دومین همایش شناخت راه‌های کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی ویژه فروشگاه‌های زنجیره‌ای

14:04 - 01 بهمن 1397
کد خبر: ۴۸۷۳۰۴
دسته بندی: جامعه ، عمومی
دومین همایش شناخت راه‌های ردیابی و کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی برای ارتقای دانش و آگاهی مدیران و سرپرستان شعب فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشوری توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

دومین همایش شناخت راه‌های کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی ویژه فروشگاه‌های زنجیره‌ای

به گزارش گروه جامعه ، دومین همایش شناخت راه‌های ردیابی و کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی برای ارتقای دانش و آگاهی مدیران شعب فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور با حضور دکتر نجاریان مشاور اجرایی، دکتر منا جابری دوست مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، منصور عالی پور نایب‌رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مدیران و کارشناسان معاونت غذا و دارو تهران و مدیران و سرپرستان شعب فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور صبح روز یکشنبه ۳۰ دی ۹۷ در محل سالن ابن‌سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در ابتدای مراسم نجاریان ضمن خیرمقدم به مدعوین از نقش مخرب قاچاق کالا در اقتصاد و سلامت جامعه سخن به میان آورد و در خصوص نقش فروشگاه‌های زنجیره‌ای در مبارزه با قاچاق اقلام سلامت‌محور و اطلاع‌رسانی به مردم و افزایش دانش و آگاهی جامعه در مورد تهیه و استفاده از اقلام سلامت‌محور اصیل و مورد تائید وزارت بهداشت توضیحاتی را ارائه نمود.

وی در ادامه افزود هدف از این همایش ارتقای دانش و آگاهی مدیران شعب در راستای تفاهم‌نامه آموزشی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران و اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشوری بوده و بعد از برگزاری موفق اولین دوره آموزشی که با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از مدیران و سرپرستان شعبات استان تهران و از دوازده عضو با عنوان "شناخت راه‌های کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی" ازجمله مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی برگزار شد؛ امروز نیز شاهد برگزاری دومین دوره آن هستیم.

سپس جابری دوست در خصوص اینکه مصرف اقلام خوراکی، آرایشی و بهداشتی سالم یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های جامعه امروز است گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از این کالا‌ها از کشور‌های دیگر وارد کشور ما می‌شود، کنترل و نظارت سازمان‌های ذی‌ربط ازجمله سازمان غذا و دارو از محل تولید، حمل‌ونقل تا عرضه کالا بسیار حائز اهمیت است. یکی از راه‌های اطمینان از اصالت و سلامت این‌گونه کالا‌ها وجود برچسب‌های اصالت بر روی کالا است؛ لذا سازمان غذا و دارو برای تمامی محصولات سلامت‌محور اعم از خوراکی، آرایشی، بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی وجود برچسب اصالت و سلامت را الزامی نموده است.

وی در ادامه در خصوص انواع برچسب‌های ارائه شده بر روی محصولات از ابتدا تاکنون را که شامل برچسب اصالت، برچسب شبنم، برچسب ردیابی، ره‌گیری و کنترل اصالت است توضیحاتی ارائه داد و افزود: در حال حاضر تمامی محصولات سلامت‌محور بایستی دارای برچسب اصالت یا برچسب ردیابی، ره‌گیری و کنترل اصالت باشند و هیچ‌گونه برچسب دیگری مورد تائید نیست.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در خصوص مشخصات برچسب‌های ردیابی، ره‌گیری و کنترل اصالت و برچسب ردیابی توضیحات کاملی را ارائه داد.

وی همچنین گفت: بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فرآورده موردبررسی و یا عدم تائید فرآورده موردنظر از طریق روش‌های فوق، اصالت کالا مورد تائید نیست؛ لذا در صورت مشاهده این‌گونه موارد، موضوع را به معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.

جابری دوست در خصوص طرح‌های برچسب اصالت و سلامت جعلی گفت: از آغاز اجرای این طرح برچسب اصالت و سلامت، تغییراتی نموده است؛ در این میان برخی افراد سودجو اقدام به چاپ و الصاق برچسب‌های تقلبی بر روی کالا‌های فاقد مجوز بهداشتی نموده و اقلام فوق را در انبار‌ها و سطح عرضه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی توزیع نموده‌اند.

وی گفت: در هنگام استعلام اصالت کالا با برچسب‌های جدید پیام‌های گوناگونی ممکن است دریافت شود. نوع پیام دریافتی نشان‌دهنده اصالت کالای موردنظر است.

در ادامه پروین مجدی نسب قائم‌مقام اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل در خصوص ضوابط و شرایط صحیح عرضه گیاهان دارویی در سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: عرضه بهداشتی گیاهان دارویی خام (فرآوری نشده) به‌صورت فلّه و گیاهان دارویی خام بسته‌بندی دارای پروانه بهداشتی ساخت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای امکان‌پذیر است و روغن‌گیری از دانه‌های روغنی، عرضه دارو‌های گیاهی فرموله شده به‌صورت قرص، شربت و ... و همچنین عرضه هر نوع مکمل غذایی و ورزشی مجاز نیست.

قائم‌مقام اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل گفت: پرهیز از دخالت در امر درمان و لزوم دریافت آموزش‌های ضروری (شناخت تقلبات و ...) از نکاتی است که در ارتباط باعرضه گیاهان دارویی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای چندمنظوره باید رعایت شود.

سپس منصور عالی پور در خصوص برگزاری دومین دوره همایش شناخت راه‌های کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور وارداتی گفت: اتحادیه علاوه بر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای رونق کسب‌وکار و توسعه شعب و صدور مجوز برای اعضا، در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی نیز به‌منظور ارتقاء سطح اطلاعات، دانش و مهارت مدیران و سرپرستان شعب با مراکز علمی و آموزشی و دانشگاه‌ها همکاری دارد.

نایب‌رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای افزود: فروشگاه‌های زنجیره‌ای در عرصه‌های مختلفی پیشگام است و برای حفظ سلامت مصرف‌کننده با تشکیل کلاس‌های آموزشی برای مدیران شعبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای عرضه بهداشتی کالا، مبارزه با قاچاق کالا و ارائه کالای با اصالت به هم‌وطنان، نوین‌سازی و استانداردسازی خدمات به مشتریان، ایجاد اشتغال پایدار برای تعداد زیادی از جوانان تحصیل‌کرده اقدام نموده است.

توضیح اینکه در این مرحله از دوره آموزشی بیش از ۳۰۰ نفر از مدیران شعب فروشگاه‌های سپه، اتکا، جانبو، انتخاب من، یاران دریان، افق کوروش، رفاه، هایپرمی و پرپروک حضورداشته و آموزش دیدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *