بررسی حادثه سانچی یک سال بعد از وقوع

9:44 - 18 دی 1397
کد خبر: ۴۸۳۱۴۶
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
اسم سانچی یاد اور غم عظیم جامعه دریانوردی و خانواده‌های شهدایی است که در دی ماه سال گذشته غم انگیزترین روز‌های خود را می‌گذراندند.
شعله آتشی که خاموشی ندارد/سانچی در دل‌ها غرق نشدبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، روز ۱۶ دی ماه سال ۹۶ حادثه‌ای تلخ در خصوص برخورد کشتی باری چینی با نفتکش سانچی در ۱۵۸ مایلی سواحل شرقی چین روی داد تا جامعه دریانوردی ایران را با حادثه‌ای نادر رو به رو سازد.
 
نفتکش سانچی در حال انجام وظیفه خود برای انتقال ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی با درجه اشتعال بالا از عسلویه به کره جنوبی بود که ناگهان با کشتی چینی برخورد کرده و به دنبال آن ۳۲ تن حاضر در نفتکش شامل ۳۰ نفر ایرانی و ۲ تبعه بنگلادشی جان خود را از دست دادند.
 
حجم آتش سوزی در همان لحظات ابتدایی آنچنان گسترده بود که امدادرسانی‌های اولیه را با مشکل مواجه کرد.
 
به دنبال وقوع این حادثه کمیته ویژه اضطراری در ساعات اولیه تشکیل شد تا با برنامه ریزی کشتی‎های تجسس و نجات و عملیات امداد از طریق دریا و هوا و دو فروند از نفتکش‎های تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران به منظور الحاق به تیم امداد و نجات را به محل حادثه برای کمک رسانی به سرنشینان این نفتکش برسانند.
 
انفجار‌های پی در پی در داخل کشتی و انتقال آتش به مخزن دیگری از نفتکش سبب انفجار مهیب‌تر و رسیدن طول آتش به بیش از ۱۰۰ متر شد تا جایی که به دلیل حجم بالای شعله و دود امکان هر گونه امدادرسانی را از بین برد.
 
در نهایت پس از ۸ روز آتش سوزی، نفتکش سانچی در بیست و چهارمین روز از دی ماه به طور کامل غرق شد تا جدال آتش و آب تلخ‌ترین پایان را برای خود رقم بزند.
 
نتیجه تمام امدادرسانی‌ها به این نفتکش یافتن پیکر ۳ تن از حادثه دیدگان این نفتکش بود که پس از شناسایی اجساد در بامداد بیست و پنج ام بهمن ماه وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) شدند و در روز جمعه بیست و هفتم بهمن ماه پس از برگزاری نماز جمعه با حضور مردم تهران تشییع شدند.
 
هم اکنون و با گذشت یک سال از حادثه غم انگیز سانچی و از دست دادن ۳۰ نفر از دریانوردان شیر دل، مراسم یادبودی در شرکت ملی نفتکش با حضور خانواده‌های شهدا، نصرالله سردشتی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش، کارکنان این شرکت و جمعی از دوستان و آشنایان آنان برگزار شد.
 
مراسمی که همانند سال گذشته باشکوه برگزار شد تا مرهمی بر دل خانواده‌های داغدار آن‌ها باشد و یاد آوری کند گذشت زمان غبار فراموشی بر روی این حادثه نگذاشته است.
 
با ورود به مراسم ختم خانواده‌های شهدا با در دست داشتن عکس عزیزان خود متمایز از سایر افراد بودند که با گذشت یک سال همانند روز نخست داغ عزیزان خود را در دل داشتند و چشمه اشکشان همچنان جاری بود.
 
شرکت ملی نفتکش در راستای همدردی با خانواده‌های این غیور مردان و کم کردن فشار مالی از دوش خانواده‌ها صحبت‌هایی در خصوص بخشیده شدن بدهی وام و معوقات این افراد، اعطای مستمری با یک درجه ارتقاء، استخدام یک نفر از اعضای خانواده آنها، پرداخت بیمه عمر داخلی و بیمه بین المللی و پرداخت کمک بلاعوض ۶۰ میلیون تومانی به همراه هزینه مراسم‌های عزاداری کرده بود تا شاید ادای دینی به این افراد کرده باشد.

**روند انحصار وراثت بیش از نیمی از خانواده‌ها انجام شده

کاپیتان بهرامی مدیر ستادی شرکت ملی نفتکش ایران و سخنگوی شرکت در زمان حادثه در گفتگو با ، در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی این شرکت برای خانواده‌های شهدای سانچی گفت: در یک سال گذشته مجموعه اقداماتی صورت گرفته که در وهله اول سعی شد خانواده‌ها در اولویت قرار گیرند و با انجام کار‌های انحصار وراثت این خانواده‌ها را به مقطعی برسانیم که بتوانیم روند کار‌های اداری و مالی را با سرعت بیشتری انجام دهیم.
 
وی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از خانواده‌ها روند اداری کار‌های خود را انجام داده اند، گفت: در صورت انجام انحصار وراثت، پرداخت مستمری، استخدام یک نفر از اعضای خانواده و موارد پرداخت‌های دیگری صورت گرفته تا نشان دهیم در این یک سال در کنار خانواده‌ها هستیم.
 
مدیر ستادی شرکت ملی نفتکش ایران تصریح کرد: روند انحصار وراثت همچنان به صورت تدریجی ادامه دارد تا روند اداری برای تمام خانواده‌ها انجام شود.

** وعده‌ها محقق شد

برای پیگیری از محقق شدن این وعده‌ها به گفتگو با اعضای خانواده‌های حادثه دیده پرداختیم تا ضمن ابراز همدردی با آن‌ها پیگیر وعده‌های مسئولین به خانواده‌ها شویم.
 
شکوفه عبد الله زاده همسر احسان ابولی قاسم آبادی افسر دوم کشتی سانچی در گفتگو با ، در پاسخ به سوالی در خصوص وعده‌های داده شده از سوی شرکت ملی نفتکش و اجرایی شدن آن‌ها گفت: این شرکت به تمام وعده‌هایی که داده بود عمل کرد و تنها درخواست ما در خصوص فرستادن غواص به دریا بی نتیجه ماند که دلیل آن نیز نبود شرایط ورود غواص به کشتی اعلام شد.
 
وی افزود: در یک سال گذشته شاهد حضور قوی شرکت ملی نفتکش و سازمان بنادر در کنار خانواده‌ها برای دلگرمی اعضا خانواده‌ها بودیم.
 
همسر احسان ابولی قاسم آبادی در خصوص پرداخت غرامت و بیمه بین المللی گفت: بیمه P&I به صورت ارزی و تحت شرایطی که اعلام شده بود، پرداخت شد.
 
*آتش سانچی در دل‌ها شعله ور است

به پای درد و دل پدر افسر دوم شهید حسین جهانی و همسرشان ساقی فعال نشستیم تا در کنار دلجویی از آنها، از آخرین شرایطشان مطلع شویم.
 
این پدر شهید، داغ سانچی را درد مشترکی دانست که در دل ۳۲ خانواده همچنان شعله ور بوده و خاموش نشده است.
 
وی در توضیح اقدامات صورت گرفته برای خانواده‌ها گفت: این شرکت روند قانونی خود را انجام می‌دهند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
 
پدر شهید افسر دوم حضور شرکت ملی نفتکش و سازمان بنادر را در مراسم‌های یادبود این عزیزان پررنگ ارزیابی کرد که موجب تسلی خاطر خانواده‌ها بودند.

*حمل و نقل نفتی با قدرت ادامه دارد
 
در این مراسم ختم، حضور دوستان و همکاران شهدای سانچی نیز به چشم می‌خورد که در کنار اعضای خانواده‌ها در حال عزاداری بودند.
 
آرش لاویان فرمانده شرکت ملی نفتکش ایران از دیگر افرادی بود که در این مراسم حضور داشتند.
 
وی در پاسخ به سوال ، در خصوص حادثه سانچی گفت: این عزیزان غریبانه سوختند و تا ابد برای ما اسم و نام سانچی و همکارانمان زنده خواهد ماند.
 
فرمانده شرکت ملی نفتکش بیان کرد: اتفاق تلخی که تمام ملت ایران به عزای این حادثه نشستند و شریک شدند و به عنوان کسانی که در این شرکت مشغول به فعالیت اقتصادی حمل و نقل نفتی هستیم تا زمانی که خون در رگ ما باقی است به حمل و نقل دریایی کشورمان کمک می‌کنیم و نمی‌گذاریم اقتصاد کشورمان متوقف شود.

*حادثه سانچی در دنیا نادر است

امیر قاسمی قمی افسر اول و از همکاران و دوستان شهید کاپیتان مجید نقیان افسر اول نفتکش سانچی در توضیح حادثه غم بار سانچی گفت: حادثه سانچی، حادثه غمباری بود که در دنیا اتفاق نیفتاده بود که به صورت همزمان کشتی به همراه بار خود و سرنشینان از بین رود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *