متروی تهران در میان ۲۰ مترو اول جهان/ ارزانترین بلیت جهان متعلق به متروی تهران و حومه
به گزارش گروه جامعه به نقل از مدیریت ارتباطات و اموربین الملل شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه، علی رغم اینکه ساخت مترو در تهران سالها بعد از دیگر متروهای جهان آغاز شد، اما با تلاش متخصصان توانسته جایگاه خوبی را در میان متروهای جهان و رتبه نخست را در بسیاری از شاخصها در میان مترویهای خاورمیانه از آن خود کند. این در حالیست که هنوز ساخت متروی تهران به پایان نرسیده و بر اساس برنامه توسعه خطوط تا پایان سال ۱۴۰۴ شبکه متروی تهران جمعاً دارای ۱۲خط شامل ۸ خط درون شهری و ۴ خط برون شهری مجموعا به طول ۴۳۰ کیلومتر خواهد بود.
درحال حاضر متروی تهران در خاورمیانه رتبه اول را در طول خطوط، تعداد خطوط، تعداد ایستگاهها و قیمت به خود اختصاص داده است و در میان ۱۶۳ متروی جهان، نیز از نظر طول خطوط در رتبه ۱۷ در جهان قرار دارد. از نظر شاخص قیمت بلیت نیز متروی تهران ارزانترین بلیت جهان را داراست. جایگاه متروی تهران و حومه در خاورمیانه از نظر تعداد خط، تعداد ایستگاه، طول خط و نظافت ایستگاهها در رتبه نخست است. گفتنی است ترافیک و آلودگی هوا دو چالش قدیمی پایتخت است. درمان این درد قدیمی تهران توسعه حمل و نقل عمومی است و مترو در میان مدلهای حمل و نقل یکی از بهترینها است چرا که ایمنی بسیار بالا، راحتی و آسایش مسافران، کاهش مصرف انرژی، سرعت مناسب، قیمت پایین از جمله مزیتهای قطار شهری نسبت به سایر وسایل نقلیه عمومی است.
مصرف روزانه چندین میلیون لیتر بنزین و گازوئیل فقط در شهر تهران، خسارتهای بسیار هنگفتی به اقتصاد ملی وارد میکند. مترو به عنوان پاکترین، سالمترین، سریعترین، ایمنترین و به طور کلی کارآمدترین شبکه حمل و نقل عمومی درون شهری، نقش انکارناپذیری در حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی ناشی از معضل ترافیک دارد.
براساس آمار و اطلاعات سفر با مترو در شش ماه نخست سال ۹۷ باعث شده است تا در مصرف ۱۹۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۹ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی شود و این میزان صرفه جویی در مجموع سفرهایی که از ابتدای بهره برداری از متروی تهران و حومه تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۷ در این ناوگان انجام شده است به رقم ۴ هزار و ۸۵۹ میلیون لیتر در مصرف بنزین و ۴۸۷ میلیون لیتر در مصرف گازوئیل میرسد. البته در کنار آن انجام سفرهای شهری با متروی تهران و حومه در شش ماه نخست سال ۱۳۹۷ باعث شده تا ۵۲۰ هزار تن گاز Co۲ وارد هوای تهران نشود، ضمن آنکه سفرهای انجام شده با متروی تهران و حومه در این مدت مانع از انتشار ۷۳ هزار تن گازهای Co، NOX، So۲، PM۱۰ و HC شده است.