راننده محور شدن بیمه‌های شخص ثالث جدی می‌شود/ لزوم آماده سازی زیرساخت‌ها برای اجرا

13:32 - 29 دی 1397
کد خبر: ۴۸۶۵۹۲
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
قرار است از سال آینده، طرح راننده محور شدن بیمه‌های شخص ثالث به طور آزمایشی اجرا شود و در این طرح شرکت‌های بیمه موظف خواهند بود بر اساس عملکرد راننده بیمه شخص ثالث را صادر کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بیمه شخص ثالث به دلیل اجباری بودن سهم قابل توجهی در بازار بیمه به خود اختصاص می‌دهد و همچنان پرمخاطب‌ترین نوع بیمه در کشور است.

از ابتدای استفاده از این نوع بیمه نامه در کشور بیمه به نام صاحب خودرو صادر و هر شخص دیگری به جز صاحب خودرو می‌تواند بدون محدودیت از وسیله نقلیه استفاده کند و در صدور بیمه نامه شخص ثالث، اطلاعات رانندگی افراد که تاثیر بالایی در ایجاد حوادث رانندگی و تصادفات دارد لحاظ نمی‌شود.

این در حالی است که چندی پیش غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی از تغییراتی در بیمه شخص ثالث خبر داد که قرار است از سال آینده، به طور آزمایشی به جای خودرو به راننده اعطا شود.

این طور که معلوم است با اجرایی شدن این طرح، شرکت‌های بیمه موظف خواهند بود بر اساس عملکرد راننده بیمه شخص ثالث را صادر کنند.

در این مصوبه زن یا مرد بودن راننده، جوان یا پیر بودن و پرخطر و کم خطر بودن راننده لحاظ خواهد شد و طبیعتا راننده‌هایی که رانندگی بهتری دارند هزینه کمتری برای بیمه شخص ثالث می پردازند.

سلیمانی معتقد است راننده محور بودن بیمه شخص ثالث بدین معنی است که دیگر خودرو بیمه نمی‌شود بلکه خود راننده است که بیمه نامه را دریافت می‌کند که در این بین افراد پرخطر و کم خطر حق بیمه متقاوتی باید بپردازند.

البته مشکلاتی در راستای اجرایی شدن طرح مطرح می‌شود و ممکن است ضریب خطا را در صدور بیمه نامه شخص ثالث با محوریت رانندگی افراد بالا می‌برد و از این رو باید ابتدا بستر‌های لازم مورد بررسی قرار گیرد.

این نکته حائز اهمیت است در جهت راننده محور کردن بیمه شخص ثالث جنسیت، سن افراد و سابقه آن‌ها مطرح می‌شود و، چون خانم‌ها مرتب‌تر رانندگی می‌کنند بیشتر از بقیه از تخفیفات بیمه‌ای برخوردار خواهند شد.

با این تفاسیر این دستورالعمل باید تا آخر برنامه ششم اجرایی شود و شرکت‌هایی که بیمه نامه صادر می‌کنند از این به بعد اطلاعات فردی راننده را نیز دریافت می‌کنند تا اطلاعات لازم برای اجرای طرح جمع آوری شود.

گفتنی است برای دریافت اطلاعات تکمیلی بیمه‌ای لازم است شرکت‌های بیمه‌ای نرم افزار‌های لازم را راه اندازی کنند تا در هنگام اجرای طرح با مشکلی روبرو نشوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *