معرفی دانشگاههای علوم پزشکی پیشرو در طرح ملی پایلوت غربالگری سلامت ایرانیان بالای ۳۰ سال
به گزارش گروه جامعه ، مریم حضرتی ضمن اعلام انجام موفقیت آمیز پایلوت طرح ملی غربالگری سلامت ایرانیان بالای ۳۰ سال در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از ۲۲ تا ۲۶ دی ماه سال جاری، از پایان رسیدن مدت انجام این طرح در دانشگاهها خبر داد و افزود: این طرح با هدف تعیین وضعیت بزرگسالان ایرانی از لحاظ فشارخون، وزن، قد، شاخص توده بدنی و نسبت اندازه دور کمر به دور باسن انجام شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تجزیه تحلیل مقدماتی دادههای طرح ملی غربالگری سلامت ایرانیان گفت: تعداد افراد غربالگری شده در سراسر کشور در این طرح ملی ۱۳۰ هزار نفر است که توسط ۳۵۱۳ نفر از گروههای پرستاری در قالب ۸۳۳ تیم انجام شد.
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با غربالگری ۱۱۳۰۹ نفر و دو دانشگاه گیلان و مشهد به ترتیب با۹۳۸۱ و ۸۴۳۸ نفر در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
حضرتی در ادامه بیان کرد: مراقبتهای پرستاری با هدف ارتقای سلامت و آموزش سبک زندگی سالم در عرصههای مختلف قابل ارائه است. با توجه به اینکه جامعه یکی از مهمترین این عرصهها محسوب میشود، لذا آموزشهای مبتنی بر جامعه، از موثرترین راهبردها در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر در سطوح مختلف تلقی میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پرفشاری خون، اضافه وزن و چاقی به عنوان عوامل خطر بسیاری از بیماریهای غیر واگیر نظیر بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای مزمن کلیوی و سکته مغزی، مطرح است، شناسایی افراد پرخطر و ارجاع آنها به مراکز بهداشتی درمانی به منظور بررسی بیشتر و پیگیری درمان، اهمیت به سزایی دارد. از این رو برنامه غربالگری و پایش سلامت با سه هدف غربالگری موارد پرفشاری خون و اضافه وزن، ارجاع موارد پرخطر به مراکز ذیربط و آموزش عمومی اجرا شد که این آموزشها در سه موضوع آموزش سبک زندگی سالم، آموزش مدیریت پرفشاری خون و آموزش مدیریت اضافه وزن و چاقی از طریق آموزش چهره به چهره و استفاده از پمفلت آموزشی توسط پرستاران ارائه شد.
حضرتی همچنین ضمن قدردانی از همکاری معاونت بهداشت و درمان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور عنوان کرد: افرادی که بعد از غربالگری مشکل داشتند، به مراکز بهداشتی ارجاع داده شدند و پزشکان مراکز بهداشتی نیز، همکاری قابل قبولی در این طرح داشتند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پایان اعلام کرد: سامانه غربالگری سلامت در پایان وقت اداری ۶ بهمن ماه بسته خواهد شد و امکان افزودن داده جدید در سامانه وجود نخواهد داشت و نتایج این طرح ملی جهت بهره برداری و برنامه ریزی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.