دادستان کل کشور: دستگاههای اجرایی منافذ فساد را ببندند / گامهای قابل توجهی در برخورد با فساد ظرف چندماه گذشته برداشته شد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، ظهر امروز، نشست حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور با دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استانها برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور گفت: پیرو جلسهای که صبح امروز در محضر ریاست محترم قوه قضاییه داشتیم اکنون جلسهای داریم تا بتوانیم نسبت به آنچه که در شرایط حساس و مقطع کنونی کشور موجود است نوعی هماهنگی صورت گیرد و برخی از مسائلی که مورد نیاز و ضروری است بیان شود تا انشاءالله با دستاوردی ارزشمند به محل خدمت مراجعت کنیم و نتایج این جلسات عاید مردم عزیز شود.
وی در ادامه افزود: ما باید به پای این مسئولیتها تلاش کنیم و به وظایف خود عمل کنیم، شرایط امروز به گونهای است که به لحاظ مسائل اقتصادی و امور اجتماعی و امنیتی دشمن علی الخصوص در یکی دو سال اخیر برای ضربه زدن به نظام برنامه ریزیهای حساب شده خود را داشته است.
دادستان کل کشورخاطر نشان کرد: به گونهای که به تصور خود فکر میکردند نظام جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید و این را به صراحت مسئولین نظام استکباری آمریکا به زبان جاری کردند و با محاسبات غلط خود اینگونه حساب میکردند.
وی ادامه داد:، اما ملت عزیز و همیشه در صحنه ایران و مسئولین جان بر کف را نشناختند و تصور میکردند با تحمیل مشکلات به اهداف شیطانی خود دست پیدا میکنند.
دادستان کل کشور در بخشی از اظهاراتش خاطر نشان کرد: وظیفه عقلانی، منطقی و شرعی ما اتقضا میکند که وقتی که دشمن اینگونه برای از پای درآوردن نظام و ضربه زدن به انقلاب برنامه ریزی میکند هم مسئولین چه در دستگاههای اجرایی، چه تقنینی و چه قضایی تعامل خود را افزایش دهند و تلاش کنند که در مقابل دشمن ید واحده باشند.
دادستان کل کشور خطاب به دادستانها افزود: شما عزیزان که در مراکز استانها و در کنار روسای کل دادگستریها مسئولیت مهم دادستانی را عهده دار هستید به موجب قانون وظیفه نظارت بر دادسراهای سراسر استان را هم دارید لازم است نسبت به اینگونه مسائل، اطلاعتتان در خصوص برنامهها و توطئههای دشمن به روز باشد و اقداماتی که در حوزه استان شما میگذرد به صورت شبانه روزی رصد و برای آن برنامه ریزی کنید و به اقدامات لازم جامه عمل بپوشانید.
وی در ادامه به تشریح وظایف دستگاه اجرایی در خصوص مسائل اقتصادی پرداخت و گفت: دولت یعنی دستگاه اجرایی کشور وظایف سنگینی را در خصوص مسائل اقتصادی دارد که بخشی از این مسائل به توطئههای خارجی و بخشی از آنها به مسائل داخلی و باید تلاش کنیم تا این مشکلات را اگر نمیتوانیم صفر کنیم به حداقل برسانیم. لازمه این امر تعامل، همکاری، هم افزایی و دست در دست نهادن یکدیگر است؛ و چه قوه مقننه و چه قوه قضاییه و چه قوه مجریه باید در این زمینه در کنار یکدیگر باشند. قوه مقننه البته بر اساس وظایفی که دارد در مسائل اجرایی زیاد ورود نمیکند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در ادامه به اقدامات انجام شده توسط نظام جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته پرداخت و گفت: در ۴۰ سال پس از انقلاب مجموعه نظام برای مردم و کشور اقدامات ارزشمندی داشتند که بخشهایی از آن را در صدا و سیما میبینیم.
بیشتر بخوانید
- رسانهها میتوانند برخی کجیها را دنبال و آنها را اصلاح کنند / صرفاً با برخورد قضایی و انتظامی نمیتوان جلوی فساد را گرفت
- اجرای حدود الهی تعطیل بردار نیست/ نباید به علت فشارهای مدعیان دروغین حقوق بشر، اجرای این حدود را تعطیل کنیم
- دستورالعمل مربوط به گرانیها به زودی ابلاغ میشود/ تشکیل هیئتهایی با محوریت دادستانها برای نظارت مستمر بر مراکز تولید و انبارها
دادستان کل کشور افزود: حقیقتا نظام و انقلاب خدمات بسیار قابل توجهی در حوزههای مختلف که غیر قابل مقایسه با قبل از انقلاب بوده، داشته است. انقلاب خدمات فراوانی را برای کشور و ملت به همراه داشته است و ما نیز باید به تکلیف و وظیفه خود برابر انقلاب عمل کنیم.
وی تصریح کرد: خدمات انجام شده نظام به ملت و کشور کم نبوده و دهه فجر نیز زمان مناسبی برای نشان دادن این خدمات است که این ازوظایف نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی است. البته نابسامانی ها، ضعف و اشکالاتی هم در بخشهای مدیریتی مختلف داشته و داریم که باید کمک کنیم تا آنها به حداقل برسانیم لذا ما از یک طرف وظیفه کمک داریم تا کاستی را برطرف کنیم و از طرف دیگر وظیفه برخورد با این مشکلات در چار چوب قانون را داریم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: قوه قضاییه در چند ماه اخیر دو سه اقدام قابل توجه داشته که یکی برخورد با فساد و مفسدین بوده است. البته در این راه موانع و اشکالات قانونی داشتیم که توسط ریاست قوه قضاییه به محضر مقام معظم رهبری ارائه و استجازهای توسط ایشان داده شد و با اجازه ایشان در ظرف این چند ماه برخوردهای مناسبی را در پروندههای مفسدین داشته ایم و گامهای قابل توجهی انجام شد.
دادستان کل کشور تاکید کرد: برخورد قاطع و مقتدرانه قوه قضاییه در چارچوب مسائل شرعی و قانونی میتواند در کاهش فساد نقش موثر باشد البته ما معتقدیم مبارزه با فساد تنها با برخورد قضایی ممکن نیست و انتظار ما از دستگاههای اجرایی این است که گلوگاههای فساد را که عمدتا در دستگاه اجرایی است ببندند و اگر مسئولین اجرایی و دستگاههای مختلف آن منافذ را بسته بودند و پیگیریهای لازم صورت میگرفت ما شاهد این فسادها نبودیم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اظهار داشت: باید نسبت به این مسائل با حساسیت کامل تلاش کنیم که اولا از ایجاد فساد جلوگیری شود و اگر دیدیم دستگاهی فساد در آن واقع شده بدون رعایت رودربایستی ورود کنیم تا این فضای سالم سازی و مبارزه با فساد در سراسر کشور پررنگ بماند و کسانی که در ذهن خود میپرورانند که میتوانند به کارهای فساد و فساد انگیز ورود پیدا کنند بدانند که اقتدار قوه قضاییه یقه آنها را خواهد گرفت و این انتظار اولی است که از شما دادستانهای محترم سراسر کشور داریم.
دادستان کل کشور تصریح کرد: شما مدعی العموم هستید و وظیفه سنگین دفاع از حقوق مردم را دارید لذا اگر کوتاهی شود نزد خدا و خلق خدا مسئولیم و شما باید با اقتدار، توکل به خدا و استناد به قوانین و دستورالعمل ورود پیدا کنید به گونهای همه کشور بدانند که قوه قضاییه میخواهد با فساد در هر دستگاه و یا فردی برخورد کند و مردم اعتماد داشته باشند که دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد موثر است.
وی در ادامه بیان کرد: با کمک دستگاههای ذیربط از جمله تعزیرات، مدیرکل اطلاعات، ثبت، رئیس اتاق اصناف و فرمانده سپاه، کمیتهای در رابطه با این بخشنامه تشکیل شد و انتظار میرود موضوع گرانفروشیها را در استانها پیگیری کند.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه این کمیته دائمی نیست، اذعان کرد: این کمیته تا زمانی که وضعیت اقتصادی اینگونه است به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در ادامه و درخصوص موضوع حقوق عامه تصریح کرد: از ابتدای امسال در دادستانی کل این موضوع را پیگیری کردیم و پیش نویس دستورالعملی نیز در این زمینه تهیه شد که به امضای رئیس قوه قضاییه نیز رسید؛ لذا لازم است دادستانها نکاتی را در این رابطه در دستور کار خود قرار دهند.
وی گفت: این دستورالعمل بدیع است و دادستانها میتوانند نقاط ضعف و اشکال آن را به معاونت حقوق عامه اعلام کنند و همانطور که ریاست قوه قضاییه اعلام کردند این دستورالعمل باید زمینهای برای تهیه ماده قانونی باشد که امیدواریم در ماههای آینده پیش نویس لایحه را آماده کنیم و در اختیار مجلس قرار دهیم.
وی ادامه داد: امروز جامعه ما با مشکل مقطعی به نام مشکلات اقتصادی مواجه است و امروز همه مسئولان باید توان خود را در این خصوص به کار گیرند.
دادستان کل کشور با طرح این سوال که آیا امروز موضوع فیلتر و فیلترینگ جزو ضروریات زندگی ما است که بخشی از افکار مردم را به سمت آن متمرکز کنیم، گفت: آیا اینکه یک روز گفته میشود فیلترینگ به تاریخ پیوست به نفع مردم است؟
حجت الاسلام و المسلمین منتظری با اشاره به اینکه فیلتر و فیلترینگ به نوعی ایجاد محدودیت برای دسترسی کاربران در فضای مجازی است، گفت: بسیاری از کشورها موضوع محدود کردن فضای مجازی را جزو برنامههای خود گذاشته اند و اینطور نیست که فضای مجازی رها باشد، البته توهین به مقدسات و آموزش مسائل ضد امنیتی، بی هویت کردن نسل جوان از مسائلی است که در فضای مجازی با آن برخورد میکنیم؛ لذا ما به تاریخ میپیوندیم، اما محدود کردن راههای فساد به تاریخ نخواهد پیوست.
دادستان کل کشور در ادامه بر لزوم تشکیل شبکه ملی اطلاعات اشاره و خاطرنشان کرد: مطالبه صریح بنده از رئیس جمهور این است که مطالبه به حق مقام معظم رهبری، قانون و عامه مردم چرا عملی نمیشود و چرا فضای مجازی در اختیار خود دولت ایجاد نمیشود و چرا شبکه ملی اطلاعات تاکنون تشکیل نشده و چرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی را اجرا نمیکنند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری گفت: در بررسی که انجام شد مشاهده گردید که مصوبات اجرا نشده است و اینها نشان دهنده این است که اراده ملی برای این کار وجود ندارد، البته ما به دنبال تضعیف دولت نیستیم و دستگاه قضایی در این رابطه بدر خدمت شما است.
وی در ادامه بر ضرورت تشکیل شبکه ملی اطلاعات تاکید و اظهار کرد: ما هم توان انسانی این کار را داریم و هم امکانات مالی و اقتصادی اش را داشته و داریم و باید فضای سالمی را در اختیار مردم قرار دهیم.
گفتنی است صبح امروز و پیش از این دیدار، روسای دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور با آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه دیدار داشتند.
توضیحات دادستان کل کشور در جمع خبرنگاران