ضربالاجل ممنوعیت تیکتاک در آمریکا
ضربالاجل آمریکا برای مسدود کردن نرمافزار چینی تیکتاک در حال نزدیک شدن است و گمانهزنیها درباره این موضوع بار دیگر افزایش یافته است.
طی روزهای اخیر گزارشهایی درباره احتمال فروش این نرمافزار چینی به ایلان ماسک، مالک ایکس و متحد نزدیک دونالد ترامپ، مطرح شده است.
شرکت بایتدنس، مالک تیکتاک، موضوع فروش این پیامرسان را به ایلان ماسک «تخیل صِرف» توصیف کرده است.
با وجود این، بلومبرگ گزارش داد که مقامهای پکن، جایی که شرکت مادر تیکتاک در آن مستقر است، در حال بررسی این موضوع هستند که آیا اجازه فروش احتمالی این پیامرسان را بدهند یا خیر.
دیوان عالی آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد ممنوعیت دولت این کشور را علیه تیکتاک بپذیرد.
این نهاد آمریکایی میگوید که نگرانیهای امنیتی بر حقوق ۱۷۰ میلیون آمریکایی اولویت دارد.
مشخص نیست که چه زمانی حکم نهایی صادر خواهد شد، اما این ممنوعیت قرار است روز یکشنبه آینده، یک روز پیش از تحلیف دونالد ترامپ، اجرایی شود.
ترامپ پیش از آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود در کاخ سفید، از دادگاه آمریکا خواسته تا ضربالاجل را برای اجازه دادن به «راهحل سیاسی» به تعویق بیندازد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا، از دادگاه عالی این کشور خواست به او اجازه دهد پلتفرم رسانه اجتماعی تیکتاک را «نجات» دهد.
وی در سال ۲۰۲۰ با صدور فرمان اجرایی استفاده از این رسانه اجتماعی را ممنوع کرد.
در حال حاضر اگر مالک تیکتاک از فروش سهام آن به آمریکا خودداری کند، ممنوعیت سراسری این رسانه چینی در آمریکا از روز ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) اجرایی خواهد شد.
- بیشتر بخوانید:
- شرکت مالک تیکتاک: قصد فروش نرمافزار خود را نداریم
- جزئیات لایحه تیکتاک؛ مهلت یک ساله برای فروش شرکت چینی به خریدار آمریکایی
ترامپ در یک پرونده ۲۵ صفحهای از قضات دیوان عالی آمریکا درخواست کرد که این ضربالاجل را تا پس از مراسم تحلیف او در ۲۰ ژانویه متوقف کنند تا دولت او بتواند «به دنبال راهحلی از طریق مذاکره باشد».
علاوه بر ایلان ماسک، گفته میشود سایر خریداران بالقوه تیکتاک شامل استیون منوچین، وزیر خزانهداری سابق ترامپ و فرانک مککورت، تاجر و میلیاردر سرشناس آمریکایی، هستند.
همزمان با نزدیک شدن به موعد ممنوعیت تیکتاک، جستوجوی این پیامرسان در فروشگاههای نرمافزار مانند گوگلپلِی افزایش یافته است.
جستوجوی این برنامه در روزهای اخیر در گوگلپلی و آی.او.اس به رتبه اول رسیده است.
گروهی از کاربران جدید خود را «پناهندگان تیکتاک» معرفی کردهاند.
انتهای پیام/