مشکلات تئاتر از زبان جوانان جویای نام/سلبریتی‌ها اجازه فعالیت به جوانان نمی‌دهند

18:00 - 27 دی 1397
کد خبر: ۴۸۵۹۵۴
این روزها تئاتر بیش از گذشته شاهد حضور چهره های سینمایی، ورزشی و موسیقی در قامت بازیگر هنرهای نمایشی است. افرادی که شاید گیشه را برای خود و تهیه کننده اثر تضمین کنند اما به همین نسبت فضا و فرصت کافی برای ظهور و بروز جوانان را از آنها می گیرند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، این روزها تئاتر بیش از گذشته شاهد حضور چهره های سینمایی، ورزشی و موسیقی در قامت بازیگر هنرهای نمایشی است. افرادی که شاید گیشه را برای خود و تهیه کننده اثر تضمین کنند اما به همین نسبت فضا و فرصت کافی برای ظهور و بروز جوانان را از آنها می گیرند.

سالانه تعداد زیادی از جوانان در رشته های مختلف هنرهای نمایشی از قبیل ادبیات نمایشی، بازیگری، طراحی صحنه، کارگردانی و سایر شاخه ها فارغ التحصیل می شوند اما نکته مهم آنجاست که زیرساخت های تئاتر به هیچ عنوان نتوانسته در قیاس با تعداد هنرمندان جوان بستر اجرایی فراهم آورد.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی ، با تنی چند از هنرجویان، فارغ التحصیلان و هنرمندان جوان عرصه تئاتر به گفت و گو نشسته و جویای دغدغه ها و مشکلات آنها برای حضور در عرصه هنرهای نمایشی شده است. 

هزینه‌های تماشاخانه‌های خصوصی سرسام‌آور است/حضور سلبریتی‌ها در تئاتر صرفاً تجاری است

هزینه‌های تماشاخانه‌های خصوصی سرسام‌آور است/حضور سلبریتی‌ها در تئاتر صرفاً تجاری است

سلاله ارغوان بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که سال نسبتاً پرکاری را پشت سر گذاشته و هم اکنون تمرینات نمایشی را برای اجرا در سال جاری پیگیری می‌کند.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال‌های گذشته چطور می‌بینید؟

ارغوان: باتوجه به اینکه چند سال اخیر تیاتر کم کم جایگاه اصلی خود را پیدا می‌کند می‌توان گفت سال‌های پیش به علت تعداد آثار کمتری که روی صحنه می‌رفت سلایق کمتری را پوشش داده می‌شد و مخاطب کمتری به تئاتر جذب می‌شد. اما امروزه افزایش سالن‌های خصوصی و دولتی که در سطح شهر وجود دارد سبب شده آثار نمایشی بیشتری را شاهد باشیم که طبیعتاً سبب رونق بیشتر در این حرفه و عرصه شده است.

میزان: با تاسیس و ظهور تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. به نظر شما تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان تاثیر گذار هستند؟

ارغوان: در ابتدا تآسیس سالن‌های خصوصی بسیار تاثیر‌گذار بود از بابت اینکه نمایش‌های بیشتری روی صحنه رفت و جوانان بسیاری در این مسیر استعداد یابی شدند اما رفته رفته تاسیس این سالن‌ها از هدف اصلی خود یعنی تئاتر دور شده و بیشتر جنبه‌ درآمد‌زایی پیدا کرده است. سالن‌ها با هزینه‌های های سرسام آور عرصه را برای حضور جوانان در تئاتر تنگ کرده اند.

میزان: حضور چهره‌ها و سلبریتی‌ها در تئاتر دغدغه‌ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. به نظر شما حضور این افراد قابل قبول بوده است یا نه؟

ارغوان: در واقع نمی‌توان به صورت کلی این مسئله را نفی یا تحسین کرد، حضور بعضی از سلبریتی‌ها که در گذشته هیچ فعالیتی در تئاتر نداشتند و به صورت مستقیم از تصویر و سینما دیده شده اند و الان برای بیشتر دیده شدن بخشی از فعالیت‌های خود را مختص به تئاتر کرده اند کمی سبب رنجش خاطر می‌شود. البته این مساله بازهم به مسئله درآمد زایی بر می گردد.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

حضور سلبریتی‌ها ضربه مهلکی به بدنه تئاتر زده است/

حضور سلبریتی‌ها ضربه مهلکی به بدنه تئاتر زده است/گذران زندگی از طریق درآمد تئاتر شوخی است

امیرعلی گودرزی بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که سال نسبتاً پرکاری را پشت سر گذاشته و هم اکنون سه نمایش را در شرف اجرا می بیند.

میزان: از نظر شما در حال حاضر تئاتر در مسیر رشد قرار دارد و آیا می توان تئاتر امروز را تئاتری پویا دانست؟

گودرزی: متاسفانه در حال حاضر تئاتر ما در ورطه رخ دادن ایده‌های تکراری و یا کپی‌های دست چندمی از کار‌های موفق روزگار گذشته گرفتار شده که صرفا به هدف پول سازی و ورود به عرصه پول‌یابی به اسم هنر و در حوزه تئاتر صورت می‌گیرند و همچنین به طرز وحشتناکی شاهد نادیده گرفتن گروه‌هایی هستیم که بدون داشتن پشتوانه‌ای مالی و فقط به شوق اتفاق افتادن تئاتر حقیقی در پوچی حل می‌شوند.

میزان: با آمدن تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. آیا به نظرتون تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان وقتی می‌گذارند و یا اینکه باعث رشد آنها شدند؟

گودرزی: ماهیت پول باعث تغییر در ماهیت اصول تمامی همین تماشاخانه هایی است که حرف و عملشان به طرز غریبی متضاد از آب در می‌آید. در اینجا تماشاخانه‌های خصوصی به جای حمایت از تئاتر مستقل و تجربی مسیر تئاتر تجاری را می‌پیمایند. انتظار بر خلاف این است که تئاتری که نام مستقل دارد با به کار گیری چهره‌های سینمایی یا حتی سلبریتی‌های تئاتری از بازگشت چند برابری پول مصرف شده تضمین شده باشد.

میزان: حضور چهره‌ها و سلبریتی‌ها در تئاتر دغدغه‌ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. به نظر شما حضور این افراد قابل قبول بوده است یا نه؟ اگر منفی به چه دلیل و اگر مثبت به چه دلیل؟

گودرزی: همان طور که پیش‌تر گفته شد حضور چهره‌ها خواه و ناخواه ضربه مهلکی بر بدنه تئاتر زده چرا که پول و تجارت با ماهیت تئاتر ضدیت دارد. علت این است که تمامیت یک اثر تحت تاثیر شهرت و چهره بودن یک بازیگر قرار می‌گیرد و اساسا حضور آن ستاره دلیلی می‌شود برای تجارت نه برای کیفیت یک اثر. شاید اگر در واقع تماشاخانه‌های مستقل و تجربی هم به راحتی فرصتی برای ابراز کارشان داشتند وجود این گونه کار‌ها معضلی محسوب نمی‌شد و هر کدام از این آثار بسته به فرمت کاری خود تماشاگران خود را جذب می‌کردند.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

حضور سلبریتی نمی تواند موفقیت تئاتر را تضمین کند/هجوم بازیگران تئاتر به سینما اصلاً عجیب نیست

حضور سلبریتی نمی تواند موفقیت تئاتر را تضمین کند/هجوم بازیگران تئاتر به سینما اصلاً عجیب نیست

شیده غفاریان بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که این روزها بازی در نمایش "باز کردن بسته" را پشت سر می گذارد. این نمایش پاییز امسال روی صحنه خواهد رفت.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال‌های گذشته چطور می‌بینید؟

غفاریان: از نظر من وضعیت تئاتر کمافی سابق است. با توجه به اینکه من سن زیادی برای اظهارنظر در رابطه با تئاتر سال‌های قبل ندارم اما با توجه به مطالعات و شنیده ها می‌توانم بگویم در سال‌های اخیر اشخاص بیشتری به سمت تئاتر روی آورده اند و به همان نسبت مخاطبان بیشتری جذب تئاتر شده اند اما کیفیت تئاتر نسبت به گذشته کمتر شده است.

البته در این میان نسل جوان موثر است. تئاتر نسل جوان امروز دغدغه مند‌تر است، در گذشته بیشتر آثاری که اجرا میشدند نمایشنامه‌هایی بودند که در سطح جهانی بار‌ها و بار‌ها به اجرا رسیده بودند، اما در این چند سال و ورود نمایشنامه نویسان جوان، دغدغه‌های دوران مورد بررسی قرار گرفته است.

میزان: با تاسیس و ظهور تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. به نظر شما تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان تاثیر گذار هستند؟

غفاریان: تماشاخانه های خصوصی امیدی برای نسل جوان شد اما هزینه های سالن ها ریسک بزرگی را برای هر گروه ایجاد می‌کند. تنها در صورتی هزینه سالن قابل پرداخت می‌شود که مخاطب داشته باشند، اما با توجه به این وضعیت چهره محوری و ساخته های عظیم تئاتر تجاری، چقدر امکان توفیق نسل جوان در تماشاخانه های گزاف قیمت وجود دارد؟.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

حضور سلبریتی‌ها در تئاتر موجی گذراست/درآمد تئاتر کفاف هزینه رفت و آمدمان را هم نمی‌دهد

حضور سلبریتی‌ها در تئاتر سدی برای جوانان شده است/درآمد تئاتر کفاف هزینه رفت و آمدمان را هم نمی‌دهد

نیلوفر مرآت بازیگر جوان تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، در خصوص وضعیت فعلی تئاتر و مشکلات کنونی آن گفت: از نظر من آثار گذشته با اینکه تعدادشان کم‌تر از امروز بود اما داراى کیفیت بیشتری بودند. امروزه اهمیت با کمیت است نه کیفیت و همین عاملی شده با وضع خوبی در زمینه آثار نمایشی روبرو نباشیم.

وی با اشاره به تعطیلی برخی تماشاخانه های خصوصی افزود: با شکل گیری تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان وقتی نمی‌گذارند و هیچ نقشی در رشد آنها ندارند.

بازیگر نمایش "باز کردن بسته" در همین راستا ادامه داد: البته در میان تماشاخانه ها استثناء وجود دارد اما با نگاهی اجمالی و با گذشت زمان اکثریت آنها تبدیل به بنگاه‌های اقتصادی شده اند که نه تنها کمکی به جریان تیاتر مستقل و نسل تیاتر جوان نمی کنند بلکه با افزایش قیمت‌های سرسام آور قیمت بلیط‌ها بسیاری از دانشجویان و نسل جوانتر تیاتر را از دیدن خیلی از نمایش‌ها محروم کرده اند.

وی درباره حضور چهره های مطرح سینما و سلبریتی ها در تئاتر افزود: حضور چهره‌ها و سلبریتی‌ها در تئاتر دغدغه‌ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. حضور سلبریتی هم مثبت است و هم منفی. مثبت از این جهت که مخاطبان زیادی به تماشای تئاتر می‌نشینند و منفی به این دلیل که حضور سلبریتی‌ها در تئاتر سدی برای جوانان شده است. حضور سلبریتی ها در تئاتر ‎موجی گذراست اما می‌شود که این موج گذرا را تبدیل به فرصت کرد.

این بازیگر جوان تئاتر در همین رابطه افزود: حضور چهره‌ها ازطرفی باعث فروش بیشتر تئاتر شده اما به گفته بسیاری از اهالی تئاتر این افزایش تعداد مخاطب کمکی به بالا بردن کیفیت نداشته و مخاطب این نوع تئاتر‌ها از تئاتر تجربی و دانشجویی حمایتی نمی‌کنند. ما امروز نیازمند آن هستیم که تئاتر دیدن برا مخاطبان به یک عادت خوب تبدیل شود و به تماشای همه آثار بنشییند. 

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

/////////////////////////////

تماشاخانه‌های خصوصی تبدیل به تجارتخانه شده‌اند/سلبریتی‌ها باید احترام تئاتر را حفظ کنند

نجمه صفایی بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که سال نسبتاً پرکاری را پشت سر گذاشته به چندی پیش نمایش "پا برهنه در پارک" را روی صحنه داشته است.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال‌های گذشته چطور می‌بینید؟

صفایی: وضعیت تئاتر کشور را دانشجویی که توان مالی دیدن بیشتر کار‌های روی صحنه را ندارد نمی‌تواند جامع ببیند و تحلیل کند اما همین گویای وضعیت تئاتر کشور است. اگر شرایطی فراهم باشد که هنرمندان مشغول به تئاتر امکانی بیش از دیگران برای دیدن آثار روی صحنه را داشته باشند، مسلما به نگاه و ارزیابی و بینش درست و البته سواد آن‌ها کمکی شایان خواهد شد.

میزان: با تاسیس و ظهور تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت آیا این تاثیر همچنان ادامه دارد؟

صفایی: تماشاخانه هاى خصوصی، مسلما در ابتدا با هدف حمایت از جوانان مستعد شروع به کار کردند، اما این روز‌ها تماشاخانه های خصوصی به تجارتی تقریبا یک سویه برای متمولان تبدیل شده اند. تجارت‌خانه ای که مخصوص سرمایه دارهاست و فرصت به گروه هایی که نه سرمایه‌ هنگفت در اختیار دارند و نه بازیگر شناخته شده نمی رسد. متاسفانه گروه هایی که در آن‌ها متون تالیفی درخور توجه و کارگردانانى باسواد وبازیگرانی مستعد دیده می‌شوند در این تجارت خسارت می‌بینند.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

حذف سلبریتی‌ها از تئاتر به نفع نسل جوان است/داوری جشنواره تئاتر فجر همواره سلیقه ای است/هیچ اعتقادی به لابی در تئاتر ندارم//////////////////جمعه

حذف سلبریتی‌ها از تئاتر به نفع نسل جوان است/داوری جشنواره تئاتر فجر همواره سلیقه ای است/هیچ اعتقادی به لابی در تئاتر ندارم

اریک قاراسمیان بازیگر تئاتر که چندی پیش نمایش "شلیک به تئاتر شهر" را روی صحنه داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص وضعیت کلی تئاتر امروز گفت: با توجه به افزایش روز افزون تماشاخانه‌های خصوصی تئاتر توانسته بیشتر از گذشته در میان مردم عام نفوذ کند و تاثیرگذار باشد به همین دلیل به نظرم تئاتر هرچند کمرنگ اما وظیفه خود را انجام می دهد.

وی درباره رشد و افزایش تعداد تماشاخانه های خصوصی تاکید کرد: تماشاخانه های خصوص مانند لبه دو تیغه هستند زیرا هم می توانند مفید باشند و در سوی دیگر می توانند به دلیل نگاه صرفاً اقتصادی به گیشه مضر باشند. خدا را شکر برخی از تماشاخانه های خصوصی به افراد نخبه به خوبی این فرصت را می دهند تا شاهد ظهور نسل جوان در تئاتر باشیم.

بازیگر نمایش "مربع"با اشاره به حضور برخی چهره های سینمایی و ورزشی در تئاتر افزود: حضور چهره ها در برخی کارها برای تضمین فروش الزامی است اما نبود و حذفشان سود بیشتری برای نمایان شدن استعداد افراد جوان دارد.

وی درباره وضعیت امرار معاش بازیگران جوان اضافه کرد: من هیچ وقت نمی توانم به بازیگری در تئاتر به عنوان یک شغل نگاه کنم زیرا در آمدی از آن نصیب من نمی‌شود. در آمد تئاتر به افراد خاصی که فروش تضمین‌شده ای دارند اختصاص یافته است.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

مافیای تئاتر نسل جوان را دلسرد کرده است/روابط و لابی مثل سرطان نفس تئاتر را گرفته است////////////پنجشنبه

مافیای تئاتر نسل جوان را دلسرد کرده است/روابط و لابی مثل سرطان نفس تئاتر را گرفته است

هومن حمیدی بازیگر جوان تئاتر این روزها مشغول بازی در دو نمایش "باز کردن بسته" و "هجوم" است. هر دو این آثار پاییز امسال روی صحنه می روند.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال‌های گذشته چطور می‌بینید؟

حمیدی: در سال‌های گذشته تئاتر از حجم مخاطب‌های گسترده‌ای برخوردار شده؛ این در حالی هست که به نظر من هنوز عموم تعریف مشخصی از تئاتر ندارند. برخی این هنر را به عنوان یک تفریح تجملاتی و صرفاً برای گرفتن عکس و یا دیدن سلبریتی‌ها از جایی نزدیکتر از قاب تلویزیون یا پرده سینما نگاه می‌کنند. مجموعه همه این اتفاقات برای من نقشه جالبی از وضعیت حال حاضر تئاتر ترسیم نمی‌کند.

میزان: حضور چهره‌ها و سلبریتی‌ها در تئاتر دغدغه‌ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. به نظر شما حضور این افراد قابل قبول بوده است یا نه؟

حمیدی: حضور چهره‌های شناخته شده دارای ابعاد خوب و بد است. ابعاد خوب آن می‌تواند حضور تعداد بالای تماشاچی باشد. حضوری که باعث شده تا سالن‌ها خالی نمانند و تئاتر هم کنار سینما مورد توجه عام مردم قرار گیرد. اما من فکر میکنم بعضی از دوستانی که جزو چهره‌های شناخته شده هستند به دلیل وقت کم و مشغله شغلی نمی‌توانند زمان زیادی را برای تئاتر بگذارند و به همین واسطه کار‌هایی اکثرا درجه دو را شاهدیم که هم به ماهیت تئاتر، هم به اعتبار خود آن‌ها لطمه میزند.

برای مشاهده ادامه این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید.

حضور سلبریتی‌ها در تئاتر موجی گذراست/توانایی بازیگران آخرین اولویت انتخاب آنها شده است

حضور سلبریتی‌ها در تئاتر موجی گذراست/توانایی بازیگر آخرین اولویت برای انتخاب در تئاتر شده است

نگین فیروزمنش بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که سال نسبتاً پرکاری را پشت سر گذاشته به چندی پیش نمایش "روز بیست و یکم" را روی صحنه داشته است.

میزان: وضعیت کلی تئاتر را در سال‌های گذشته چطور می‌بینید؟

فیروزمنش: مسیری رو به پیشرفت، اما با شیب بسیار ملایم را برای تئاتر در طول سال‌های گذشته می‌بینم، که از نظر من همین پیشرفت کند هم خوب است هرچند اما کافی نیست. فکر می‌کنم که در سال‌های اخیر آنچه که از تئاتر حاصل شده است مجموعه‌ای از وظایف آن از دیدگاه افراد مختلف و خواست‌های فردی یا گروهی فعالان در تئاتر است.

میزان: با تاسیس و ظهور تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. به نظر شما تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان تاثیر گذار هستند؟

فیروزمنش: اینطور فکر نمی‌کنم. با توجه به شرایطی که برای عقد قرارداد‌ها در این تماشاخانه‌ها دیده می‌شود و همچنین عدم همراهی آن‌ها با گروه‌ها در طول اجرا برای مواردی، چون تبلیغات بعید می‌دانم که رشدی اتفاق افتاده باشد که مرهون تماشاخانه‌های خصوصی باشد، البته که استثناء در همه چیز وجود دارد.

میزان: حضور چهره‌ها و سلبریتی‌ها در تئاتر دغدغه‌ای است که سالهاست مورد بحث بوده است. به نظر شما حضور این افراد قابل قبول بوده است یا نه؟

فیروزمنش: کاملا بستگی به سلبریتی مورد نظر دارد. شما نمی‌توانید توانایی‌های یک نفر را صرفاً به علت سلبریتی بودن زیر سوال ببرید، من با حضور برخی از آن‌ها بسیار موافق و با حضور برخی دیگر بسیار مخالف هستم. از طرف دیگر تاحدودی حضور آنها را در بعضی از تئاتر‌ها ناگزیر می‌دانم، زیرا که صرف حضور آن‌ها باعث پر شدن سالن و همچنین برگشت هزینه‌ها خواهد بود.

 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *