حمل و نقل شهری ۵۰ درصد بودجه شهرداری را به خود اختصاص داد

نشست خبری چمران، رئیس شورای شهر تهران به همراه آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و جمعی از اعضای شورای شهر شنبه ۱۱ اسفند ماه در محل ساختمان شورا برگزار شد.
مهدی چمران با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۴ و تحولات در نظر گرفته شده گفت: بودجه مصوب سال آینده ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که ۱۰ درصد آن به معاونت اجتماعی، ۵۰ درصد ترافیک و حوزه توسعه حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شده است. همچنین از کل اعتبارات ۱۵ درصد آن به بخش خدمات شهری و ۵ درصد در حوزه ایمنی و مدیریت بحران همچنین ۳ درصد بحث شهرسازی و معماری و ۴ درصد در حوزه توسعه مدیریت هوشمند از کل بودجه اختصاص داده شده است.
وی به سایر تقسیم بندیهای شکل گرفته اشاره و بیان کرد: حدود ۴۰ درصد کل اعتبارات هزینهای است و ۵۴ درصد آن نیز متعلق به تملک دارایی و سرمایهگذاری است، در عین حال ۶ درصد به بخش تملک مالی اختصاص دارد.
چمران به اعتبارات در نظر گرفته برای هر یک از معاونتها اشاره و بیان کرد: معاونتها و ماموریتهای ۶ گانه شهرداری تهران کاملاً مشخص هستند، اما آنچه مورد تاکید قرار گرفته تقسیم بندی کل بودجه شورای شهر است که در حوزه حمل و نقل بیش از سایر نقاط مورد تاکید قرار دارد، زیرا با آلودگی هوای شهر در ارتباط است بنابراین برای رفع این معضل شهری تلاش است تا با افزایش زنجیره حمل و نقل شهری، شرایط به گونهای شکل بگیرد که حدود ۶۵ درصد مردم بتوانند به راحتی از حمل و نقل عمومی استفاده کنند. متاسفانه هم اکنون دقیقاً شرایط برعکس این برنامه وجود دارد.
وی به توسعه بخش اتوبوس و مترو تاکید و تصریح کرد: از ابتدای دوره ششم شورای شهر، هدف توسعه و گسترش حمل و نقل بوده، اما چنانچه سرعتگیری در مسیر واردات کالاهای مورد نیاز اعلام شده شورای شهر شکل میگرفت و انتقال آن واگنهای مترو و اتوبوس شکل میگرفت، امروز شاهد مشکلات در حوزه حمل و نقل شهری نبودیم.
بودجه بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان برای مناطق ۲۲ گانه تهران در نظر گرفته شده است
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در شورای شهر تهران ضمن اشاره به برنامه ۴ ساله تحول و توسعه شهر تهران، گفت: درآمد ما همانند سال ۱۴۰۳ درآمدی پایدار در بخش ارزش افزوده در نظر گرفته شده بنابراین درآمد حوزه ساخت و ساز حدود ۴۵ درصد کل درآمد در سال ۱۴۰۳ خواهد رسید و هدف افزایش درآمد پایدار بوده که این مسیر هدف مطرح شده و دنبال میکند.
وی به سرفصلهای در نظر گرفته شده توسط شورای شهر تهران اشاره و بیان کرد: حدود ۴۰ درصد حداکثر اعتبارات هزینهای است و ۵۴ درصد اعتبارات متعلق به حوزه پروژه بوده و ۶ درصد هم تملک دارایی مالی است. در مورد مناطق ۲۲گانه باید تاکید کرد؛ که کل بودجه مصوب ۱۴۰۴، برای مناطق ۲۲ گانه بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. بودجه مصوب مناطق شهرداری تهران نسبت به سال ۱۴۰۳ حدود ۴۱ درصد رشد را نشان میدهد،
آخوندی همچنین خاطرنشان کرد: بودجه مصوب مناطق ۲۲ گانه نسبت به سال ۱۴۰۳ به میزان ۴۱ درصد رشد داشته است. برای مثال پنج درصد از کل بودجه مناطق به منطقه ۱۸ اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۸۵ میلیارد تومان به تکمیل بزرگراههای پایتخت اختصاص یافته است، یادآور شد: در تقاطعهای غیرهمسطح ۲ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۶ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان برای توزیع آسفالت تخصیص دادیم. ۷۰۰ میلیارد تومان نیز برای ساخت و نگهداشت پلهای عابر پیاده در نظر گرفتهایم.
آخوندی در ادامه گفت: در حوزه حمل و نقل و در بخش مترو ۲۰ هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان اعتبار تصویب کردیم. برای بازپرداخت اوراق مشارکت نیز ۶ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته است. ۱۷ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان نیز در بخش اتوبوسرانی در نظر گرفته شده است.
وی در پایان افزود: بودجه محیط زیست در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ از ۱۴ به ۱۵ درصد رسیده است، در حوزه تملک باغات هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادیم. ۱۴۱ میلیارد تومان هم برای تأمین نهاده ها و ۱۵۰ میلیارد تومان برای کمربند سبز پیش بینی کرده ایم.