تضعیف اتحاد ایران و روسیه در سوریه پساداعش افسانه است/ آمریکا به دنبال جبران ضعف خود از طریق جنگ تبلیغاتی است

13:33 - 29 دی 1397
کد خبر: ۴۸۶۵۶۱
محدود کردن ایران در سوریه پسا داعش توسط روسیه افسانه است این مسائل را کسانی مطرح می کنند که دشمت اتحاد ایران و روسیه هستند.

تضعیف اتحاد ایران و روسیه  در سوریه پساداعش  افسانه استبه گزارش گروه فضای مجازی ، «لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در تهران، با بیان اینکه به وضعیت موجود و چشم‌انداز آینده روابط دو کشور بسیار خوش بین است و ظرفیت‌های بسیاری بویژه در حوزه اقتصادی برای تقویت روابط طرفین برشمرده و درباره نگاه ایرانیان به دیپلماسی روس‌ها با ایران اظهار کرد: «فقط شایعات و ناراضی بودن یک عده‌ای از مردم و نه همه آنان را می‌شنویم و می‌بینیم» و البته تأکید دارد: «شایعات و ابهامات را تبلیغات «بی بی‌سی» فارسی ایجاد کرده و دامن می‌زند؛ بنابراین نباید به آن‌ها توجه کرد. «بی بی‌سی» فارسی یک شبکه معاند است و قابل اعتماد نیست.»

«جاگاریان»، انتقاد‌های ضد روسی در ایران را نیازمند پاسخگویی رسانه‌ای نمی‌داند و معتقد است: «مقامات ایرانی هم می‌توانند برای ایرانیان توضیح دهند که این شایعات بی‌پایه است.» ارزیابی او از پنجه در پنجه افکندن «خرس» و «عقاب» هم یادآور همان نگاه مغرور روس هاست: «امریکایی‌ها خود نیز می‌دانند در قدرت رزمی از روسیه عقب افتاده‌اند و به جنگ روانی ضد روسی دامن می‌زنند.»

وی در پاسخ به این سوال که نکات اشتراک و افتراق استراتژی جهانی امریکا در دوران ترامپ و اوباما چیست بیان کرد: تفاوت زیادی در سیاست‌های این دو رئیس‌جمهوری امریکا نمی‌بینم. خروجی سیاست‌های ۸ سال ریاست جمهوری اوباما و سیاست‌های ترامپ طی دو سال گذشته یکسان است یعنی ایجاد بی‌ثباتی در مناطق مختلف جهان و ازجمله ایران. امریکا هرجا حضورداشته سیاست تخریبی را پیگیری کرده است. با این حال دولت روسیه همیشه باب گفتگو با امریکا را باز گذارده و علاقه‌مند به حفظ روابط دوجانبه است.

سفیر روسیه در تهران در ادامه افزود: البته تفاوت‌هایی نیز بین سیاست‌های دو رئیس جمهوری امریکا وجود دارد. ترامپ پیش از اینکه رئیس‌جمهوری امریکا شود، شعار «نخست امریکا» سر داد و حتی هنوز هم این شعار را تکرار می‌کند. با توجه به محتوای این شعار، انتظار می‌رفت سیاست داخلی ایالات متحده نقطه تمرکز ترامپ باشد و انگیزه واشنگتن برای ورود و مداخله در چالش‌های جهانی کاهش یابد. اما برخلاف این شعار و در مرحله عمل، کاخ سفید وارد مناطق بحران‌زده‌ای مانند سوریه، عراق و افغانستان شد و همین مداخله، بحران این کشور‌ها را پیچیده‌تر کرد. درباره کارنامه اوباما هم باید اذعان کرد که او بسیار تلاش کرد تا توافق مهم برجام به مرحله امضا برسد. اما اوباما هم به وعده‌های خود پایبند نبود. او به‌عنوان نمونه سال ۲۰۱۴ وعده داد تمام نظامیان امریکایی را از افغانستان خارج خواهد کرد. اما این وعده، هرگز عملی نشد و نیرو‌های امریکا هنوز هم در افغانستان حضور دارند. اوباما وعده تعطیلی گوانتانامو را هم داد، اما شما هم می‌دانید این زندان هنوز هم فعال است و امریکا با استمرار فعالیت زندان گوانتانامو همچنان در حال نقض حقوق بین‌الملل است.

وی در خصوص بازگشت جنگ سرد در روابط بین روسیه و آمریکا تاکید کرد: برجسته‌سازی ادعای «بازگشت جنگ سرد»، بخشی از جنگ تبلیغاتی غرب علیه روسیه است. غرب در این جنگ تبلیغاتی طیف وسیعی از فعالیت‌های ما را هدف گرفته است. آن‌ها سال گذشته به بهانه‌های واهی اجازه ندادند، ورزشکاران ما زیر پرچم فدراسیون روسیه دربازی‌های المپیک شرکت کنند. همچنین در ادامه همین نبرد تبلیغاتی، اقدامات تحریک‌آمیزی نیز انجام می‌دهند که مثال آن ماجرای مسموم شدن «سرگئی اسکریپال» در انگلیس است که بدون اثبات اتهام روسیه در این پرونده، بهانه اخراج دیپلمات‌های روسی از چند کشور اروپایی شد. ادعای «بازگشت جنگ سرد» نیز بخش دیگری از همین جنگ تبلیغاتی گسترده است.

جاگاریان اضافه کرد: کارشناسان و حتی سیاستمداران غربی، متهم کردن رهبران کرملین به احیای «جنگ سرد» را نه یک تحلیل نظری بلکه واقعیتی مستند می‌دانند و برای اثبات دیدگاه خود به مواردی مثل تقویت و نوسازی ارتش روسیه، رونمایی از سلاح‌های پیشرفته جدید، آزمایش‌های متعدد با هدف مسابقه تسلیحاتی و اقدامات بی‌سابقه روسیه مثل ایجاد اختلال در سیستم ارتباطی و مخابراتی ناوگان دریایی ناتو در جریان رزمایش سال ۲۰۱۸ نیرو‌های این پیمان استناد می‌کنند و مدعی هستند...

وی خاطر نشان کرد: امریکایی‌ها خود نیز می‌دانند در قدرت رزمی از روسیه عقب افتاده‌اند و به علت حسادت، تبلیغات روانی ضد روسی را دامن می‌زنند. ما اگر توان نظامی خود را تقویت می‌کنیم، اقدام مان تدافعی است. شما پایگاه‌های نظامی پرشمار ناتو و امریکا در جهان را با پایگاه‌های نظامی بسیار کم شمار روسیه در دنیا مقایسه کنید. آیا این نابرابری نباید واکنش روسیه را در پی داشته باشد؟ شما به تصمیم امریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های کوتاه برد و میان برد توجه کنید؛ آن‌ها ما را به نقض این پیمان متهم می‌کنند، درحالی‌که خودشان ناقض پیمان هستند. حتی پیشنهاد دادیم اگر درباره پایبندی ما به تعهدات پیمان ابهامی دارند، پای میز مذاکره بیایند تا هر دو طرف در فضایی دور از فشار و تهدید حرف‌های خود را بزنند و مسائل حل شود.

این دیپلمات در پاسخ به این سوال که کارشناسان و رسانه‌های غربی و حتی برخی از تحلیلگران ایرانی مدعی هستند، روسیه درصدد است جایگاه ایران در سوریه پساداعش را محدود کند، چه پاسخی به این ادعا‌ها و انتقاد‌ها دارید گفت: این‌ها افسانه است. کسانی که این مسائل را در غرب یا ایران مطرح می‌کنند، دشمن اتحاد مسکو و تهران هستند. در ایران کسانی به این مسأله دامن می‌زنند که دوستان غربی‌ها هستند. افرادی که از روسیه انتقاد می‌کنند، تمایلی به اتحاد قدرتمند ایران و روسیه ندارند و ما بسیار خوب می‌دانیم آنان چه کسانی هستند. ما با دوستان ایرانی خود رایزنی تنگاتنگ و منظمی درباره سوریه و سایر چالش‌های منطقه داریم.

 

منبع:روزنامه ایران
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *