تشریح خدمات دستگاه قضا در کوران انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در برنامه امشب بدون توقف با بیان این که حقیقتاً بیان ۴۰ سال زحمات مردم در ۲۰ ساعت و یا حتی ۵۰ ساعت امکان پذیر نیست، گفت: یکی از خدمات این نظام این بود که دست همه مفسدین را کوتاه کرد و همه اموال آنها را به نفع مردم و بیت المال مصادره کرد و یکی از وظایف قوه قضاییه از همان روزهای اول این موضوع بوده است.
معاون اول قوه قضاییه خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی در همان ابتدا هم نگاه به این موضوع بود که این اموال غصب شده به بیت المال و مردم بازگردد و هم در عین حال، محاکمه طبق قانون و شرع صورت گیرد.
وی افزود: یکی از اقدامات بسیار مهمی که قوه قضاییه انجام داد اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم است.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تثبیت جمهوری اسلامی امنیت مردم است و همه میدانیم که امنیت در تثبیت نظام مهم بوده است لذا یکی از دستگاهها و قوایی که تثبیت نظام و در جهت تامین امنیت پایدار و در جلوگیری و پیشگیری از جرائم اقداماتی انجام داده قوه قضاییه است.
معاون اول قوه قضاییه اذعان کرد: در همان سالهای ابتدایی انقلاب قرار بود چند کودتا انجام شود که قوه قضاییه با کمک سایر دستگاههای نظامی و انتظامی عوامل کودتا را شناسایی و به مجازات رساند پس یکی از وظایف قوه قضاییه این موضوع بوده است.
وی تصریح کرد: شما میدانید که در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ از یک طرف جنگ خارجی نظامی تحمیل شد و از طرف دیگر عوامل دشمن با نامهای مختلف همراه با جنگ نظامی بیرونی در داخل کشور دست به اسلحه بردند و امنیت و اموال مردم را خدشه دار میکردند و خرمن یک کشاورز بیچاره را آتش میزدند و مردم کوچه و بازار را ترور میکردند باید توجه داشت که چه کسی چشم این فتنه را درآورد و چه کسی با این تروریستها مقابله کرد و چه کسی در آن جنگ تمام عیار در اول انقلاب با ستون پنجم دشمن در داخل مقابله کرد و چه کسی جلوگیری کرد که ته ماندههای آنها امروز دست به دامن آمریکا، اسرائیل و دشمنهای سرسخت جمهوری اسلامی شوند.
وی ادامه داد: البته این کار نظام بود، اما باید توجه داشت که چه کسی آنها را مجازات کرد و جوری برخورد کرد که جلوی خیلی از ناامنیهای بعدی را گرفت یعنی پیشگیری کرد و پایهای گذاشت که امنیتی برقرار شد و یک نظام تثبیت شد.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه گفت: به قول شما اینها مربوط به گذشته بوده ما زمانی که بخواهیم به کسی نمره بدهیم چگونه عمل میکنیم؟
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: ما زمانی که میخواهیم نمره دهیم به دو روش میتوانیم تکیه کنیم یکی این که میگوییم این فرد یا افراد باید حتماً به قله برسند و اصلاً کاری به مسیر و امکانات و ابزار نداریم البته کسی که میخواهد نمره دهد مردم هستند؛ اما با چه شاخصی میخواهند نمره دهند.
وی اضافه کرد: اگر چنانچه با این فرض فردی تمام تلاش خود را کرد و به هدف نهایی نرسید و موانع زیادی هم بر سر راهش بود و آتش هم سر راهش میریخت؛ اما تلاش کرد و با مجاهدت به قله نرسید به این نمره میدهید یا نمیدهید.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای خاطر نشان کرد: در بسیاری از مواقع اگر مردم نسبت به این راه صعب العبور بی اطلاع باشند و از آتشهایی که ریخته شده خبر نداشته باشند در نهایت میگویند که قرار بود به مقصد نهایی برسید، اما نرسیدید پس نمرهای دریافت نخواهید کرد، اما اگر همین مردم بدانند طی این مسیر علی رغم مشکلات موفقیت حاصل شد نمره قبولی را میدهند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای ادامه داد: سوال این جا است قوه قضاییه تلاش خود را کرده است یا نه آیا امکانات داشته است یا نه در همین اصل ۱۵۶ قانون اساسی آمده است قوه قضاییه قوه مستقلی است شما نیز میدانید مستقل بودن الزامات و لوازمی دارد البته من کاری به این ندارم که این لوازم موجود است یا خبر البته معتقدم که لوازم استقلال را نداشتیم، اما در عین حال در این حوزه موفق عمل کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که این موانع چگونه برطرف میشود گفت:: من میخواهم بگویم که با همین لوازم و نداشتن امکانات استقلال کامل قوه قضاییه، موفقیتهای خوبی داشته و اشکالات آن را نیز میگویم البته ما انتظار نداریم که قوه قضاییه چیزهایی که عهده دار آن نبوده در موردش پاسخگو باشد، اما از استقلال خود به تمام معنا محافظت کرده بود.
معاون اول قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه دست همه اجانبی که در داخل کشور میخواستند دخالت کنند قطع کرد و به هیچ دولت خارجی اجازه نداد که کوچکترین دخالتی در قوه قضاییه داشته باشد و در طول این ۴ دهه اجازه نداد که یک مورد دولت خارجی با واسطه و یا بی واسطه نفوذ کند البته این موضوعات را میتوانید نقد کنید.
وی با بیان این که در داخل نیز قوه قضاییه تمام تلاش خود را کرد تا اجازه دخالت به دیگری ندهد گفت: اگر متهم معاون اول رئیس جمهور بود گفتیم اگر اتهامی باشد باید رسیدگی شود اگر وزیر بود و یک زمان مسئولیت داشت نماینده بود و حتی از خود قوه قضاییه بود، برخورد شده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه اذعان کرد: ما از خود قوه قضاییه چند نفر را از اول انقلاب اعدام کردیم که برخی از آنها قبل از انقلاب در قوه قضاییه بودند و برخی پس از انقلاب وارد قوه قضاییه شدند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این موضوعات علنی نشده است گفت: شما یادتان نیست، اما این موضوعات بوده است بنابراین این یک بخش استقلال است، اما اگر شما میفرمایید که آیا در نقطه مطلوب هستیم یا خیر پاسخ این است نه و اگر میفرمایید مردم راضی هستند؟ پاسخ این است که حتماً رضایت کامل ندارند.