تفاهم شهرداری و میراث برای مرمت و نگهداری از خانه نصیرالدوله
به گزارش گروه جامعه ، «میرزا احمدخان نصیرالدوله بدر» از تاجران ثروتمند پایتخت بود و او را هجدهمین وزیر فرهنگ ایران میدانند. خانه نصیرالدوله در همسایگی بخشهای باقی مانده از خانه مدرس قرار دارد و جزء معدود خانههای شخصی دارای حمام است که تا ۳۰ سال پیش دهها خانوار در آن ساکن بودند.
سالها پیش در دهه ۸۰ بودجهای نزدیک به دو میلیارد تومان برای خرید و مرمت آن در نظر گرفته شد. هر چندکه ابتدا این بودجه را به نام همسایه یعنی برای خرید و مرمت خانه شهید مدرس در نظر گرفته بودند، در اصل نه آن بودجه خرج خانه شهید مدرس شد و نه ریالی از آن به خانه نصیرالدوله اختصاص یافت.
در هفتههای گذشته نیز تصاویری از خانه منسوب به نصیر الدوله در فضای مجازی منتشر شد. به گواه تصاویر وضعیت این خانه که مالکیت آن در دست سازمان میراث فرهنگی است، بسیار نامناسب است.
در همین رابطه، ابوالفتح شادمهری مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران با اعلام این خبر که شهرداری و میراث فرهنگی برای مرمت و نگه داری از خانه نصیرالدوله وارد گفتگو شدند و در آیندهای نزدیک تفاهم نامهای را در این خصوص امضا میکنند، گفت: با معاون سازمان میراث صحبت کرده و اعلام آمادگی کردیم خانه نصیرالدوله را در اختیار ما بگذارند تا ضمن مرمت و تعریف کاربری متناسب بتوانیم بنا را حفظ کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مالکیت بنا همچنان در دست سازمان میراث میماند و شهرداری تصمیمی برای تملک آن ندارد، ادامه داد: آن چه برای ما اهمیت دارد این است که بنا را مرمت کنیم و با تعریف کاربری مناسب مانند گالری، برای بازه زمانی مشخص از آن استفاده کنیم و بنا را در اختیار عموم قرار دهیم.
شادمهری تاکید کرد: حتی اعلام کردیم در مورد سایر بناهای میراث هم شهرداری آمادگی مرمت را دارد. البته شهرداری و میراث توان مالی و اجرایی برای ساماندهی تمامی بناها را ندارند و تلاش میکنیم نقش ما تسهیل گر باشد و باقی کارها با مشارکت بخش خصوصی انجام شود.
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران با اشاره به آخرین اقدامات مدیریت شهری برای خانه طوماسیان، عنوان کرد: این خانه بسیار باارزش است و بارها اعلام کردیم حاضر هستیم با مالک وارد مذاکره شویم و از این بنا در قالب فرهنگسرا و ... استفاده کنیم.
شادمهری در بخش دیگری از سخنانش به عزم شهرداری تهران برای توجه هر چه بیشتر به بناهای ارزشمند در محله عودلاجان پرداخت و گفت: کل بافت عودلاجان ثبت شده است، اما درون این بافت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ بنای ارزشمند وجود دارد که بسیاری از آنها ثبت نشده اند. در این خصوص به سازمان میراث اعلام کردیم که حاضریم نسبت به تهیه حرایم این بناها اقدام کنیم تا پس از تائید سازمان در سامانه طرح تفصیلی بارگذاری شوند. همچنین، این آمادگی وجود دارد که در تهیه شناسنامه برای ۲ هزار و ۳۰۰ بنای تاریخی ارزشمند مشارکت کنیم.