سروش قطب نفتی خلیج فارس +تصاویر
میدان نفتی سروش از میدانهای نفتی ایران در خلیج فارس است که ظرفیت مخزن آن ۵/۷ میلیارد بشکه بوده که در صورت تزریق آب ۵۰۰ میلیون بشکه آن قابل استحصال خواهد بود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، میدان نفتی سروش از میدانهای نفتی ایران در خلیج فارس است که در استان بوشهر و در ۸۳ کیلومتری جنوب غربی جزیره خارک، قرار دارد.
این میدان در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از منطقه بهرگان واقع شده که مساحت تقریبی آن در حدود ۲۶۰ کیلومتر مربع بوده و بیش از ۱۵ میلیارد بشکه نفت درجای اولیه، از میدانهای بزرگ نفتی غرب خلیج فارس به شمار میآید.
میدان نفتی سروش از میادین نفتی تحت مدیریت شرکت نفت فلات قاره ایران است که ظرفیت مخزن در میدان سروش ۵/۷ میلیارد بشکه بوده که در صورت تزریق آب ۵۰۰ میلیون بشکه آن قابل استحصال خواهد بود.
این میدان که از جملهی مخازن ماسه سنگی نفت سنگین به شمار میرود، همچنان در حالت تحت اشباع قرار دارد و بهره برداری از آن با مکانیسم تولید اولیه به کمک پمپهای درون چاهی ادامه دارد. از جمله پیچیدگیهای میدان سروش میتوان به ناهمگونی قابل ملاحظه در خواص سنگ و سیال مخزن برگن اشاره کرد.
ضریب بازیافت کنونی میدان سروش در حدود ۳ درصد برآورد شده است، که با توجه به میزان قابل توجه نفت درجای این میدان، لزوم مطالعات جهت افزایش بهره روی از این میدان مهم آشکار میگردد.
ضریب بازیافت کنونی میدان سروش در حدود ۳ درصد برآورد شده است، که با توجه به میزان قابل توجه نفت درجای این میدان، لزوم مطالعات جهت افزایش بهره روی از این میدان مهم آشکار میگردد.
پروژه توسعه و نوسازی این میدان در اواخر سال ۱۳۷۸ آغاز شد و در اواخر سال ۱۳۸۰ با تولید اولیه ۱۰۰٫۰۰۰ بشکه در روز آغاز گردید که از سال ۱۳۸۴ به تدریج تولید میدان سروش نیز همانند اغلب میادین نفتی کشور، سیر نزولی به خود گرفت و تا سال ۱۳۸۸ به ۹۰ هزار بشکه کاهش پیدا کرد به همین خاطر طرحهای توسعه و نوسازی برای آن تدوین شد که هدف از اجرای این طرح تولید ۱۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام از میدان سروش است.
قبل از رسیدن به تولید نهایی نفت، در طی یک دوره ۲۴ ماهه پس از موثرشدن قرارداد، تولید اولیه نفت در میدان سروش به مقدار ۶۰ هزار بشکه در روز تحقق مییابد.
برای دیدن سایر عکسها بر روی لینک کلیک کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *