متفاوتترین جام ملتهای تاریخ با ۴ میزبان عجیب/ بازهم پنالتی، بازهم کره و بازهم یک چهارم نهایی!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، به دلیل برگزاری مسابقات المپیک پکن و همچنین بازیهای جام ملتهای اروپا، در تقویم جام ملتهای آسیا تغییر به وجود آمد و برای اولین بار این رقابتها در یک سال فرد و با فاصله ۳ سال نسبت به دوره قبل برگزار شد. این دوره یک ویژگی خاص هم داشت و آن هم این بود که میزبان به طور مشترک ۴ کشور بودند.
کشورهای اندونزی، ویتنام، مالزی و تایلند میزبانی این دوره بر عهده گرفتند. این ۴ تیم مستقیم راهی جام شدند. ژاپن هم به عنوان مدافع عنوان قهرمانی بدون پلیآف راهی این دوره شد و رقابت سختی بین تیمها برای کسب ۱۱ جای باقی مانده به راه افتاد.
مسابقات در ۷ شهر و ۸ ورزشگاه برگزار شد. ۳۲ بازی به انجام رسید. ۸۴ بار توپ از خط دروازهها عبور کرد و میانگین ۲.۶۳ به بار نشست. ۷۲۴ هزار نفر از نزدیک شاهد مسابقات بودند و در پایان یونس محمود از عراق، نائوهیرو تاکاهارا و یاسر القحطانی با ۴ گل آقایگل شدند. یونس محمود به عنوان کاپیتان عراق بهترین بازیکن رقابتها هم نام گرفت. جایزه بازی جوانمردانه به ژاپن رسید.
در گروه اول عراق بالاتر از استرالیا و با ۵ امتیاز اول شد و کانگروها که اولین حضور خود را تجربه میکردند با تفاضل بهتر نسبت به تایلند میزبان دوم شدند و راهی یک چهارم نهایی شدند. عمان هم آخر شد. در گروه دوم ژاپن با ۷ امتیاز سرگروه شد و ویتنام به عنوان تنها تیم میزبان با کسب ۴ امتیاز دوم شد و صعود کرد. امارات و قطر هم سوم و چهارم شدند و صعود نکردند.
در گروه سوم نوبت به ایران رسید. ملی پوشان با هدایت امیر قلعه نویی وارد مسابقات شدند. ایران در گام اول با نتیجه ۲-۱ از سد ازبکستان گذشت. ابتدا رحمان رضایی گل به خودی زد، اما در ادامه سید جلال حسینی و جواد کاظمیان گلزنی کردند و ایران گام نخست را محکم برداشت. ملی پوشان در بازی دوم و روی اشتباهات حسن رودباریان در نیمه اول دو گل از چین خوردند. در ادامه فریدون زندی روی یک ضربه ایستگاهی و جواد نکونام با یک ضربه سر هوشمندانه کار را به تساوی کشاندند. ایران در آخرین بازی تیم مالزی میزبان را نتیجه ۲ بر صفر شکست دادند. آندو و نکونام موفق به گلزنی شدند و ایران با ۷ امتیاز بالاتر از ازبکستان ۶ امتیازی راهی یک چهارم نهایی شدند. در گروه چهارم هم عربستان با ۷ و کره با ۴ امتیاز به دور دوم رسیدند. اندونزی و بحرین هم مجوز صعود نگرفتند.
تیم ملی ژاپن بعد از تساوی یک - یک مقابل استرالیا در ۱۲۰ دقیقه در ضربات پنالتی ۴ بر ۳ برد و به نیمه نهایی راه پیدا کرد. عراق در آسانترین قرعه ممکن با دو گل از سد ویتنام گذشت و به نیمه نهایی رسید. ایران با کره جنوبی به تساوی بدون گل رسید. وحید طالبلو در دقیقه ۱۱۹ به جای رودباریان به زمین آمد. او یک پنالتی هم گرفت، اما مهدویکیا و خطیبی از ایران پنالتیهای خود را به هدر دادند تا بازهم روند یک درمیان برد و باختهای ما مقابل کره در یک چهارم نهایی ادامه دار باشد. عربستان هم در آخرین بازی این مرحله با نتیجه ۲ بر یک ازبکستان را شکست داد. در نهایت هم تیمهای عراق و عربستان به فینال رسیدند. شاگردان ویرا با تک گل یونس محمود در دقیقه ۷۲ به برتری رسیدند و یک قهرمانی تاریخی را به دست آوردند و هفتمین قهرمان این جام نام گرفتند. در بازی رده بندی هم کره در ضربات پنالتی ژاپن را ۶ بر ۵ برد و سوم شد.
رحمان رضایی از ایران در تیم منتخب جام حضور داشت. نور صبری از عراق بهترین دروازه بان شد. علی دایی و یحیی گل محمدی قبل از این جام از بازیهای ملی خداحافظی کردند و همینها باعث شد تا تیم ملی با نفراتی جدید و گاها در پستهای غیر متعارف به مسابقات قدم بگذارد.