چشمانداز مبهم وضعیت آوارگان سوری
آمار سازمان ملل نشان میدهد که از زمان سقوط دولت بشار اسد در اوایل دسامبر (آذر)، بیش از ۱۲۵ هزار پناهجوی سوری به کشور خود بازگشتهاند. با این حال، بسیاری از آنها فاقد سرپناه و چشمانداز اقتصادی هستند.
یک ماه پس از سقوط دولت اسد، بیش از ۱۲۵ هزار آواره سوری به کشور خود بازگشتهاند، اما این افراد با مشکلها و چالشهایی روبهرو بودهاند.
این آمار براساس بیانیه مطبوعاتی سازمان ملل منتشر شده است. در این بیانیه مطبوعاتی آمده است: بسیاری از خانوادهها سرپناه محدودی داشته و چشمانداز اقتصادی کمی دارند.
گونزالو وارگاس یوسا، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در این سند گفته است: تا زمانی که از حرف به عمل نرسیم، زندگی جدید در سوریه برای بسیاری از بازگشتکنندگان متاسفانه به معنای خوابیدن در محاصره زبالهها است.
یوسا با گفتههای خود به نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل و دیگر محافل بینالمللی که نیاز به بازیابی زودهنگام و بازسازی دارند، اشاره کرد.
فرستاده ویژه سازمان ملل برای سوریه در این نشست مرحله انتقالی را لحظهای از فرصتهای بزرگ و خطرهای واقعی توصیف کرد و گفت که وضعیت انسانی همچنان بحرانی باقی مانده است.
براساس گزارش سازمان ملل، نزدیک به ۱۵ میلیون سوری به خدمات بهداشتی نیاز دارند، در حالی که ۱۳ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند.
در همین حال، بیش از ۶۲۰ هزار نفر نیز در شرایط زمستانی آواره شدهاند.
گروههای مسلح در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۸ آذر) دمشق را تصرف کرده و دولت بشار اسد سقوط کرد. در ادامه، یک دولت انتقالی در این کشور تشکیل شده است.
براساس گزارشها، علاوه بر ۱۲۵ هزار بازگشتکننده سوری، نزدیک به نیم میلیون نفر که در سوریه آواره شده بودند تا پایان دسامبر (اوایل دی) به شمال غرب سوریه بازگشتند.
بهطور کلی، سازمان ملل تخمین میزند که حدود نیمی از جمعیت سوریه در داخل کشور آواره شدهاند و حدود یک سوم آنها در اردوگاههای آوارگان اقامت دارند. علاوه بر این، نزدیک به ۱۷ میلیون نفر در حال حاضر به کمکهای بشردوستانه متکی هستند.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرد در همین حال، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انتظار دارد حدود یک میلیون نفر در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ به این کشور بازگردند.
آژانس مهاجرت سازمان ملل درخواست کمک مالی خود را برای سوریه با هدف حمایت از ۱.۱ میلیون نفر در سراسر این کشور طی ۶ ماه آینده، بیش از ۲ برابر کرد.
آژانس مهاجرت سازمان ملل میگوید که برای دستیابی به این هدف به ۷۳.۲ میلیون دلار نیاز دارد که از ۳۰ میلیون دلار اولیه درخواست شده در دسامبر بیشتر است.
در همین حال، وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل بهعنوان نخستین مسئول حقوق بشری سازمان ملل وارد دمشق، پایتخت سوریه شده است.
براساس گزارشها، احمد الشرع رئیس دولت انتقالی سوریه، با هیئت کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل به ریاست تورک دیدار کرد.
انتهای پیام/