آغاز به کار واحد سجل کیفری و انگشت نگاری در دادسرای نظامی تهران
ابراهیم حاتمی معاون اجرای احکام دادستان نظامی تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، از آغاز به کار واحد سجل کیفری و انگشتنگاری دادسرای نظامی تهران، خبر داد و گفت: برای راهاندازی این واحد، از ابتدای سال جاری با پیشنهاد و پیگیریهای دادستان نظامی تهران جلسات متعددی با حضور دکتر خارا رئیس مرکز تشخیص هویت ناجا و معاونان وی همچنین معاونان دادستان نظامی تهران برگزار شد.
حاتمی اظهار داشت: پس از موافقت مرکز تشخیص هویت ناجا، دکتر عبدا... فاضلی رئیس دایره مددکاری اجتماعی دادسرای نظامی تهران بهعنوان مسئول این واحد منصوب شد و مأموریت یافت تا کارهای اجرایی مربوط را پیگیری کند.
این مقام قضایی تصریح کرد: کارشناسان این بخش، یک دوره آموزشی فشرده در زمینه نحوه اداره واحد سجل کیفری همچنین انگشتنگاری را در مرکز تشخیص هویت ناجا گذراندند و بعد از آموزش نیروی انسانی، تجهیزات موردنیاز این واحد مانند میز مخصوص و کارتهای ویژه انگشتنگاری از مرکز تشخیص هویت ناجا تهیه شد.
این مقام قضایی با اشاره به اهمیت و ضرورت راهاندازی واحد سجل کیفری و انگشتنگاری در دادسرای نظامی تهران گفت: راهاندازی این واحد، گامی مهم در مستندسازی کامل سوابق متهمان و مجرمان است.
حاتمی ثبت دقیق سوابق متهمان و مجرمان امنیتی را از مزیتهای مهم این واحد برشمرد و افزود: متهمان جرایم امنیتی همزمان با تشکیل پرونده در شعب بازپرسی، توسط قضات جهت انگشتنگاری و ثبت سوابق به واحد سجل کیفری معرفی میگردند.
وی اضافه کرد: در واقع با ثبت اطلاعات و سوابق این افراد و ارسال آن برای مرکز تشخیص هویت ناجا تمامی مجاری احتمالی گریز مجرمان از استعلامهای مربوط به سوءپیشینه مسدود میشود.
حاتمی در خصوص سوابقی که در واحد سجل کیفری ثبت میشود، گفت: سوابق محکومان در سه موضوع شامل:۱- محکومیتهای کیفری قطعی و قابل اجرا و تاریخ شروع و ختم آنها و احکام اعاده دادرسی، آزادی مشروط و تعلیق اجرای مجازات؛ ۲ ـ. حکم لغو تعلیق اجرای مجازات و اجرای بقیه محکومیت به لحاظ تخلف از ترتیبات و شرایط آزادی مشروط و ... و ۳ ـ. تصمیمات مربوط به اعاده حیثیت، عفو عمومی یا بخشودگی و تخفیف و تبدیل کیفر در این واحد ثبت میشود.
وی ادامه داد: همچنین مشخصات متهم شامل نام و نام خـانوادگی وی و پدر و مادرش، کد ملی و شماره شناسنامه و تاریخ و محل صدور آن، تاریخ و محل تولد، محل اقامت دائمی یا موقتی و علامات مشخصه در این واحد ثبت میشود.
این مقام قضایی گفت: کارتهای انگشتنگاری تا زمان صدور حکم قطعی متهم در واحد سجل کیفری بایگانی میشوند و پس از صدور حکم چنانچه متهم، مجرم شناخته شود، یکی از این کارتها به اداره تشخیص هویت ناجا ارسال میشود تا در هنگام بررسی سوءپیشینهی افراد بتوان به آن استناد کرد.
وی ادامه داد: اگر مجرمیت متهم احراز نگردد یکی از کارتها امحاء و دیگری نیز بایگانی میشود.
حاتمی در ادامه، از تهیه کلیه تجهیزات موردنیاز سجل کیفری و انگشتنگاری خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که به سامانه تشخیص هویت ناجا متصل شویم و کلیه فرآیندهای انگشتنگاری را بهصورت الکترونیکی انجام دهیم.
معاون دادستان نظامی تهران همچنین از شعب بازپرسی خواست که با توجه به لزوم ثبت سجل کیفری و انگشتنگاری از متهمان، معرفی متهمان جهت انگشتنگاری را در دستور کار خود قرار دهند.
وی در پایان، از کلیه کسانی که در راهاندازی این واحد نقش داشتهاند بهویژه دکتر ترکی دادستان نظامی تهران و دکتر خارا رئیس مرکز تشخیص هویت ناجا تشکر و قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که با همکاری بخشهای مختلف سازمان بهویژه شعب بازپرسی شاهد ثمربخشی و کارایی روزافزون این واحد باشیم.