اتمام منابع صندوق پس انداز یکم/ امکان کاهش نرخ سود تسهیلات وجود ندارد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ابوالفضل رحیمی انارکی در نشست خبری حاشیه نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازافرینی شهری در خصوص وضعیت صندوق پسانداز یکم و اینکه گفته میشود با کمبود منابع مواجه است، بیان کرد: بر اساس آمار صندوق پس انداز یکم مسکن تا ۲۰ دیماه ۹۷، تعداد سپردههای افتتاحی در این صندوق به ۵۵۴ هزار فقره رسیده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۷۰ هزار سپرده زنده و دارای متقاضی تسهیلات است، افزود: مانده سپردههای این صندوق ۶۵۸۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به این که تعداد واحدهایی که از این تسهیلات برخوردار شدند ۹۰ هزار واحد بوده است، تصریح کرد: برای این واحدها مجموع ۶۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
رحیمی انارکی عنوان کرد: همچنین تعداد واحدهای مسکونی که زوجین استفاده کردهاند حدود ۳۲ هزار واحد بوده است که رقم قابل توجهی است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر تقریبا منابع صندوق پس انداز یکم مصرف شده است و از این به بعد با توجه استمهال ۷ ساله اقساط مسکن مهر، از منابع وصولی مسکن مهر برای پرداخت تسهیلات استفاده میکنیم که این روند تا سال ۱۴۰۵ ادامه پیدا خواهد کرد. یعنی تا زمانیکه دارایی صندوق پس انداز به اندازه یکم به اندازهای بزرگ شود تا از محل وصولیها پرداخت وام را انجام دهیم.
مدیر عامل بانک مسکن گفت: در واقع در پرداخت تسهیلات صندوق پس انداز یکم متکی به وصولی اقساط مسکن مهر هستیم که نرخ سود آن در مناطق فرسوده ۶ و در سایر مناطق دیگر ۸ درصد است.
رحیمی انارکی با یادآوری اینکه بانک مسکن در چهل سال اول فعالیت (قبل از انقلاب) بیش از یک میلیون نفر خانوار با تامین مالی بانک رهنی صاحبخانه کرد، تصریح کرد: در چهل سال دوم تعداد شعب را از کمتر از ۱۰۰ شعبه به بیش از ۱۲۰۰ شعبه رسیده است. ضمن اینکه تعداد خانوارها که در دور دوم صاحبخانه شدند بیش از ۸ میلیون خانوار بودهاند.
وی با بیان اینکه محصولات متنوعی را برای دهکهای ۳ تا ۷ طراحی کردهایم، گفت: برای ۳۶۳ هزار واحد پرداخت تسهیلات به مبلغ ۱۳۲ هزار میلیارد ریال پرداخت شده که به لحاظ تعداد ۴۱ درصد و به لحاظ مبلغ ۲۱ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه امسال حدود ۴۸۰ هزار واحد در قالبهای مختلف توسط بانک مسکن تامین مالی شده است، افزود: از ابتدای امسال تا کنون حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک مسکن پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه ۲۰۳ هزار واحد مسکن مهر فعال و ۲۴۰ هزار واحد غیرفعال است، خاطر نشان کرد: ۴۱ هزار و ۳۰۰ واحد به دلیل عدم اجرای انشعاب، ۳۸ هزار واحد تصرفی، ۲۶ هزار و ۸۰۰ واحد عدم مراجعه متقاضی، فاقد متقاضی ۱۵ هزار واحد و... غیرفعال هستند.