رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: انحلال حشدالشعبی در راستای تقویت گروههای تروریستی منطقه است
هیئتی از نمایندگان ادوار و روسای عشایر اهل سنت عراق با ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کردند.
عزیزی در ابتدای این دیدار با اشاره به حسن همجواری و اشتراکات فرهنگی میان مردم دو کشور گفت: دامنه ارتباطات محکم میان جمهوری اسلامی ایران و عراق از بعد دوجانبه فراتر رفته و امنیت و ثبات کل منطقه را تضمین میکند. روابط بین دو ملت را کاملاً مثبت ارزیابی میکنیم و بر توسعه مراودات دوستانه فیمابین تاکید داریم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به ترور ناجوانمردانه شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که نمونه و مصداق بزرگترین دخالت خارجی در امور داخلی عراق بود افزود: ما با هرگونه مداخله کشورهای فرامنطقهای بویژه آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم و آن را به ضرر همه کشورهای منطقه میدانیم.
وی ضمن محکوم نمودن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، فلسطین و لبنان افزود: رژیم صهیونیستی مرتکب جنایتهای بیشماری در غزه و لبنان شده است. از وظایف مشترک ایران و عراق حمایت از مردم مظلوم فلسطین، غزه و جبهه مقاومت است. امروز باید آرمان ملت فلسطین، غزه و لبنان آرمان همه ملل اسلامی تلقی شود. رسالت تاریخی ما حمایت از آرمان مردم فلسطین است.
عزیزی همچنین با قدردانی از تلاشهای خوبی که مردم عراق به ویژه با بهرهگیری از ظرفیتهای حشدالشعبی در حمایت از مردم فلسطین و غزه داشتند، افزود: حشدالشعبی در طول این دوران عظمت مردم عراق را به نمایش گذاشت و هزینههای سنگینی را بر رژیم صهیونیستی و نظام سلطه وارد کرد از این رو ما هرگونه تضعیف حشدالشعبی را در واقع تقویت تروریستها میدانیم.
وی با تأکید بر ضرورت ادامه حضور حشدالشعبی در ساختار دفاعی عراق گفت: انحلال حشدالشعبی در راستای تقویت گروههای تروریستی در منطقه است. مطمئناً با انحلال حشدالشعبی، رژیم صهیونیستی و آمریکا بیشترین سود را خواهند برد.
وی در پایان با اشاره به تحولات سوریه گفت: ما نگران سوریه هستیم. مطمئن باشید که آینده سوریه از آن اندیشههای سیاه و نظام سلطه نخواهد بود. به هیچ وجه کشورهای اسلامی اجازه نخواهند داد که سوریه به دست بیگانگان بیفتد.
عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز که در این دیدار حضور داشت، با تأکید بر موقعیت خاص تاریخی، اجتماعی و فرهنگی به وجود آمده در روند منطقه و ارتباطات بین دو کشور گفت: دوستی دو کشور دشمنانی دارد. ما با همکاری میان اثرگذاران دو کشور میتوانیم امت اسلامی را تقویت کنیم. عراق در دوران جدید یکی از مراکز رویارویی با صهیونیستها و مبارزه با تروریسم است. ایران و عراق در این مبارزه با هم در یک راستا عمل میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین نبویان دیگر نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حاضر در این دیدار نیز با اشاره به عامل وحدت، صبر و استقامت در پیروزی بر دشمن صهیونیستی افزود: رژیم صهیونیستی با پشتوانه آمریکا و کشورهای دیگر روز و شب بدنبال طراحی توطئه علیه ما هستند، اما علیرغم حیلههای مکرر در مقابل تفکر اسلامی حتماً شکست خواهند خورد.
شیخ عبود العیساوی، نماینده چهار دوره پارلمان عراق نیز در ابتدای این دیدار با اشاره به اشتراکات تاریخی، دینی، مذهبی دو کشور گفت: ما دارای یک سرنوشت هستیم و با وجود دشمن مشترک باید متحد باشیم. مردم عراق حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از عراق را در برابر حمله داعش فراموش نمیکنند.
وی با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در داخل عراق افزود: حضور و نقش آمریکاییها بر ما تحمیل شده و هدف آنها تسلط بر کشورهای عربی است.
وی همچنین با اشاره به نقش عشایر و شیوخ در عراق گفت: عشایر و شیوخ در کشور عراق دارای نقش و جایگاه ویژهای هستند که میتوانند باعث خیر و برکات زیادی برای مردم دو کشور باشند.
شیخ عبود العیساوی با اشاره به فعالیتهای حشدالشعبی در عراق گفت: حشدالشعبی در سال ۲۰۱۶ با تصویب مجلس به یک ارگان رسمی دولت تبدیل شد و یک پشتیبان قوی برای نیروهای مسلح عراق محسوب میشود. هرگونه تجاوز علیه این تأسیس مردود است.
شیخ فرید الابراهیمی شیخ عشیره آل ابراهیم دیگر نماینده سابق پارلمان عراق نیز که در جلسه حضور داشت ضمن قدردانی از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از عراق در مبارزه با داعش گفت: اگر حمایتهای ایران نبود، خدا میداند که چه اتفاقاتی برای عراق پیش میآمد.
وی همچنین با ابراز نگرانی از شرایط جدید منطقه، گفت: حضور گروههای تروریستی در عراق و تحرکات جدید آنها، موجب نگرانی دولت و ملت عراق شده است.
انتهای پیام/