پژوهش و تحقیق نقش پراهمیتی در توسعه کشور دارد
به گزارش گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری در این جلسه با تأکید بر اهمیت تحقیق و پژوهش در توسعه کشور گفت: دولت برای برنامههای پژوهشی و تحقیقاتی کشور اهمیت فراوانی قائل است زیرا پژوهش و تحقیق نقش پراهمیتی در توسعه و پیشبرد برنامههای کشور دارد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه به هر میزان که در زمینه پژوهش و تحقیق هزینه و سرمایه گذاری کنیم ضرر نکرده ایم، خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای جدی میزان بازدهی اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی بوده است. باید این باور در جامعه ایجاد شود که اعتبارات هزینه شده در بخش پژوهش میتواند برای کشور بازدهی داشته و گرهی از مشکلات پیش روی باز کند.
جهانگیری گفت: تحقیقات و پژوهش باید در کشور مسأله محور باشد و باید جهت گیری و برنامههای پژوهشی و تحقیقاتی به سمت رفع نیازهای جامعه باشد.
وی از سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه شورای عالی عتف خواست با قرار دادن این موضوع در دستور کار خود، راهکارهایی تدوین نمایند که پژوهش و تحقیقات در کشور با رویکرد حل مسائل و چالشهای پیش روی توسعه دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی نیز باید به موضوع تحقیق و پژوهش و سرمایه گذاری برای آموزش نیروی انسانی خود توجه کنند، گفت: آموزش و پژوهش نقش موثری در بهبود عملکرد بنگاههای اقتصادی و افزایش درآمدزایی آنها دارد و باید با استفاده از راهکارهایی نظیر اعطای امتیازات و حمایت از بنگاههایی که در امر پژوهش سرمایه گذاری میکنند، سایر بنگاههای اقتصادی را نیز به این موضوع مهم تشویق و ترغیب نماییم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به این که دستگاههای اجرایی نیز آنطور که باید موضوع پژوهش و تحقیقات را مورد توجه قرار نمیدهند، از دبیرخانه شورای عالی عتف خواست این موضوع را آسیب شناسی کرده و گزارش آن را به شورا ارائه دهند.
جهانگیری در ادامه این جلسه با اشاره به شرایط تحریم و محدودیتهای ناشی از آن تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بارها تأکید کرده اند، در این شرایط فرصت برای تأمین نیازهای کشور از طریق تولید داخل و ظرفیتهای موجود فراهم شده است. بنابراین دانشگاهها و مراکز علمی کشور باید تمام تلاش خود را برای تامین قطعات مورد نیاز بخش صنعت و سایر نیازهای کشور بکار گیرند.
در این جلسه که وزیر علوم تحقیقات و فناوری، سرپرست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دانشگاه تهران نیز حضور داشتند، دبیر شورای عالی عتف گزارشی از برگزاری نمایشگاه تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری ارائه کرد و گفت: این نمایشگاه در تاریخ سوم تا ششم دی برگزار شد و برای نخستین بار ۹۰۰ تقاضا و درخواست فناورانه جمع آوری و مستندسازی شد.
وی با اشاره به این که ۷۰ شرکت فعال در زمینههای مختلف نظیر صنایع دفاعی، خودرور، صنایع فلزی، فناوری اطلاعات و سایر صنایع در این نمایشگاه حضور داشتند افزود: ۸۹ توافقنامه به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان در این نمایشگاه به امضا رسیده است.
در ادامه این جلسه دبیر شورای عالی عتف در گزارشی از پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری در کشور، دستاوردهای علمی و رشد فناوری در کشور را تشریح و خاطرنشان کرد؛ خوشبختانه در دولت یازدهم و دوازدهم میزان رشد علم و فناوری و جایگاه ایران در شاخصهای جهانی ارتقا یافته و شاهد دستاوردهای خوبی در زمینه فناوری و نوآوری بوده ایم.