تفاوت موسسات مالی و بانک‌ها در چیست؟

12:10 - 15 دی 1397
کد خبر: ۴۸۲۲۹۱
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
هریک از مجموعه‌های مالی و اعتباری برای بانک شدن نیاز به طی کردن مسیری خاص دارند که می‌توان گفت موسسات مالی و اعتباری در حال طی کردن همین مسیر هستند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، به طور کلی موسسات مالی و بانک‌ها تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر دارند که در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

هر مجموعه مالی و اعتباری برای بانک شدن نیاز به طی کردن مسیری خاص دارد که در این بین موسسات مالی و اعتباری در حال طی همین مسیر هستند.

بانک نهادی اقتصادی است و وظایف متعددی را در جامعه ایفا می‌کند که از جمله آن می‌توان به خرید و فروش ارز، قبول امانات، تجهیز و توزیع اعتبارات، عملیات اعتباری، عملیات مالی، وصول مطالبات اسنادی و سود سهام مشتریان، نقل و انتقال وجوه، پرداخت بدهی مشتریان، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان و انجام وکالت خرید یا فروش اشاره کرد.

از طرفی موسسات اعتباری از طریق جذب سپرده‌های مجاز بانکی به استثنا سپرده قرض الحسنه جاری، اخذ تسهیلات و استفاده از سایر ابزار‌های مالی به تجهیز منابع اقدام نموده و این منابع را به اعطای تسهیلات اعتباری اختصاص می‌دهند.

گفتنی است هرگونه اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی تحت هر عنوان و تأسیس و ثبت هرگونه تشکل برای انجام عملیات بانکی، بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی ممنوع است.

بررسی کلی تفاوت‌های موسسات مالی و بانک‌ها حاکی از آن است که برای موسسه مالی اعتباری رعایت مقررات کمیته بال الزامی نیست و در عوض رعایت این قوانین  برای بانک‌ها ضرورت دارد.

همچنین اساسنامه بانک‌ها باید به تصویب شورای پول و اعتبار برسد در صورتی که برای موسسات اعتباری این الزام وجود ندارد.

لازم به ذکر است که موسسات مالی هنوز به شبکه شتاب بانکی وصل نشده اند و امکان انجام فعالیت‌های ارزی و سایر عملیات بانکی را تا زمان تبدیل شدن به بانک ندارند.

گفتنی است پرداخت سپرده قانونی به بانک مرکزی برای بانک‌ها الزامی است در حالی که برای موسسات مالی این الزام وجود ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *