سفر اسلامی به استان فارس/ اگر غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی راکتورهای خود نبودیم

محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با هدف افتتاح و بهرهبرداری از کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسما در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم و نیز امضای قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) با استفاده از فناوری پلاسمای سرد به استان فارس سفر کرد.
در کلینیک زخم بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با بهرهگیری از فناوری پلاسمای سرد، درمان انواع زخمها ازجمله زخمهای دیابتیک، فشاری و زخمهای مقاوم به درمان انجام خواهد شد.
همچنین امروز برای نخستین بار در کشور، قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) با استفاده از فناوری پلاسمای سرد در استانداری فارس به امضا میرسد.
سامانههای پلاسمایی تصفیه شیرابه در دفنگاههای زباله شیراز احداث شد
در جریان سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به استان فارس، قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) با استفاده از فناوری پلاسمای سرد در استانداری فارس امضا شد.
این فناوری نوین قادر است شیرابههای آلاینده را به منبع آبی با پارامترهای استاندارد تبدیل کند که علاوه بر قابلیت رهاسازی در طبیعت، میتواند در کشاورزی نیز بهکار گرفته شود.
این پروژه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است، برای نخستین بار بهطور کامل و به شکل صنعتی در کشور اجرا میشود و میتواند الگویی برای حل مشکلات مشابه در دیگر نقاط کشور باشد.
این طرح در راستای حفاظت از محیط زیست، کاهش آلایندگیها و بهبود کیفیت زندگی مردم گامی موثر خواهد بود.
اجرای این پروژه در آیندهای نزدیک در سراسر کشور فراگیر خواهد شد.
بهرهبرداری از کلینیک درمان زخم بر پایه پلاسمای سرد در جهرم
کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسما در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و جمعی از مدیران ارشد صنعت هستهای و مسئولان استانی فارس افتتاح شد.
در کلینیک درمان زخم بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد درمان انواع زخمها ازجمله زخمهای دیابتیک، فشاری و زخمهای مقاوم به درمان انجام خواهد شد.
شرکت دانشبنیان فناوری پلاسما برای نخستینبار در کشور، فناوری پلاسمای سرد را با مجوز رسمی سازمان غذا و دارو وارد مسیر درمان زخمهای دیابتی و مزمن کرده است.
این روش، تنها یک تسکین موقت نیست، بلکه با تحریک سلولهای ترمیمی و افزایش خونرسانی، به بازسازی و احیای کامل بافت آسیبدیده کمک میکند.
پس از استقرار موفق این فناوری در بیمارستانهای شهید مفتح در ورامین و امام علی (ع) در کرج، امروز کلینیک زخم بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم با این تکنولوژی راهاندازی شد و به زودی کلینیکهای زخم در چهار بیمارستان دیگر در شهر تهران فعال خواهند شد.
کلینیکهای درمان زخم بر پایه فناوری پلاسمای سرد تا ۵۰ مرکز افزایش مییابد
رئیس سازمان انرژی اتمی، در حاشیه مراسم افتتاح کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسمای سرد در شهرستان جهرم، اظهار کرد: کلینیک تخصصی درمان زخم در بیمارستان سیدالشهدا (ع) ساختمان حکیم سلمان جهرمی افتتاح شد؛ البته فعالیت آزمایشی این مرکز از چند هفته قبل آغاز شده و تجهیزات مورد نیاز به همراه آموزشهای لازم در اختیار کادر درمان قرار گرفته است؛ انشاءالله ظرف چند روز آینده، چند کلینیک دیگر نیز در نقاط مختلف کشور راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: پیشتر وعده داده بودیم که تعداد درمانگاههای اختصاصی زخم با بهرهگیری از فناوری پلاسمای سرد را به ۵۰ مرکز افزایش دهیم که این وعده، به یاری خداوند، محقق خواهد شد.
اسلامی گفت: تجهیزات مورد نیاز برای این کار تولید و تامین شده است و به هر میزان که دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور اعلام آمادگی کنند، ما آمادگی کامل داریم نسبت به استقرار این تجهیزات، آموزش کادر درمانی، نظارت، راهبری و پشتیبانی اقدام کنیم تا این فناوری به شکل گستردهتری در کشور گسترش یابد.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در استان فارس، نخستین گام با استقرار این فناوری در بیمارستان جهرم برداشته شد؛ اگر در دیگر شهرها ازجمله شیراز نیز استاندار محترم تمهید داشته باشند، این روند را ادامه خواهیم داد تا در هر نقطهای که مردم به این فناوری نیاز دارند، آن را توسعه دهیم.
ایران در زمره کشورهای دارای فناوری درمان زخم با فناوری پلاسمای سرد است
مهدیه بختیاری، در آیین بهرهبرداری از کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسما در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم گفت: شرکت توسعه فناوری پلاسما بهعنوان نخستین مجموعه در کشور با مجوز رسمی سازمان غذا و دارو، تجهیزات و فناوری پلاسما را توسعه داده و با مجوز رسمی این سازمان، فناوری پلاسمای سرد وارد چرخه درمان بیماران شده است.
وی تصریح کرد: پلاسما بهعنوان حالت چهارم ماده دارای ویژگیهای خاص بوده و روش موقت و تسکینی در درمان محسوب نمیشود، بلکه دارای خاصیت تحریکزایی بافتهای ترمیمی، فعالسازی سلولهای بنیادی و رگزایی میشود؛ این موارد سبب شده تا از فاز مدیریت زخم خارج شویم و به درمان قطعی زخمها دست یابیم.
بختیاری توضیح داد: این فناوری، صرفا یک درمان موقتی یا تسکینی نیست؛ پلاسمای سرد با تحریک سلولهای ترمیمی، فعالسازی سلولهای بنیادی و افزایش خونرسانی، باعث بازسازی واقعی بافت آسیبدیده میشود؛ نتیجه این کار، نه فقط منجر به بستهشدن زخم میشود، بلکه موجب بازگشت عملکرد طبیعی پوست و کاهش چشمگیر احتمال عود مجدد خواهد شد.
بختیاری یادآوری کرد: یعنی ما از مدیریت زخم عبور کردهایم و وارد درمان قطعی و احیای بافت شدهایم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما اظهار کرد: ایران، امروز در جایگاهی ایستاده که جزو معدود کشورهای دارای فناوری درمان زخم با پلاسمای سرد است؛ در کشورهای محدودی مانند آلمان و هلند، این فناوری بهصورت محدود و در مراکز خاص در حال اجراست، اما ما با وجود همه محدودیتها و فشارهای ناشی از تحریمها، توانستیم این مسیر را به همت متخصصان داخلی، بومیسازی و اجرایی کنیم.
وی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر، بهدلیل تحریمها، بسیاری از شرکتهای اروپایی از فروش تجهیزات پزشکی پیشرفته به ایران خودداری کردهاند، اما ما نشان دادیم که تحریمها، مانع ما نیست؛ بلکه انگیزهای برای تکیه بر توان داخلی است.
بختیاری افزود: با یاری خداوند متعال و با تکیه بر توان داخلی، سامانهها و دستگاههای مبتنی بر فناوری پلاسما در داخل کشور ساخته شده و اکنون میتوانیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی نسبت به صادرات تجهیزات به کشورهای منطقه نیز اقدام کنیم؛ این فناوری، نمادی از همافزایی علم، صنعت و اراده ملی برای کاهش آلام بیماران و ارتقای جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان است؛ البته ما در آغاز راه قرار داریم و انشاالله فناوری پلاسما در سراسر کشور فراگیر خواهد شد و این روند فقط آغاز راه است و این مسیر ادامه دارد.
بختیاری اظهار کرد: پس از استقرار موفق این فناوری در ورامین و البرز، امروز شاهد راهاندازی کلینیک زخم با پلاسمای سرد در بیمارستان سیدالشهدا (ع) در شهر جهرم هستیم و انشاءالله در هفته آتی، این فناوری در چهار بیمارستان دیگر در تهران نیز بهکار گرفته خواهد شد.
تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی با فناوری ایرانی امضا شد
رئیس سازمان انرژی اتمی در آیین امضا تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی بهمنظور درمان زخم در دانشگاه علوم پزشکی جهرم، اظهار کرد: ما باید همواره شکرگزار خدای متعال باشیم که امام راحل (ره)، شهدا و مقام معظم رهبری این مسیر عزت، اقتدار و آبرو را برای ملت ایران هموار کردند؛ ایران همواره مهد علم، دانش و فناوری بوده و ایرانیان در طول تاریخ نقش پیشرو و پیشتاز داشتهاند؛ امروز در اقصی نقاط کشور شاهد رشد، شکوفایی و ظهور ظرفیتهایی هستیم که میتوانند نقش موثری در پیشرفت کشور ایفا کنند.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی توانسته است با ایمان، تلاش شبانهروزی و اتکا به توان داخلی، مسیرهایی را طی کند که پیش از این مسدود یا تحت سلطه قدرتهای خارجی بوده است؛ امروز شاهد گسترش دانش و فناوری در حوزههای مختلف هستیم و یکی از این دستاوردها، رونمایی از فناوری پلاسمای سرد است.
اسلامی ضمن قدردانی از استاندار فارس و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: بیتردید این آغاز راه است و این روند را با قدرت و گستردگی بیشتری ادامه خواهیم داد؛ در حوزه استفاده از پرتوها، اقدمهای موثری در استان فارس در دستور کار قرار گرفته است؛ دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز آمادگی خود را برای استقرار سامانههای مبتنی بر این فناوری در مجموعه این دانشگاه اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: در سه سال گذشته، با وجود تهدیدهای گسترده علیه صنعت هستهای کشور، جریان و نهضت پژوهشی با اتکا بر ایمان و تلاش خستگیناپذیر همکارانمان شکل گرفته است و نتایج ملموس آن بهزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه ما ظرفیتسازی را وظیفه خود میدانیم و از گسترش آن پشتیبانی میکنیم، افزود: بر اساس افق ۱۴۲۰، باید به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برسیم؛ نخستین نیروگاه ما در حال حاضر ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است که انشاءالله این روند را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.
اسلامی اظهار کرد: امروزه بسیاری از بیمارستانها به فناوری پزشکی هستهای مجهز شدهاند؛ اگر فرآیند غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی و بهرهگیری از راکتورهای خود نبودیم؛ این همان نقطه راهبردی و گلوگاهی است که دشمنان آن را هدف قرار دادهاند، زیرا منشا قدرت است؛ به لطف الهی، اکنون از این مرحله عبور کردهایم و وارد فاز صنعتی شدهایم.
وی گفت: در جریان سفرهای مختلف به استان فارس، وعده داده بودیم که یک شبیهساز آموزشی راکتور در دانشگاه شیراز مستقر کنیم؛ دانشگاه شیراز، نخستین دانشگاه در کشور است که این شبیهساز را با چنین مشخصاتی در اختیار دارد؛ امروز در جهرم، وارد فاز دوم تعهدات خود شدهایم و آن را توسعه خواهیم داد؛ با توجه به ظرفیت نیروی انسانی در استان فارس، بخشی از مباحث مربوط به توسعه منابع انسانی در این استان دنبال خواهد شد تا بتوانیم دانشجویان این بخش از کشور را توسط سازمان انرژی اتمی بورسیه کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در حال حاضر با ۱۰ دانشگاه کشور توافقنامههایی برای اعطای بورسیه منعقد شده است تا روند تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوریهای هستهای با شتاب بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام/