سند تپه تاریخی هگمتانه پس از ۵۰ سال به نام دولت صادر شد/ ۴۹۵ میلیارد تومان اعتبار به منظور تجهیز مراکز و مراجع قضایی استان همدان در نظر گرفته شد

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان چهلمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین) در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان همدان شد.
رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان سفر به استان همدان، برنامههایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم این استان و همچنین کمک به رفع موانع تولید در آن، ترتیب خواهند داد.
دیدار با مسئولان و اقشار مختلف مردم و همچنین حضور در جلسات تخصصی پیرامون رفع مسائل و مشکلات مردم همدان، از جمله برنامههای سفر رئیس دستگاه قضا به این استان است.
شایان ذکر است حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئتعالی قضایی به استانهای ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحالوبختیاری، سمنان، تهران، کرمانشاه، گیلان، لرستان و آذربایجان غربی سفر کرده است.
ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام میشود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استانهای البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استانهایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضایی به آن مناطق سفر کرده است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه شورای قضایی استان همدان اظهار کرد: در جریان سفر استانی همدان بالغ بر ۴۹۵ میلیارد تومان اعتبار به منظور تجهیز مراکز و مراجع قضایی این استان در نظر گرفته شد.
رئیس عدلیه گفت: در این سفر، مسئولان عالی قضایی با ۴۷۲ نفر ملاقات چهره به چهره انجام دادند و بیش از دو هزار و ۱۵۰ درخواست مردمی نیز واصل گردید که لازم است کلیه این درخواستها با دقت و در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار بگیرند.
همچنین رئیس دستگاه قضا با اشاره به گزارشهای وزیر دادگستری، رئیس سازمان بازرسی، رئیس سازمان پزشکی قانونی و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ناظر بر وجود تعداد بسیار بالای موتورسیکلتها و خودروهای توقیفی در پارکینگهای شهرهای مختلف استان همدان و عدم تعیین تکلیف این وسایل نقلیه، اظهار کرد: باید یک اقدام عاجل، ضربتی، جهادی، فوقالعاده و انقلابی در خصوص ساماندهی و تعیین تکلیف وسایل نقلیه موجود در پارکینگهای استان همدان انجام شود.
رئیس عدلیه افزود: نهادهای زبربط تا حد امکان نباید بدون دلیل اقدام به توقیف خودروها و موتورسیکلتها کنند و چنانچه توقیفی صورت گرفت باید در اسرع وقت این وسایل نقلیه تعیین تکلیف شوند؛ همچنین هنگامی که وسایل نقلیه در توقیف به سر میبرند باید مراقبت لازم صورت گیرد تا آسیبی متوجه آنها نشود.
سنددار شدن تپه هگمتانه؛ اتفاقی بزرگ بعد از ۵۰ سال
فعالیت دوباره تنها پتروشیمی گِرِید پزشکی کشور، با دستور رئیس عدلیه
نماینده ولی فقیه در استان همدان: مراسم دانشگاه بوعلی با حضور رئیس قوه قضاییه از بهترین برنامههای سفر حجتالاسلاموالمسلمین اژهای به همدان بود
رئیس عدلیه با اشاره به احیای کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه»: وقتی جایی راهاندازی میشود؛ نباید به حال خود رها شود
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: در مقوله انباشت بدون ضابطهی کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی، آنچه سبب ساماندهی وضعیت نامناسب گذشته شد، بازدیدهای میدانی و مستمر مسئولان از این انبارها بود.
وزیر دادگستری به رئیس قوه قضاییه: نهضتی که برای ساماندهی انبارهای اموال تملیکی شروع کردید بحمدالله نتیجه داده است
همچنین در این جلسه، رحیمی وزیر دادگستری طی سخنانی اظهار کرد: نهضت ساماندهی و تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی که از سه سال پیش آغاز شد، ثمرات بسیار مثبتی داشت بهطوری که وضعیت امروز این انبارها با گذشته قابل مقایسه نیست؛ بهنظر میرسد لازم است این نهضت درخصوص وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگها هم اجرایی شود.
بابایی: ۱۰۰ درصد عرصههای ملی و منابع طبیعی استان همدان حدنگاری و اسناد تحویل متولیان شده است
«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در این جلسه از حدنگاری صددرصد عرصههای ملی و منابع طبیعی و بیش از ۸۱ درصد اراضی کشاورزی استان همدان خبر داد.
رئیس سازمان زندانها: موجبات آزادی ۳۵۰ نفر از زندانیان استان همدان فراهم شد
«محمدی» رئیس سازمان زندانها نیز در این جلسه از اهدای ۵۰ سری جهیزیه به نوعروسان خانوادههای زندانیان نیازمند استان همدان، اهدای ۱۵۰۰ بسته معیشتی به این خانوادهها و آزادی ۳۵۰ نفر از زندانیان این استان از محل کمکهای مردمی و ارفاقات قانونی به مناسبت سفر هیئت عالی قضایی خبر داد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در جلسه حمایت قضایی از سرمایهگذاری برای تولید در استان همدان، ضمن تبیین و تشریح الزامات تحقق جامع و کامل شعار سال، اظهار کرد: چنانچه مسئولان استانی پیرامون رفع مسائل و مشکلات استان متبوع خود، هماهنگی و اشتراکنظر داشته باشند، مقامات در مرکز نیز ناچار میشوند به نظرِ واحد و مشترک مسئولان استانی، تمکین کنند. من طی حدود ۴ سالی که در منصب ریاست دستگاه قضا هستم به هر استانی که سفر کردهام این نکته را متذکر شدم که حاضرم اختیارات قابل تفویض خود را در جهت رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی استانها به رؤسای کل دادگستریها تفویض کنم.
رئیس دستگاه قضایی باز هم به مساله تغییر کاربری اراضی و نگاههای مختلف به آن اشاره کرد
رئیس قوه قضاییه افزود: طی ۴ سال اخیر به رؤسای دولتهای سیزدهم و چهاردهم نیز تاکید داشتم که در بادیامر در انتخاب مدیران، نهایت دقت را داشته باشند و وقتی مدیری را منصوب کردند، اختیارات قابل تفویض را به او تفویض کنند؛ اتخاذ این رویکرد بهویژه در خصوص استانداران و مدیران استانی که نسبت به مشکلات استانهای متبوع خود اشراف دارند، بسیار راهگشا است. چند روز پیش، به رئیسجمهور نیز گفتم که نمیخواهد در این حوزه، وارد کار اساسی و جامع شد؛ بلکه در همان گام نخست کافی است پنج اختیار قابل تفویض را به استانداران تفویض کرد و پس از مدتی اثرات این امر را مشاهده کرد.
نباید نسبت به برخی ناهنجاریهای جامعه بیتوجهباشیم
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقولهی مهم امنیت، گفت: تحکیم و تثبیت امنیت، یک اصل اساسی است؛ ما باید امنیت را بهصورت همهجانبه تحقق ببخشیم؛ ما نمیتوانیم نسبت به ناهنجاریهای اجتماعی و موضوعات فرهنگی بیتفاوت و منفعل باشیم؛ برخی از این ناهنجاریها، امنیت روانی مردم را مخدوش میکند.
رئیس عدلیه بیان داشت: کسانی که با ایراد سخنان ناروا و ناصواب و انتشار شایعات، امنیت روانی جامعه را مخدوش میکنند، قطعاً مورد برخورد قاطع و قانونی قرار خواهند گرفت. البته این شایسته نیست که ما برای بسیاری از افراد، پرونده قضایی تشکیل دهیم، اما چنانچه ناگزیر شویم این کار را خواهیم کرد؛ ما زمانی ناگزیر به تشکیل پرونده قضایی برای افراد میشویم که آنان به مخدوش کردن امنیت روانی جامعه اصرار داشته باشند. در اینجا باید توجه داشت که برخورد ما قطعاً بدون تبعیض خواهد بود. نمیشود اگر فلان فرد، حرفی زد که ناامنی روانی در جامعه ایجاد کرد بگوییم اشکال ندارد و چنانچه مشابه این حرف را دیگری زد، مطالبه تعقیب قضایی او را داشته باشیم. قانون برای همه یکسان است و بدون تبعیض در قبال همه اِعمال میشود.
قاضیالقضات در ادامه با اشاره به تدابیر دستگاه قضا برای حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری تولیدی گفت: ما صریحاً اعلام کردهایم که میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایهگذارِ و تولیدکنندهی زمینخورده تفاوت و تمایز قائل میشویم و با آنان به یک شکل برخورد نمیکنیم. قطعاً از سرمایهگذار و تولیدکنندهای که به سبب نوسانات بازار، زمین خورده است همه باید حمایت کنند تا او از زمین بلند شود و تولید و کسب و کارش را پی بگیرد. به فرد خطاکاری نیز که تعمدی در خطای خود نداشته و قصد اخلال در کشور را نداشته باید کمک کرد تا جبران مافات کند. اما قضیهی فرد فاسد جداست. با مفسدین باید برخورد قاطعانه، بدون اغماض و بدون تبعیض داشت. همچنین بار دیگر تاکید میکنیم که چنانچه مأمور و کارگزاری از حکومت، در یک فساد دخیل باشد، برخورد ما سختتر و شدیدتر خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: بارها تاکید کردهایم که دستگاهها در شناسایی مفاسد، منتظر دستگاههای نظارتی بیرونی نباشند و بازرسیها و حراستهایِ خودِ دستگاهها در امر شناسایی مفاسد پیشتاز باشند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در رسیدگی و رفع مشکلات بنگاههای تولیدی باید به صورت مسئلهمحور، میدانی و بعضاً مصداقی عمل کرد؛ با بیان کلیات و حرفهای کلیشهای، مشکلی حل نمیشود. وقتی یک بنگاه تولیدی در استان با مسائل و مشکلات مرتبط با تامین مواد اولیه و یا مسائل و مشکلات حقوقی و بانکی مواجه میشود، شایسته است که مسئولان استانی برای رفع معضلات مبتلابه آن بنگاه تولیدی به صورت مصداقی وارد عمل شوند و به یک اجماع نظر و تشریک مساعی در این خصوص نائل آیند.
انتقاد رئیس قوه قضاییه از معاون دادستانی که یک پروژه با مجوزهای متعدد را متوقف کرد
رئیس دستگاه قضا گفت: وقتی کار و پروژهای با برنامهریزی و اتقان، کلید زده میشود، مسئولانامر، آن کار و پروژه را تا انتها دنبال کنند و با فضاسازیهای رسانهای و توییتهایی که زده میشود، عقبنشینی نکنند و پا پس نکشند.
به یکی از استانها که سفر داشتم مشاهده کردم پروژهای که مجوزها و مصوبات لازم را از بخشهای ذیصلاح اخذ کرده بود به واسطه گزارش سازمان بازرسی و ورود معاون دادستان ما به سبب ایرادی که در یک بخش از آن پروژه وجود داشت، متوقف شده بود؛ من به موضوع ورود کردم و خطاب به آن معاون دادستان گفتم نباید صرفاً به واسطه وجود یک اشکال جزئی، کل پروژهای که مجوزهای لازم را اخذ کرده، متوقف کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای: برای واردات و صادرات ساماندهی داشته باشیم
رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت ساماندهی صادرات و واردات در کشور گفت: باید به موضوع ساماندهی صادرات و واردات در کشور توجه جدی داشته باشیم؛ بعضاً شاهدیم یک محصول واحد، در یک سال، به سبب ازدیاد، روی دست تولیدکننده میماند و همان محصول در سال بعد، نایاب میشود. گاهی با وجود محدودیت منابع ارزی، مجوز واردات بیرویه یک محصول صادر میشود و گاهی نیز واردات آن محصول را قفل میکنیم و سبب کمبود و افزایش قیمت آن محصول برای مصرف کنندگان میشویم. بعضاً شاهدیم که تولیدکننده ما برای صادرات محصول تولیدیاش برنامهریزی میکند و حتی اقدام به پیش فروش محصولش هم میکند، اما یک دفعه با صدور مقررهای، صادرات آن محصول را ممنوع میکنیم و مشکلات عدیدهای بدینواسطه برای آن تولیدکننده ایجاد میشود.
قاضیالقضات گفت: مقررههایی که از ناحیه ما در بخشها و نهادهای حاکمیتی صادر میشوند باید از نهایت اعتبار و اتقان برخوردار باشند و اینگونه نباشند که ۶ ماه بعد نیاز به تغییر و اصلاح آنها باشد.
باید به هر قولی میدهیم عمل کنیم؛ اگر توانایی نداریم قول ندهیم
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: باید به قولها و وعدههایی که به مردم میدهیم عمل کنیم، اگر نمیتوانیم کاری را انجام دهیم نباید قول و وعده آن را به مردم دهیم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «ملانوری» استاندار همدان با اشاره به وسعت ۱۹ هزار کیلومتر مربعی و کشاورزی پایه بودن این استان، گفت: استان همدان به لحاظ گردشگری یکی از نقاط مهم دنیا محسوب میشود که با یک برنامهریزی و سرمایهگذاری درست میتوانیم از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم.
وی افزود: نقشه جامع تحول و پیشرفت استان همدان را در حال تدوین داریم و نظرات همه بخشها و دستگاهها را در آن لحاظ کردهایم.
ملانوری گفت: استان همدان در مقوله برنامهمحوری و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، در زمره استانهای پیشرو کشور قرار دارد.
وی افزود: ما در مقوله ناترازیها، با مدیریت محلی که انجام دادیم توانستیم کمترین خاموشی و قطعی برق را در بخش مربوط به شهرکهای صنعتی داشته باشیم.
ملانوری خاطرنشان کرد: امسال تمرکز ما در استان همدان بر اجرای پروژههای نیمه تمام تولیدی و احیای واحدهای اقتصادی راکد است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان: تواضع، نگاه فساد ستیز و تحولی رئیس قوه قضاییه امیدبخش است
آیت الله شعبانی نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: تواضع و فروتنی و همچنین نگاه فسادستیز و تحولی، از جمله ویژگیهای رئیس قوه قضاییه است؛ موضعگیریها و اظهارنظرهای قاضیالقضات بسیار تخصصی است و این نشان میدهد که ما میتوانیم به اجرای دقیق سند تحول قضایی امیدوار باشیم.
وی با بیان اینکه کشور ما طی بیش از چهار دهه گذشته پیشرفتهای زیادی داشته، اما این پیشرفتها باید عادلانه توزیع شوند، گفت: ما مدیری میخواهیم که هم پاسخگو باشد، هم عملکرد شفافی داشته باشد و هم در پی عدالت حرکت کند.
آیتالله شعبانی گفت: در شرایط کنونی، واگذاری اختیارات در حوزههای مختلف به استانها، میتواند بسیاری از مشکلات کشور را مرتفع کند.
«حاج بابایی» نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنرانی در این نشست گفت: در راستای اجرای دقیق سیاستهای مربوط به سرمایهگذاری برای تولید، باید اقتصاد را به مردم بسپاریم و ما در مجلس شورای اسلامی عزم خود را برای رفع موانع تولید جزم کردهایم.
«رنجبرزاده» رئیس مجمع نمایندگان استان همدان نیز در این نشست گفت: امروز شاهد افزایش تصاعدی رضایتمندیها از مراکز و مراجع قضایی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: حضور رئیس قوه قضاییه در استان همدان نشانهای از اهتمام نظام به رفع موانع تولید و حمایت از بخش خصوصی است.
وی افزود: تقویت نظام داوری و میانجیگری در استان همدان، از خواستههای فعالان اقتصادی است.
نماینده صنعتگران استان همدان نیز در این جلسه به ذکر نکاتی پیرامون نگهداری کالاها در انبارهای بنادر پرداخت.
نماینده تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، نماینده حوزه گردشگری و همچنین نماینده تولیدکنندگان لبنیات نیز در این جلسه به ذکر دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان همدان، آیین واگذاری سند تپه تاریخی هگمتانه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای برگزار شد.
تشکر رئیس قوه قضاییه از هماهنگی مسئولین برای صدور سند تپه تاریخی هگمتانه
رئیس دستگاه قضا طی سخنانی در این آیین اظهار کرد: طبیعتاً باید از سازمان ثبت برای صدور این سند قدردانی کنیم ولیکن باید بدانیم که اگر همکاری سایر بخشها، مسئولان و مردم نبود این سازمان موفق به صدور سند نمیشد.
رئیس عدلیه افزود: این قبیل مسائل و موضوعات که با هماهنگیهای میان دستگاهی حل و فصل میشود را به هیچ وجه نباید معطل نگه داشت.
«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در این آیین اظهار کرد: پس از ۵ سال انجام اقدامات فنی و مهندسی و تجمیع ۲۲۰۰ قطعه، امروز سند تپه تاریخی هگمتانه در پهنهای بالغ بر ۲۸ هکتار صادر شد و توسط رئیس قوه قضاییه به متولیان امر تحویل گردید.
استاندار همدان: با انجام اقدامات و کاوشهای بعدی تپه هگمتانه به یک منطقه بزرگ گردشگردی تبدیل میشود
«ملانوری» استاندار همدان نیز طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک در زمینه صدور سند برای تپه تاریخی هگمتانه، گفت: امروز پس از ۵۰ سال بلاتکلیفی، سند تپه تاریخی هگمتانه صادر شد و ما امیدواریم با اقدامات و کاوشهایی که صورت خواهد گرفت، این میراث فرهنگی به یک مرکز بزرگ گردشگری در کشور تبدیل شود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ظهر امروز دوشنبه (۲۵ فروردین) در جریان سفر استانی به همدان، در منزل شهیدان «رمضان، ناصر و محسن سرابی» حضور یافت.
رئیس عدلیه در دیدار با خانواده و مادر شهیدان سرابی اظهار کرد: ما مسئولان برای توفیق در پیشبرد امور کشور، محتاج ادعیه خیر شما خانوادههای معظم شهدا هستیم و از شما استمداد میطلبیم.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه یاد و خاطره شهدا از بین رفتنی و فراموش شدنی نیست و همه ما مدیون شهدا هستیم، گفت: بدون تردید، خانوادههای معظم شهدا در ثوابِ جهاد و شهادت عزیزانشان شریک هستند.
گفتنی است حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای نماز ظهر و عصر خود را در منزل شهیدان سرابی اقامه کرد.
شایان ذکر است شهیدان «رمضان و ناصر سرابی» سال ۱۳۶۷ در عملیات مرصاد به شهادت رسیدند؛ پاسدار «محسن سرابی» جانباز ۷۰ درصد نیز که در عملیات والفجر ۸ مجروح و دچار آسیب نخاعی و جراحات شیمیایی شده بود، در ۱۴ خرداد سال ۱۴۰۱ به مقام شهادت نائل آمد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز دوشنبه (۲۵ فروردین) در خلال برنامههای چهلمین سفر استانی خود و در ادامه سلسله نشستهای مستمر خود با جوامع نخبگانی و دانشگاهی، در دانشگاه «بوعلی سینا» همدان حاضر شد و در نشست صمیمی دانشجویان شرکت کرد و از نزدیک و بدونواسطه سخنان صریح، پرسشگرانه و دغدغهمندانه آنان را شنید.
حضور امروز حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جمع دانشجویان دانشگاه «بوعلی سینا» همدان، سیزدهمین حضور وی در دانشگاههای سراسر کشور و نشستهای دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضاییه محسوب میشود.
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این نشست دانشجویی، اظهار کرد: حقیقتاً نحوه حرف زدن و انتقاد کردن شما جوانان دانشجو، شیرین و دلچسب است و من منت شما را دارم که نقد میکنید.
رئیس دستگاه قضا گفت: شما دانشجویان در این جلسه بالغ بر ۷۰ موضوع را طرح کردید که من همه آنها را یادداشت کردم و نسبت به همه آنها توجه و اهتمام دارم.
رئیس عدلیه با اشاره جنایات مستمر و وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه گفت: واژگان و تعابیر برای توصیف جنایات وحشیانه و سبعانه صهیونیستها در غزه ناکافی است. مدعیان حقوقبشر در مجامع بینالمللی با سکوت خود در قبال جنایات صهیونیستها در غزه نشان دادند که ادعاهای حقوقبشریشان تا چه میزان سست و بیپایه است.
رئیس دستگاه قضا: اگر دنبال اثر گذاشتن حرف خود هستید با ادبیات مناسب حرف بزنید
قاضیالقضات بیان داشت: نقد شما دانشجویان گرانقدر باید علاوه بر اینکه از صراحت برخوردار است، درست و بهجا و صواب نیز باشد؛ گاهی برخی مطالب که به اسم نقد مطرح میشوند متمایز از حقیقت و واقعیت هستند و برخی از نقدها نیز شاید درست و صواب باشند، اما متوجه دستگاه قضایی نیست. فرد نقاد اگر میخواهد نقدش اثرگذار باشد باید به ادبیات خود توجه کند. باید توجه داشت که هدف از نقد کردن تضعیف یکدیگر نیست، بلکه هدف اصلاح امور است.
رئیس قوه قضاییه: به شدت طرفدار برگزاری دادگاههای علنی هستم
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: من از طرفداران پروپاقرص برگزاری دادگاههای علنی و انتشار مفاد دادگاهها در چارچوب موازین مندرج در قانون اساسی هستم. اعتقاد دارم که در رابطه با همه جرائم، چه مفاسد اقتصادی و چه جرائم امنیتی، تا آنجا که قانون اساسی استثنا نکرده، میتوان دادگاهها را علنی برگزار کرد و این امر بازدارندگی قابل توجهی دارد و بازدارندگی این امر، حتی از مجازاتهای شدید نیز بیشتر است. اما در این زمینه باید توجه داشت که قانون موجود، اجازه انتشار بسیاری از دادگاههای علنی را هم نمیدهد؛ به هر ترتیب، من به عنوان رئیس قوه قضاییه تاکنون با کلیهی درخواستهای واصله از ناحیه دادستان کل برای انتشار مفاد دادگاهها موافقت کردهام.
توضیحات مهم رئیس دستگاه قضا در مورد دادگاههای علنی که این روزها کمتر شدهاند
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: برخی میگویند که قوه قضاییه در برخورد با مجرمین تبعیض قائل میشود؛ این حرفِ درست و صوابی نیست؛ باید میان تخلف و جرم تفکیک قائل شد. قوه قضاییه نمیتواند به مواردی که طبق قانون در زمره تخلفات است ورود قضایی داشته باشد؛ البته سازمان بازرسی ما مجوز ورود به تخلفات و پیگیری آنها را دارد.
رئیس دستگاه قضا گفت: دفاع من از قوه قضاییه به معنای تایید همه احکام قضایی صادره نیست؛ من خود ممکن است معترض برخی از احکام صادره باشم و در مواردی نیز در قبال آنها ماده ۴۷۷ را اعمال میکنم؛ در اینجا باید توجه داشت که در برخی از پروندهها به سبب فقدان ادلهی مشهود و مستند، قاضی مبتنی بر علم خود، حکم صادر میکند، فلذا شاهد هستیم که برخی احکام دادگاههای بدوی در مراجع بالاتر نقض میشوند.
رئیس دستگاه قضا: طبری تبرئه نشده است؛ چرا حرف بیدلیل میزنید؟
رئیس عدلیه بیان داشت: در این جلسه یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که «طبری» تبرئه شده است؛ این حرف درست نیست و فرد مزبور تبرئه نشده است.
قاضیالقضات گفت: یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که برخی افراد خاص از پرونده موسوم به چای دبش، خارج شدهاند؛ این حرف برای من مبهم است و من منظور این دانشجو را متوجه نشدم. هیچ فردی از رسیدگی پرونده خارج نشده است در اینجا باید توجه داشت که برخی از پروندههای قضایی از جمله پرونده موسوم به چای دبش به سبب حجم بالا ممکن است متفرعاتی داشته باشند که این متفرعات در پروندههای جداگانه مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرند. برخی از این پروندههای حجیم اگر به صورت یکجا مورد رسیدگی قرار گیرند با اطاله دادرسی مواجه میشویم و این امر به ضرر جامعه است.
وقتی فرد متخلف است قوه قضاییه اصلا صلاحیت رسیدگی ندارد
وی افزود: مثلا در یک پرونده هم مسایل اقتصادی هم اخلاقی هم مواد مخدر و … وجود دارد و صلاحیت رسیدگی به هر یک از این موضوعات در محکمه مجزاست.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: ما در امر شناسایی نخبگان در دانشگاهها و حوزهها برای جذب در دستگاه قضایی یک رویکرد تحولی را اتخاذ کردهایم و در این مقوله به بحث «کیفیت» توجه ویژهای داریم. ما برای جذب خاص، نیروهای نخبه و مستعد در دستگاه قضایی، آموزش فشرده برپا میکنیم که ممکن است مدت زمان این آموزش فشرده از ۶ ماه تا ۱۵ ماه باشد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: امروز برخی وکلا فقط در یک پرونده، حقالوکالهای را دریافت میکنند که معادل دریافتی بالاترین قاضی با سابقه طولانی قوه قضاییه از ابتدای حضورش در این دستگاه با همین پایه حقوق فعلی است با بالاترین رتبه. در چنین شرایطی آیا میتوان قضات را در دستگاه قضایی نگه داشت؟ البته ما تمام همت خود را در این حوزه متمرکز کردهایم.
روایت رئیس قوه قضاییه از حق داوری ۵۰ میلیارد تومانی در یک پرونده
رئیس دستگاه قضا گفت: گزارشی برای من آمده که البته من در خصوص آن گزارش، مدرک و مستند خواستهام و مفاد این گزارش از این قرار است که فردی در یک پرونده داوری که مربوط به موضوعی داخلی است و چندان نیز پیچیده نیست بالای ۵۰ میلیارد تومان حق داوری دریافت کرده است! خب وقتی چنین نرخهایی وجود دارد آیا میتوان قاضی را در دستگاه قضایی نگه داشت؟
رئیس عدلیه تصریح کرد: ما در دوره جدید نظارتهای خود را در حوزههای مختلف افزایش دادهایم و به مقولهی خودنظارتی اهتمام ویژه داریم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای: با تمام وجود از همکاری دانشگاهها با قوه قضاییه استقبال میکنم
قاضیالقضات گفت: رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت که ما آمادهایم با قوه قضاییه همکاری کنیم؛ من نیز با تمام وجود از این پیشنهاد استقبال میکنم و به مسئولان امر دستور میدهم که هرچه سریعتر مقدمات این امر را فراهم کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: یکی از دانشجویان گفت که عدهای با چهره انقلابی به صورت انقلاب خاک میپاشند؛ در این زمینه باید بگویم که ضرورت دارد با همگان بدون تبعیض برخورد شود؛ فردی که در قبال دیگران فحاشی میکند و ادبیات نامناسب به کار میبرد نباید توقع داشته باشد که مورد برخورد قانونی قرار نگیرد؛ در این زمینه خود افراد باید بیشتر رعایت کنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: ما میخواهیم هم آزادیهای مشروع در جامعه حکمفرما باشد و هم امنیت روانی جامعه مخدوش نشود. قطعاً با کسانی که مبادرت به انتشار شایعات و مطالب ناصواب میکنند و از این طریق امنیت روانی جامعه را مخدوش میکنند برخورد قانونی و قاطع به عمل خواهد آمد و و مقامات قضایی ذیربط این موضوع را به دقت رصد میکنند. البته در اینجا باید توجه داشت که نمیتوانیم همه این قبیل افراد را که ناامنی روانی ایجاد میکنند، به زندان ارجاع دهیم؛ برخی از این افراد با تذکر و احضار و یا اعمال مجازاتهای کوچک، اقدام ناصواب خود را اصلاح میکنند و متنبه میشوند؛ اما کسانی که مکرراً به ناامن کردن روانی جامعه مبادرت میورزند، قطعاً با برخورد قاطعانه و قانونی مواجه میشوند.
وقتی فساد در ریشه است و درمان نمیشود باید درخت را قطع کنیم
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اگر چه از مبارزه و مقابله با مصادیق فساد غافل نمیشویم، اما تمرکز ما بر مبارزه ریشهای با مفاسد است. ما سازمان بازرسی کل کشور را به همراه چند دستگاه زیربط دیگر متمرکز بر منابع درآمد ارزی و ریالی کشور کردهایم. سازمان بازرسی ما در راستای مقابله ریشهای با مفاسد، اقدامات آسیبشناسانه را در دستور کار قرار داده است. این سازمان بیش از ۲۰۰ مورد از زمینههای فساد را شناسایی و به دستگاههای مربوطه از جمله دستگاههای دولتی ابلاغ کرده است. همچنین چند هزار گزارش، ناظر بر عدم اجرای درست قانون و تخلف از قانون از سوی سازمان بازرسی به دستگاههای مربوطه ارسال شده است.
رئیس عدلیه بیان داشت: در دوره اخیر قوه قضاییه بیشترین گزارشهای مربوط به فساد و تخلف و زمینههای بروز آنها را به دستگاههای ذیصلاح ارسال کرده است؛ البته تاکید داریم این مقدار نیز کافی نیست و باید اقدامات پردامنهتری برای ریشهکنی فساد در کشور صورت گیرد.
قاضیالقضات گفت: در حوزه تسهیلات بانکی ما قطعاً نظارتهای خود را اعمال میکنیم و تاکید داریم که این تسهیلات باید در مصارف مشخص خود هزینه شوند؛ البته اینکه شما توقع دارید من به عنوان رئیس قوه قضاییه بتوانم تمام تسهیلات بانکی اعطایی را مورد بررسی قرار دهم؛ قطعا بدین شکل ناممکن است و موضوع باید در فرایند نظارتی خود رسیدگی شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: ما با فرد فاسد و هر نوع فسادی، بدون تبعیض و بهصورت قاطعانه برخورد میکنیم و تاکید دارم چنانچه در فسادی، ردپایی از کارگزاری حکومتی باشد برخورد ما شدیدتر خواهد بود. به هر میزان که مرتبه کارگزار دخیل در فساد بالاتر باشد برخورد ما نیز شدیدتر خواهد بود.
در هیچ پروندهای نگاه خاص نداشتهایم
رئیس قوه قضاییه گفت: در قوه قضاییه هیچ نوع نگاه خاصی به هیچ پروندهای وجود ندارد؛ ما بدون تبعیض به همه پروندهها رسیدگی میکنیم؛ البته ممکن است در جایی تخلف و فسادی رخ داده باشد و دستگاه نظارتی پیگیری نکرده باشد و یا پیگیری کرده باشد و به دستگاه قضایی گزارش نداده باشد؛ ما منکر این قبیل موارد نیستیم، اما تاکید داریم چنانچه پرونده فساد و جرمی به قوه قضاییه واصل شود قطعاً بدون تبعیض به این پرونده رسیدگی میکنیم.
رئیس قوه قضاییه به ادعاها در مورد کرسنت پاسخ داد
رئیس دستگاه قضا در واکنش به اظهارات یک دانشجو که در مورد نحوه رسیدگی به پرونده موسوم به کرسنت، ادعاهایی داشت، گفت: در پرونده موسوم به کرسنت، آن افرادی که از دستگاههای نظارتی به عنوان متهم به قوه قضاییه معرفی شدند، محاکمه شدند.
شما هم به عنوان دانشجو دغدغهمند میگویید که شهید رئیسی در دوره مسئولیت خود در قوه قضاییه، عملکرد مطلوبی داشت؛ از سویی دیگر، در مورد پرونده کرسنت مطالبی را مطرح میکنید؛ خب سؤال من از شما آن است که مگر پرونده مزبور در دوره شهید رئیسی نیز در دستگاه قضایی مطرح نبود؟ چرا در آن دوره به نتیجه نرسید؟ در مورد پرونده موسوم به دبش نیز مطالب ناصوابی مطرح کردید؛ بار دیگر تاکید میکنم که در پرونده مزبور، در قبال هر فرد به هر میزان که جرمش ثابت شد، مجازات قانونی اِعمال شد.
آسیب شناسی مساله مهریه با نگاه کارشناسی و دقیق رئیس قوه قضاییه
رئیس عدلیه بیان داشت: ما در برخی از موضوعات و پروندهها با چند وجه و حیثیت مواجهیم که باید به همه آنها توجه داشته باشیم. برای مثال، مردی را تصور کنید که مهریه همسرش ۱۰۰ سکه است و زوجه این مهریه را مطالبه کرده است؛ برخی افراد با نرخهای نوسانی موجود، توانایی پرداخت سالی یک سکه را نیز ندارند؛ در اینجا باید چگونه عمل کنیم که حقوق هیچ کدام از طرفین زائل نشود در این گونه پروندههای چند وجهی کمک نخبگان و جامعه دانشگاهی را طلب میکنیم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، دکتر «مجذوبی» رئیس دانشگاه بوعلی سینا اظهار کرد: دانشگاه بوعلی سینا دارای ۴۵۰ عضو هیئت علمی و ۱۱ هزار دانشجو است.
وی افزود: تلاش کردیم افرادی که در این جلسه حضور دارند از دانشگاههای مختلف سطح استان همدان و از نگرشها، تشکیلات و اصناف مختلف دانشجویی باشند.
مجذوبی گفت: امیدواریم حضور امروز رئیس دستگاه قضا در جمع دانشجویان استان همدان، آغازگر همکاریهای گسترده علمی میان دانشگاه و قوه قضاییه باشد.
وی عنوان کرد: با پتانسیل بالای دانشگاه در علوم مختلف، قوه قضاییه میتواند از آنها در حل معضلات اجتماعی یاری بگیرد.
مجذوبی با بیان اینکه امروز مذاکره با آمریکا به یک موضوع ملی تبدیل شده است، گفت: جامعه دانشگاهی از شما به عنوان رئیس یکی از قوای سه گانه انتظار دارد در این زمینه با درایت، خردجمعی و رعایت مصالح و امنیت نظام، حفظ منافع ملی و دستاوردهای علمی و به ویژه توجه به افکار عمومی، نسبت به تصمیم سازی در موضوع تنش زدایی اقدام کنید.
خانم «عباسی» نماینده کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیز طی سخنانی در این جلسه اظهار کرد: روند پذیرش کنونی قضات در عدلیه به مرور باعث کاهش کیفیت کاری مراجع و محاکم قضایی خواهد شد.
وی ادامه داد: آیا قوه قضاییه برنامهای در راستای اعتلای کیفیت علمی قضات دارد؟
عباسی گفت: علت انبوهی از جرائم خرد در کشور، ناآگاهی مردم از حقوق خود است؛ ما خواستار آن هستیم که دو واحد درس حقوقشناسی برای دورههای دانشآموزی و دانشجویی در نظر گرفته شود.
وی همچنین گفت: وعده آزادسازی حریم رودخانه گنجنامه استان همدان هنوز محقق نشده است.
عباسی گفت: اینکه خبری از انتخابات نیست و در جمع دانشجویان حاضر شدهاید شایسته قدردانی است؛ در دوره کسادی دیدار و ملاقات با دانشجویان و در جایی که خبری از انتخابات نیست قدردان حضور ارزشمند رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان هستیم. در جایی که در حال حاضر دغدغه اکثر مسئولین مساله مذاکرات است، روحیه شجاع و نقدطلبانه شما را قدر میدانیم.
وی عنوان کرد: قضات باتجربه و باسابقه به استعفا و بازخرید تمایل پیدا کردهاند. این امر به منظور پیوستن به عرصه وکالت با پیش زمینه دغدغه مالی و حجم کاری آنها صورت میگیرد.
«سیدی» نماینده شورای صنفی دانشگاه بوعلی نیز طی سخنانی در این دیدار گفت: چرا تاکنون اجازه برگزاری دادگاههای علنی مفسدان دانه درشت داده نشده است؟ آیا اقدامات مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی توانسته به بهبود فضای کسب و کار کمک کند؟
وی عنوان کرد: آیا قوه قضاییه برنامهای برای جذب و آموزش قضات جدید جهت تسریع در رسیدگی به پروندهها دارد؟
سیدی گفت: امروز بالا بودن هزینههای دادرسی برای مردم به یک چالش تبدیل شده است؛ آیا برنامهای برای کاهش این هزینهها در نظر گرفته شده است؟
وی افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه چه اقداماتی را در راستای جلوگیری از کلاهبرداری در حوزه رمز ارزها انجام داده است؟
خانم «نجفی» نماینده دانشگاه ملی مهارت نیز در این جلسه ضمن انتقاد از عدم تخصیص بودجه کافی برای این دانشگاه گفت: چنانچه دانشگاه ملی مهارت یک دانشگاه دولتی است چرا بودجه در نظر گرفته شده برای آن با سایر دانشگاههای دولتی تفاوت محسوسی دارد؟
وی عنوان کرد: دانشکدههای فنی در کشور باید توسعه پیدا کنند و این مهم تنها با تزریق بودجه کافی محقق خواهد شد.
«هاشمی» نماینده دانشجویان پزشکی استان همدان نیز در این جلسه به انتقاد از برخی عواقب و رویدادهای پس از برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و مناظرات در محیطهای دانشگاهی پرداخت.
وی همچنین بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم از سوی بخشهای ذیربط برای جلوگیری از تکرار تعرضات به کادر درمان تاکید کرد و گفت: با مسببان و مروجین خشونت علیه کادر درمان برخورد عبرت آموز کنید؛ از دستگاه قضا میخواهیم در جهت افزایش امنیت کادر درمان اقدام کند.
هاشمی ضمن انتقاد از حقوق پایین رزیدنتها نسبت به حجم کاری سنگینی که دارند، گفت: رشد کمی دانشجویان بدون رشد کیفی مقوله آموزش، پیشرفتی را در پی نخواهد داشت.
خانم «صالحینیا» نماینده بسیج دانشجویی استان همدان از دانشگاه بوعلی نیز طی سخنانی اظهار کرد: عدم پشت میزنشینی رئیس قوه قضاییه، مردم را برای پیمودن ادامه راه شهید خدمت آیتالله رئیسی امیدوار کرده است؛ امیدواریم این رویهای که حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پیش گرفته با رویکرد نتیجهگرایی و نه صرفاً انعکاس رسانهای، ادامه پیدا کند.
وی افزود: چرا معاونت بینالملل قوه قضاییه طی دو سال گذشته، واکنش خاصی نسبت به اتفاقات غزه و لبنان نداشته است؟ چرا قوه قضاییه به وظایف نظارتی خود از جمله توسط سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری، به نحو صحیح عمل نمیکند؟ چرا در پرونده چای دبش، برخی وزرای دولت سیزدهم بیشتر مورد اتهام قرار گرفتند و نقش سایر نهادها در این زمینه کمرنگتر دیده شد؟
صالحینیا گفت: آیا رئیس قوه قضاییه از فهرست بلند داوطلبان وامهای ازدواج و فرزندآوری که در صف اخذ وام هستند و موفق به انجام این کار نمیشوند، آگاهی دارند؟ آیا تسهیلات اعطایی از سوی بانکها در نهایت بیطرفی پرداخت میشوند؟
وی تاکید کرد: ما باید در این کشور به مرحلهای برسیم که زدن حرف مفت، هزینه داشته باشد.
صالحینیا تصریح کرد: آقای اژهای، حال که شما کمر همت بستهاید تا سرمایه اجتماعی نظام را تقویت کنید و امید اجتماعی بیافرینید، با سرمایهسوزان اجتماعی نیز برخورد قاطع داشته باشید. عدهای به اسم حمایت از نظام، خاک بر صورت نظام میپاشند و خود را نیز مافوق قانون تصور میکنند. نگذارید غبار تساهل و تسامح بر رویکرد قاطعانه برخورد با فساد اقتصادی در دستگاه قضایی بنشیند.
وی عنوان کرد: حمایت همهجانبه شما از سرمایهگذارانی که دل در گروی اعتلای اقتصادی و تولیدی و معیشتی کشور دارند، بسیار بجا و پسندیده است، اما نکند که عدهای سوداگر و زالو صفت، خود را سرمایهگذار جا بزنند و به اسم «ابتکار تولیدی»، منابع مالی کشور را در قالب تسهیلات بانکی ببلعند و بجای احداث کارخانه و بنگاه تولیدی، این منابع را صرف ویلاسازی در «استانبول» و «تورنتو» کنند.
صالحینیا گفت: جناب آقای محسنی اژهای، کارخانه هگمتانه که امروز به آنجا رفتید دچار بحران مدیریتی است و کارگران آن ۴ ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند؛ کارگران این کارخانه را دریابید.
«خداوردی» نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و عضو بنیاد نخبگان نیز در این جلسه ضمن انتقاد از یکی از دانشجویان حاضر در دیدار که چند دقیقه بیشتر از وقت مجاز خود را پشت تریبون سخنگویی در برابر رییس قوه قضاییه حضور داشت عنوان کرد: وقتی کسی مقابل قاضیالقضات از عدالت صحبت میکند، باید زمانی که برای او تعیین شده را نیز رعایت کند.
وی ادامه داد: تخریب بنای غیرمجاز متعلق به قوه قضاییه در بستر رودخانه چالوس، نشان دهنده یکسان بودن حرف و عمل در عدلیه است.
خداوردی گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که امنیت روانی مردم هر روز با انتشار یک سری اخبار کذب در خصوص قیمتها، دچار مخاطره شود؟
وی افزود: قوه قضاییه چه راهبردی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ دارد؟ برنامه مشخص دستگاه قضایی برای حمایت از نخبگان چیست؟
خداوردی یادآور شد: جناب آقای محسنی اژهای، شما جزو کسانی هستید که بیشترین دیدارهای دانشجویی را دارید؛ این بار ما از شما میخواهیم که توقعات و انتظارات خود را از دانشجویان مطرح کنید.
خانم «پورمجاهد» دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور همدان نیز طی سخنانی اظهار کرد: ما خواستار آن هستیم که چنانچه قرار است اصلاحات و تغییراتی در «قانون تسهیل» ایجاد شود، شرایط به نحوی نباشد که به داوطلبان آزمونهای وکالت و سردفتری، ضربهای وارد شود.
وی با بیان اینکه ما همچنان شاهد خلأ قانونی در حوزه ارز دیجیتال هستیم، گفت: قوه قضاییه به طور مشخص چه برنامههایی را برای افزایش صدور مجازاتهای جایگزین حبس دارد؟
پورمجاهد گفت: جناب آقای محسنی اژهای، شما تصویر قوه قضاییه را در جامعه اصلاح کردید؛ درخواست ما آن است که برای برقراری عدالت توزیعی در کشور، اقدامی بنیادین انجام دهید. ما شما را به عدالت پیشگی میشناسیم.
«جعفری حاجت» نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشجویان از دانشگاه ملایر نیز طی سخنانی ضمن انتقاد از انفعال و سکوت برخی مقامات قضایی استان همدان درخصوص مسائل مختلف، گفت: امروز جامعه ما تشنه یک قوه قضاییه مستقل و بیدار است.
وی ادامه داد: جناب آقای محسنی اژهای، ما از شما میخواهیم اجازه ندهید غفلت برخیها، حیثیت دستگاه قضایی و اعتماد عمومی را زیر سوال ببرد.
جعفری حاجت گفت: شرکت کیوان یکی از قربانیان واگذاریهای غیراصولی و بدون ضابطه است.
وی ادامه داد: پس از مطالبه مردم و فضایی که ایجاد شد، شاهد استعفای یکی از معاونان رئیس جمهور بودیم؛ اما جناب آقای محسنی اژهای، هنوز هم مسئولینی در دولت حضور دارند که فرزندانشان دارای تابعیت مضاعف هستند.
وی در پایان ضمن انتقاد از رفع حصر یکی از سران فتنه طی مدت اخیر، خواستار برخورد قاطع با سلبریتیهایی شد که علیه اسلام و انقلاب سخنپراکنی میکنند.
رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان همدان در جمع دانشجویان در دانشگاه بوعلی حاضر شد.
دیدار صمیمی و بدون واسطه رئیس عدلیه با دانشجویان دانشگاه همدان
رئیس قوه قضاییه در جمع نمایندگان ۱۵۸۵۰ دانشجوی دانشگاه بوعلی
رئیس دانشگاه بوعلی همدان: با پتانسیل بالای دانشگاه در علوم مختلف، قوه قضاییه میتواند از آنها در حل معضلات اجتماعی یاری بگیرد
اینکه خبری از انتخابات نیست و در جمع دانشجویان حاضر شدهاید شایسته قدردانی است
عباسی، دانشجوی دانشگاه بوعلی: در دوره کسادی دیدار و ملاقات با دانشجویان و در جایی که خبری از انتخابات نیست قدردان حضور ارزشمند رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان هستیم
در جایی که در حال حاضر دغدغه اکثر مسئولین مساله مذاکرات است، روحیه شجاع و نقدطلبانه شما را قدر میدانیم.
مصاحبه علمی سه مرحلهای قضات به یک مرحله و مدت کارآموزی آنها به ۶ ماه کاهش پیدا کرده و این باعث کاهش کیفیت علمی قضات خواهد شد.
قضات باتجربه و باسابقه به استعفا و بازخرید تمایل پیدا کردهاند. این امر به منظور پیوستن به عرصه وکالت با پیش زمینه دغدغه مالی و حجم کاری آنها صورت میگیرد.
۱۸ ماه از ضرب الاجل آزادسازی حریم رودخانه گنج نامه را داده است، اما هنوز این مورد محقق نشده است.
سوالهای صریح و حرفهای نقادانه یک دانشجو در حضور رئیس قوه قضاییه
سعید سیدی، نماینده شورای صنفی دانشگاه بوعلی سینا: در رسیدگی به مفاسد اقتصادی شفافیت نداریم، چرا تاکنون اجازه برگزاری علنی دادگاههای مفسدان اقتصادی دانه درشت صادر نشده است؟
شفافیت در این مورد اعتماد مردم و فعالان اقتصادی را جلب میکند.
مجتمع ویژه جرائم اقتصادی کارآمد بوده است؟ این مجتمع تواسنته به وظیفه اصلی خود عمل کند؟
چرا شاهد تاخیرهای طولانی در رسیدگی به پروندهها هستیم؟ آیا برنامه مشخصی برای جذب و آموزش قضات وجود دارد؟
بالا بودن هزینههای دادرسی برای مردم چالش است، آیا برنامهای برای کاهش هزینههای دادرسی وجود دارد؟
امیدوارم برخورد با فعالان دانشجویی و دانشجویانی که به خاطر فعالیت سیاسی و صنفی همراه با مهر و مسالمت پدرانه باشد و مشکلات آنها عادلانه حل شود.
مریم نجفی، دانشجو: از شما خواهش میکنم نسبت به موضوع بودجه دانشگاه ملی و مهارت اهتمام ویژه داشته باشید
اگر دانشگاههای ملی و مهارت به عنوان دانشگاه دولتی شناخته میشود چرا بودجه این دانشگاهها با سایر دانشگاههای کشور تفاوت دارد که باعث سوق دادن دانشگاه به سمت درسهای تئوری میشود.
نماینده دانشجویان علوم پزشکی همدان: با مسببان و مروجین خشونت علیه کادر درمان برخود عبرت آموز کنید
از دستگاه قضا میخواهیم در جهت افزایش امنیت کادر درمان اقدام کند.
دانشجوی دانشگاه فرهنگیان همدان: قوه قضاییه تا چه اندازهای در امنیت جسمی، مالی و روانی مردم تاثیر دارد؟
به لحاظ امنیت روانی چرا باید هر روز شاهد نوسان قیمتها در بازار باشیم؟ با یک خبر کذب قیمت ارز بالا میرود و با خبر کذب دیگر قیمت پایین میآید.
قوه قضاییه چه برنامهای برای تحقق شعار سال دارد؟
دانشجوی دانشگاه فرهنگیان همدان: شما از مسئولینی هستید که بیشترین تعداد دیدار دانشجویی را داشتهاید، انتظارات و توقع خود از دانشجویان و دانش آموزان را بیان کنید.
نماینده بسیج دانشجویی: عدم پشت میز نشینی شما مردم به ادامه دار بودن راه شهید رئیسی امیدوار کرده است
امید است روحیه پیگیری شما با نگاه به نتیجه گرایی و نه کارهای رسانهای ادامه یابد.
دانشجویان انتظار دارند بدانند چرا سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری به وظایف نظارتی خود عمل نمیکنند؟
برخورد با کلان اختلاسگران و ابربدهکاران مالیاتی وظیفه شما نیست؟
نماینده بسیج دانشجویی: باید حرف مفت زدن در کشور هزینه داشته باشد
طبری، سیف و عراقچی چرا تبرئه شدند؟ این موضوع نیازمند شفاف سازی از سوی قوه قضاییه است.
گلایه برخی دانشجویان به نماینده بسیج دانشجویی به دلیل رعایت نکردن عدالت در زمان
صحبت خارج از زمان تقسیم شده نماینده بسیج دانشجویی با تذکر مجری برنامه و دیگر دانشجویان حاضر در سالن همراه شد اما با ورود رئیس قوه قضاییه این فرد به صحبتهای خود که با انتقادهای صریح به دستگاه قضایی نیز همراه بود تا پایان ادامه داد.
یک دانشجو خطاب به نماینده بسیج دانشجویی: وقتی جلوی قاضی القضات از عدالت صحبت میکنید باید عدالت داشته و رعایت زمان کنید
هیچ کسی به ما نگفت کسی میخواهد اضافه بر زمان صحبت کند، وقتی از عدالت میگویید باید خودتان عدالت را رعایت کنید.
وقتی یک دانشجوی خانم دغدغه زندانیان معسر در پرداخت مهریه را دارد
دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان: آقای محسنی اژهای شما تصویر قوه قضاییه را در جامعه اصلاح کردهاید
شما ثابت کردید معتقد به گفتوگو با دانشجویان هستید. ملاقات مردم با مقامات قضایی در جامعه به امری عمومی تبدیل شده است. رویکرد مردم مدارانه را در دستگاه قضایی تقویت کنید.
با مفسدان اقتصادی قاطعانه و بدون تبعیض برخورد کنید. طرحی برای کاهش مجازاتهای حبس در جرایم غیرخشن و جایگزینی آن با مجازاتهای اصلاحی در دستور کار قرار گرفته است؟
صحبتهای یک دانشجو: آقای اژهای منتظر برخورد با فتنهگران بودیم، رفع حصر؟
رهبر انقلاب بارها در مورد تشویش اذهان عمومی گفتهاند، باید با افرادی که اقدام به تشویش اذهان عمومی میکنند برخورد شود.
رئیس دستگاه قضا: نحوه حرف زدن و انتقاد کردن جوانان و دانشجویان برای من شیرین است، این باعث خوشحالی من میشود که دانشجویان انتقاد میکنند
عنوان کردن موضوعات متنوع و متکثر و بیان موضوعات با ابهام کمکی به ما نمیکند
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای: بیان همه مسائل در یک جلسه ما را به نتیجه نمیرساند
من در اینکه در این جلسه چه کسی حرف بزند، چه چیزی بگوید و چه مقدار زمان داشته باشد؛ نقشی نداشتهام.
مسائل مهم کشور را احصا کنید و مطالبه کنید.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نخستین برنامه از سفر خود به استان همدان، در راستای حمایت از جهش تولید، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایهگذاری برای تولید، از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان که با حمایتهای قضایی همزمان با سفر رییس عدلیه احیا شده است بازدید کرد.
کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید «پیویسی» و تأمین تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، پس از چند سال تعطیلی و توقف و کاهش تولید، با حمایت ویژه دادگستری استان همدان و دادگستری خوزستان همزمان با بازدید رییس عدلیه احیاء شد و مسائل و مشکلات تولیدی، حقوقی و بانکی این واحد تولیدی مرتفع شد.
رئیس دستگاه قضا: باید تلاش کنیم در کار «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان وقفه ایجاد نشود؛ از کارگران تشکر میکنم
در نتیجه احیای تولید در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، شرایط برای بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شد؛ همچنین برای اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر نیز ظرفیت فراهم شد.
وعده مهم رئیس قوه قضاییه برای پیگیری تامین گاز
«پیویسی» یکی از ارزشمندترین و پرکاربردترین محصولات صنعت پتروشیمی محسوب میشود و موارد مصرف آن بویژه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و نظام سلامت، نامحدود است. تولید PVC در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به سبب عدم تأمین مواد اولیه از جمله گاز VCM متوقف شده بود و همین امر، موجبات بدهکاری کارخانه به نظام بانکی، شرکت برق و دیگر دستگاههای ذیربط را فراهم آورده بود و نتیجتاً حسابهای بانکی کارخانه مسدود و مشکلاتی در پرداخت حقوق به کارکنان ایجاد شده بود. اکنون با ورود مجدانه دستگاه قضایی، مشکلات در این کارخانه از لحاظ تأمین مواد اولیه تولیدی و رفع انسداد حسابهای بانکی برای پرداخت معوقات کارکنان، مرتفع شد و کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» به مدار تولید بازگشت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید خود از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، بر استمرار نهضت احیای واحدهای تولیدی در سراسر کشور بویژه در سال جاری که به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، تاکید کرد و گفت: باید اقدامات مجدانهای در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کلیهی بنگاههای صنعتی و تولیدی در سراسر کشور انجام گیرد. نباید اقدامات ما در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کارخانهها بهصورت مقطعی باشد بلکه این امر مهم باید دائمی و پیوسته باشد.
رئیس عدلیه: هر جای کشور کارشکنی کنند قوه قضاییه ورود خواهد کرد
رئیس دستگاه قضا گفت: اکنون میان بخشها و دستگاههای ذیربط، قراردادی برای تامین مواد اولیه و خوراک پتروشیمی هگمتانه منعقد شده است تا تولید در این کارخانه به صورت مستمر جریان داشته باشد. همه بخشهای مسئول در این رابطه باید به تعهدات خود وفق این قرارداد عمل کنند؛ ما در قوه قضاییه بر اجرای این تعهدات، نظارت کامل خواهیم داشت و پیگیری این موضوع را رها نخواهیم کرد. چنانچه لازم باشد من خودم مجدداً به این کارخانه سرکشی خواهم کرد تا ببینم آیا دستگاههای مسئول به تعهدات خود برای تامین خوراک پتروشیمی در این واحد صنعتی عمل کردند یا خیر؟ قطعاً چنانچه فرد یا دستگاهی در این امر خطیر تعلل کند و یا کارشکنی و موانعی بر سر راه به وجود آورد، ما برخورد قاطع و قانونی خواهیم داشت.
رئیس عدلیه تصریح کرد: محصولاتی که در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه تولید میشود مربوط به نیازها و ملزومات پزشکی و نظام سلامت کشور است فلذا در زمره اولویتهای اساسی میباشد. با دائمی شدن تولید محصولات در این کارخانه شاهد رفع نیاز کشور به واردات بعضی از ابزارها و وسایل پزشکی و خودکفایی در این عرصه خواهیم بود و بدینواسطه در حوزه ارزی برای کشور صرفهجویی ایجاد میشود و این امر با توجه به شرایط موجود، موضوع بسیار حائز اهمیتی است.
در ادامه بازدید رئیس قوه قضاییه از کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، مسئولان امر از جمله استاندار همدان، نمایندگان این استان در مجلس، معاون وزیر صمت و دستاندرکاران این کارخانه، به ارائه توضیحاتی در خصوص مسائل پتروشیمی هگمتانه و موضوعات مربوط به تامین خوراک این پتروشیمی از استان خوزستان پرداختند.
نگاه ملی داشته باشیم و در حل مسائل اساسی مردم کمک کنیم
رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان و مسائل مسئولانامر و دستاندرکاران کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، خطاب به نماینده سهامداران بخش خصوصی این کارخانه گفت: شما فعالان بخش خصوصی در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، صرفاً با دیدی تجاری به قضیهی استمرار تولید در این کارخانه نگاه نکنید؛ بلکه در این رابطه، نگاهی ملی داشته باشید و بدانید که با تداوم تولید در این پتروشیمی، بخش عمدهای از نیازهای کشور در حوزه وسایل پزشکی و نظام سلامت مرتفع میشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بازدید خود از کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، با کارگران این واحد تولیدی دیداری صمیمانه داشت. کارگران در دیدار با رئیس قوه قضاییه از مشکلات خود و حقوقهای معوقه خود گفتند و تاکید داشتند که با توقف تولید در این کارخانه، جمعی از همکارانشان از کار بیکار شده و برای آنها در زندگیهای شخصیشان مشکلات عدیدهای ایجاد شده است؛ رئیس دستگاه قضا پس از استماع سخنان این کارگران خطاب به آنها گفت: به منظور استمرار تولید در کارخانه، قراردادی میان دستگاههای مربوطه منعقد شده است و ما در قوه قضاییه بر اجرای این قرارداد و تداوم تولید در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه نظارت کامل و مستمر خواهیم داشت.
رئیس قوه قضاییه پای کار تولید و صنعت؛ اگر حضور فیزیکی من در اینجا مهم است هر زمان بگویید به استان میآیم
رئیس عدلیه همچنین در جریان حضور خود در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، با مهندسین فنی این کارخانه به گفتوگو پرداخت و خطاب به آنها گفت: شما عمدتاً نیروهایی جوان و متخصص هستید و شایسته است تا از حداکثر توان خود برای فعالسازی ظرفیتهای تولیدی در پتروشیمی هگمتانه بهره بگیرید.
رئیس دستگاه قضا: تحمل خود را نسبت به مشکلات بالا ببرید، ما هم برای کمک به شما آمدهایم
مهندسین فنی شاغل در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه به رئیس قوه قضاییه اطمینان خاطر دادند که به شرط تامین مواد اولیه و خوراک پتروشیمی، تلاش خواهند کرد تا ظرفیت تولید در این کارخانه را به حداکثر برسانند؛ رئیس دستگاه قضا خطاب به این مهندسین فنی تاکید کرد: قراردادی میان دستگاههای ذیربط برای تامین مواد اولیه و خوراک پتروشیمی در این کارخانه منعقد شده و ما در قوه قضاییه بر اجرای کامل این قرارداد نظارت ویژه خواهیم داشت و من خودم یا یکی از مسئولان عالی قوه را مامور خواهم کرد که این امر مهم را پیگیری کند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه حضور خود در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، از خط تولید این واحد صنعتی نیز بازدید به عمل آورد و با مهندسین و کارگران شاغل در این خط تولیدی نیز به گفتوگو پرداخت.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در بدو ورود به همدان، طی مصاحبهای با اشاره به اهداف سفر هیئت عالی قضایی به این استان، اظهار کرد: استان همدان، استانی عالم پرور، عارف پرور، شهید پرور و سیاست پرور است و دارالمومنین و دارالمجاهدین محسوب میشود. این منطقه با قدمت حدود ۳۰۰۰ سال، در دنیا کم نظیر و حتی بینظیر است.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در جریان سفر استانی امروز به همدان تلاش میکنیم مسائل و مشکلات مراجع و حوزههای قضایی و سازمانهای وابسته به قوه قضاییه در این استان را بررسی و تا حد توان رفع کنیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همچنین در جریان سفر استانی امروز به همدان تلاش خواهیم کرد تا با همکاری مسئولین استانی اقداماتی در جهت ارتقا استان در برخی از حوزهها اتخاذ کنیم.
شایان ذکر است فرزند شهید محمد احمدی به نمایندگی از خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و مردم شهیدپرور استان همدان، مَقدم رئیس قوه قضاییه و هئیت همراه را به این استان گرامی داشت.
انتهای پیام/