بررسی ۶ ماده از برنامه سوم توسعه شهر تهران در صد و سیزدهمین جلسه شورای شهر
به گزارش گروه جامعه ، در صد و سیزدهمین جلسه شورای شهر تهران در ادامه بررسی جزئیات برنامه سوم توسعه شهر تهران، ماده سوم این برنامه که شهرداری تهران را موظف کرده نسبت به ایجاد فرآیند دسترسی به نظام مدیریت هماهنگ شهری در سال نخست، ساز و کارهای لازم را تدوین کند، بررسی کردند.
میرلوحی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان مخالف، پیشنهاد حذف این ماده را عنوان کرد و گفت: شهرداری موظف است نسبت به ایجاد فرآیند نظام هماهنگ مدیریت شهری اقدام کند و به طور طبیعی باید این کار را انجام دهد، لذا وجود این ماده تنها تعدد مواد برنامه را موجب میشود.
مجید فراهانی یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان موافق ماده سوم برنامه ۵ ساله سوم عنوان کرد: مدیریت یکپارچه شهری مسئله مهمی است که تهران به دلیل عدم وجود آن هزینههای زیادی را پرداخت میکند و مشکلات جدی تهران وابسته به این موضوع است. در سایر کلان شهرهای دنیا وجود این نظام توانسته بسیاری از مشکلات شهری را حل و فصل کند؛ لذا لازم است امروز این نظام یکپارچه محقق نشده شهرداری نسبت به هماهنگی با دستگاههای ذیربط در راستای نظام هماهنگی حرکت کند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران نیز در مخالفت با ماده سوم برنامه ۵ ساله سوم اضافه کرد: نظام هماهنگی مدیریت شهری چیزی به ما اضافه نمیکند و صرفاً عبارات جدیدی به مدیریت شهری اضافه میکند و حاصلی ندارد. به صورت طبیعی شهرداری باید به سمت هماهنگی با سایر دستگاهها و ارگانهای ذیربط حرکت کند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در نهایت با ۱۵ رأی مخالف، حذف ماده سوم را از دستور کار خارج کردند و در رأی گیری دیگری با ۱۶ رأی موافق و سه رأی مخالف این ماده را به تصویب رساندند.
در ادامه جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران، ماده چهارم برنامه ۵ ساله سوم برای بررسی در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت که این ماده شهرداری تهران را موظف میکند به منظور توسعه همکاریها و ارتقای جایگاه بین المللی شهر، سند راهبری دیپلماسی و سند برند شهری را در ۶ ماه نخست برنامه تدوین و جهت تفویض به شورا ارائه کند. نهایتاً اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از بررسی با ۱۹ رأی موافق و ۲ رأی مخالف، این ماده را به تصویب رساندند.
بررسی ماده پنجم برنامه ۵ ساله سوم در ادامه در دستور کار قرار گرفت که این ماده شهرداری تهران را موظف میکند با رویکرد تقویت نقش تولی گری و کاهش تصدی گری و متناسب با نسبت کوچک سازی، واحدهای ذیربط سند نظام مشارکت و برون سپاری و واسپاری وظایف، فعالیتها و پروژهها را در سال اول برنامه ارائه و آن را به تصویب شورای شهر برساند که اعضای شورای اسلامی شهر تهران نهایتاً با ۲۱ رأی موافق این ماده را به تصویب رساندند.
همچنین ماده ششم این برنامه شهرداری تهران را موظف میکند به منظور ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد شهروندان به نهاد مدیریت شهرداری، ضمن اتصال به سامانه ملی گردش آزاد اطلاعات، کلیات معاملات، فرآیندها، تراکنشها و تصمیمهای امتیازآور را به صورت شفاف اطلاع رسانی کند.
اعضای شورای شهر تهران این ماده را نیز با ۲۱ رأی موافق به تصویب رساندند.
در ادامه ماده هفتم که شهرداری را موظف به بازسازی سرمایه اجتماعی مدیریت شهری با رویکرد ایجاد شفافیت و پاسخگویی برای مقابله با فساد و ارتقای سلامت اداری میکرد، شاخصها براساس فرایندها شناسایی و اولویت بندی شده و در نهایت این ماده نیز با ۱۶ رای موافق به تصویب رسید.
همچنین در این جلسه ماده هشتم برنامه سوم توسعه مورد برررسی قرار گرفت، براساس این ماده شهرداری موظف است نسبت به بازنگری آیین نامه استخدامی و ارایه پیشنهادات اصلاحی به شورای شهر به منظور طی مراحل قانونی در سال نخست برنامه اقدام کند، این ماده با ١٦ رای موافق به تصویب رسید.