حذف برنج کاری در خوزستان معیشت برنجکاران خوزستانی را به خطر می اندازد

15:31 - 16 دی 1397
کد خبر: ۴۸۲۷۲۵
رئیس انجمن برنج خوزستان با بیان این‌که با حذف کشت برنج از برنامه کشت استان شرایط برنج کاران دشوار خواهد شد، گفت: حتی با وضعیت کمبود منابع آبی نیز نباید کشت برنج از برنامه حذف شود و باید امکانی فراهم شود تا با شیوه کشت متفاوت، کشاورزان بتوانند کشت کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، رئیس انجمن برنج خوزستان با بیان این‌که با حذف کشت برنج از برنامه کشت استان شرایط برنج کاران دشوار خواهد شد، گفت: حتی با وضعیت کمبود منابع آبی نیز نباید کشت برنج از برنامه حذف شود و باید امکانی فراهم شود تا با شیوه کشت متفاوت، کشاورزان بتوانند کشت کنند.

وی افزود: دولت و وزارت نیرو به دنبال حذف برنج کاری از استان خوزستان است، اما کشاورزان و برنج کاران در استان در تلاش هستند تا این اتفاق رخ ندهد، زیرا بسیاری از افراد که تنها راه معیشت آن‌ها کشت برنج است، بیکار خواهند شد.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: با توجه به شرایط بارشی امسال و بهبود ذخایر آبی در استان خوزستان، انتظار داریم تا شرایطی فراهم شود تا کشاورزان خوزستانی بتوانند نسبت به کشت برنج اقدام کنند، زیرا با حذف کشت برنج از برنامه کشت استان شرایط برنجکاران دشوار خواهد شد.

سواری ادامه داد: امسال پیش بینی می‌شود تا شرایط بارشی استان نیز بسیار مطلوب باشد و این موضوع می‌تواند وضعیت را برای کشت برنج در خوزستان فراهم کند. امیدواریم امسال برنجکاران در خوزستان بتوانند نسبت به کشت برنج اقدام کنند.

حذف برنج کاری در خوزستان معیشت برنجکاران خوزستانی را به خطر می اندازد

وی عنوان کرد: حتی با وضعیت کمبود منابع آبی نیز نباید کشت برنج از برنامه حذف شود و باید امکانی فراهم شود تا با شیوه کشت متفاوت کشاورزان بتوانند کشت کنند، زیرا معیشت برنجکاران خوزستانی در گرو کشت برنج است.


پیش از این محمد سواری، رئیس انجمن برنج خوزستان در اواخر سال گذشته با بیان این‌که با محدودیت کشت برنج موافق هستیم، اما با ممنوعیت خیر، گفته بود اگر ممنوعیت کشت برنج در استان اتفاق بیفتد، حدود ۴۰ هزار نفر از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها از کار بیکار خواهند شد.

وی افزود: شور بودن زمین‌های خوزستان و نیاز این اراضی به آبشویی و مبارزه با علف‌های هرز اهمیت کشت برنج را در استان خوزستان دوچندان می‌کند. همچنین اشتغال افراد در کارخانه‌های شالیکوبی که در سطح استان خوزستان به وجود آمده‌اند، مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: هر ۵ هکتار از مزارع برنج توسط یک نفر کشت می‌شود و هر ساله سطح زیر کشت برنج در استان خوزستان حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار هکتار است. اگر ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان اتفاق بیفتد، حدود ۴۰ هزار نفر از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها از کار بیکار خواهند شد.

حذف برنج کاری در خوزستان معیشت برنجکاران خوزستانی را به خطر می اندازد

سواری با بیان این‌که در حال حاضر حدود ۲۰۰ کارخانه شالیکوبی مدرن در استان وجود دارد، عنوان کرد: در هر کدام از این کارخانه‌های شالیکوبی حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند و در صورت بحث ممنوعیت کشت برنج شاهد بیکار شدن این افراد خواهیم بود. در اقتصاد استان در زمان برداشت برنج شاهد جهش‌هایی هستیم که زمینه را برای اشتغال سایر افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم می‌کند.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرده، این‌که باید در شیوه آبیاری و شیوه کار تجدیدنظر کنیم تا شاهد جلوگیری از هدر رفت آب باشیم، همه برنج کاران اتفاق نظر دارند و هیچ مساله‌ای در این زمینه وجود ندارد. این اتفاق از سال‌های گذشته آغاز شده و بسیاری از کشاورزان از روش خشکه کاری استقبال می‌کنند.

 

منبع:ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *