-بله این اتفاق در غارهای زنجان روی میدهد و شاید ادواری هم که بر ایران گذشته هم در کتاب مطرح شده است. شاید در برخی از بخشها به سیاست هم اشاره شده باشد، ولی سیاست در روند داستان دخیل نیست.
میزان-این کتاب توسط چه انتشاراتی چاپ شده؟ برای کدام قشر است؟
اعظم بروجردی-«من سین» را انتشارات مسیر دانشگاه چاپ کرده است.
این کتاب برای قشر بزرگسال است و برای افرادی جستجوگر بسیار لذتبخش است.
میزان-بازخورد مخاطب تا امروز نسبت به این کتاب چگونه بود؟
اعظم بروجردی-هرکس که این کتاب را خواندهاند برایشان موضوع بسیار جالب بوده است. افرادی که نویسنده هستند و در این حوزه فعال هستند و خردمندانه به داستان نگاه میکنند فوقالعاده مجذوب این کتاب شدهاند. خودم فکر نمیکردم «من سین» برای فلان نویسنده اینقدر مورد توجه قرار گیرد.
میزان-آیا برای کتابتان تبلیغات خاصی هم انجام شد؟
اعظم بروجردی-نه، نه تبلیغات خوبی انجام شد و نه پخش خوب، به طوریکه من معتقدم این کتاب هنوز آنطور که باید شناخته شود معرفی نشده است. من نه آنچنان پولدار بودم که بخواهم برای کتابم تبلیغات انجام دهم یا کتاب را رونمایی کنم، همچنین از آنجا که انتشارات هم توانایی را نداشته باعث شد بازخورد کتاب آنچه که توقع داشتم نباشد چراکه کتاب هنوز دست کسی نیست.
کتاب «دا» و «دختر شینا» به قدری تبلیغات برایشان انجام میشود که خیلی زود به فروش میرسد، ولی «من سین» هنوز پخش هم نشده است.