مراسم ترحیم برای حیوانات خانگی!
به گزارش گروه فضای مجازی ، «رها» ژاکلین را با کت بافتنی رنگی و کلاه منگولهدار زردی پوشانده است، نه از ترس اینکه سرما بخورد، بلکه برای تزیین بیشتر و دیده شدنش در خیابان. پاتوق همیشگی رها برای گشت و گذار ژاکلین در فضای باز بوستان ساسان است؛ بوستانی که این روزها از آن به عنوان بوستان سگها در تهران نامبرده میشود. رها ۲۴ ساله است و دانشجو. ساکن الهیه، دختر تکفرزندی که تمام تنهایی این روزهایش را با سگش پر میکند. وی میگوید: «در همه کشورهای اروپایی مردم سگ نگهداری میکنند و این فرهنگ باید در ایران هم کمکم پذیرفته شود!»
انزوا طلبی
در همین باره مدیر یک کلینیک تخصصی خدمات روانشناسی میگوید: «برخی افراد که دنبال نگهداری از حیوانات در خانه هستند، افرادی انزواطلبند که با هنجارشکنی هایی، چون نگهداری از حیوانات دنبال جلب توجه اجتماعی هستند».
سگگردانی از بالا تا پایین شهر
سگگردانی علاوه بر بالای شهر در پایین شهر هم مشتریهای خودش را دارد. هرچند سگهایی که در بوستانهای پایین شهر پرسه میزنند قیمتی به مراتب پایینتر از سگهای بالا شهری دارند. «امیر» جوان ۳۴ سالهای است که هر روز غروب پس از برگشتن از محل کار «تامی» سگ پشمالو و کوچکش را به بوستان رضوان در منطقه ۱۰ میآورد. زمانی که از او درباره هزینههای نگهداری سگ کوچکش میپرسم، میگوید: «ماهانه چیزی حدود ۴۰۰ هزار تومان برای تامی هزینه میکنم».
سگگردانی، اشتغال جدید!
سگگردانی این روزها به حدی در شهرهای بزرگ رواج پیدا کرده است که برخی افراد از کنار آن کسب درآمد دارند، آن هم با گرداندن سگ پولدارها. «محمد» یکی از جوانهای تهرانی است که روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان از این راه کسب میکند. وی دانشجو است و وقتی از پیدا کردن کار نیمهوقت امیدش ناامید شد، با شغل سگگردانی آشنا شد. «من روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بابت نگهداری یک سگ در مناطق شمالی تهران دریافت میکنم».
مراسم ترحیم برای جسی!
جالب اینجاست که در برخی موارد صاحبان سگ بویژه در برخی مناطق مرفهنشین، در صورت مرگ حیوان خانگی برایش مراسم ترحیم میگیرند و در فراق سگ خود مانند یک عضو خانواده به سوگ مینشینند و حتی در مواردی برای این سگها جشن تولد هم میگیرند!
تجددگرایی، عامل گسترش سگگردانی
در همین باره، «مریم توسکی» جامعهشناس هم با نقد اینگونه رفتارها میگوید: «تجددگرایی افراد علاقهمند این رفتار، عامل اصلی بروز این رفتار است؛ موضوعی که این روزها در حال تبدیل به یک آسیب اجتماعی است».
وی با اشاره به رواج سگگردانی در خیابان در سایه چشم و همچشمی و پیدا کردن یک وجهه پوشالی اجتماعی از سوی افراد میافزاید: «افرادی که به سگگردانی در خیابانها مشغولند در واقع با دهنکجی به هنجارهای اجتماعی به دنبال تبلیغ نوعی پز اجتماعی هستند غافل از اینکه تداوم و گسترش این ضد هنجار اجتماعی چه عاقبتی برای آنها دارد».
توسکی اظهار داشت: «مطالعات و تحقیقات اجتماعی حکایت از آن دارد که افراد وابسته به حیوانات در سایه مخالفتهای اجتماعی کمکم به افرادی گوشهگیر تبدیل شده و میکوشند خلأهای زندگی خود را با این حیوانات جبران کنند».
منبع:روزنامه وطن امروز
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.