قابلیتهای مقاومت غزه و شکست معادلات رژیم صهیونیستی در جنگ
رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه، مانند تمامی رویاروییهای قبلی، با تمام توان سعی در از بین بردن سامانههای موشکی فلسطین داشته و برای رسیدن به این هدف به ابزارهای بسیاری متوسل شده است.
باوجود تمام اقدامهایی که اشغالگران طی بیش از یک سال گذشته انجام دادهاند و در سایه محاصره همهجانبه و فشرده تمام مناطق نوار غزه و مرزهای دریایی و زمینی آن، مقاومت از ابتدای تجاوز تاکنون توانسته موشکهای زیادی را شلیک کند.
موشکهای مقاومت فلسطین به سمت شهرهای اراضی اشغالی و صدها فروند از آنها به شهرهای بزرگ و مرکزی مانند تلآویو، حیفا، قدس و بئرالسبع رسیده است و در برخی مواقع نیز پایگاههای هوایی ارتش اشغالگر را نشانه رفته است.
با ادامه جنگ غزه، درصد موشکهای شلیک شده به سمت شهرکها و شهرهای دشمن صهیونیستی کاهش یافت و این به دلیل طولانی بودن دوران جنگ بود و مشکلات لجستیکی و عملیاتی تحمیلی را نیز به همراه داشت.
بازیابی توان مقاومت در نوار غزه
در ۴ ماه گذشته، تغییر ناگهانی و غیرمنتظرهای رخ داد، زیرا سرعت پرتاب موشک از نوار غزه دوباره افزایش یافت و اختلاف بین هر شلیک نیز کاهش یافت و بیشتر این پرتابها متمرکز بودند؛ از شهر خانیونس در جنوب نوار غزه و منطقه مرکزی، علاوه بر شهر غزه و شمال آن.
اینها عملیاتی است که دشمن از طریق دستور تخلیه غیرنظامیان ساکن در نزدیکی مناطق پرتاب، با آنها مقابله میکند؛ زیرا اعتقاد بر این بود که این امر به مقاومت فشار میآورد تا شلیک موشک را متوقف کند یا حداقل به تحریک مردم علیه مقاومت کمک میکند و آنها را مجبور میکند تا بهای سنگینی بپردازند.
غافلگیری ارتش رژیم صهیونیستی در شمال غزه
اما آنچه در دو هفته گذشته اتفاق افتاد، بهویژه با توجه به عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه، که سومین ماه خود را سپری کرده است، برای ارتش رژیم اشغالگر و سرویسهای اطلاعاتی آن غافلگیرکننده بود.
- بیشتر بخوانید:
- چالش موشکهای مقاومت برای رژیم صهیونیستی
- تثبیت مقاومت در منطقه و شکست نقشههای آمریکایی صهیونیستی
در حدود دو هفته متوالی، گلولههای موشکی از شمال نوار غزه شلیک میشود، بهطور خاص، از مناطق بسیار نزدیک به محل استقرار نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی.
برخی از آنها به حومه قدس اشغالی در حدود ۷۰ کیلومتری مرزهای غزه میرسند، در حالی که برخی دیگر شهرهای عسقلان، اشدود و چندین شهرک صهیونیستنشین تحت پوشش را هدف قرار دادند.
این تحول که رسانههای عبریزبان آن را بسیار قابلتوجه و نگرانکننده میدانند و معدود کسانی را که به شهرکهای صهیونیستنشین بازگشتهاند به فکر ترک مجدد برمیانگیزد، سؤالی را در مورد دلایل وقوع آن در این زمان خاص ایجاد کرده است.
پرسشهایی مربوط به توانایی ارتش اشغالگر در غزه پس از یک دوره طولانی نبرد و پس از خسارت بیسابقهای که در میان سربازان و افسران خود متحمل شد، وجود دارد.
تلاش رژیم صهیونیستی برای جبران شکست
برای همه روشن شده است که دشمن صهیونیستی هر زمان که مذاکرات و گفتوگوهایی با هدف توقف تجاوز و دستیابی به یک توافق جامع انجام میشود، بر سرعت عملیات نظامی و حملات خونین خود به غیرنظامیان بیگناه میافزاید.
در تمام دورانهای گذشته، رژیم اشغالگر شرایط جدیدی را برای باجگیری و افزایش سطح فشار نظامی در کنار آن ایجاد کرد، به امید اینکه بتواند به چیزی برسد که بتواند بخشی از شکست خود را که ۱۵ ماه ادامه دارد، جبران کند.
صرفنظر از آنچه در ماههای اخیر روی داده، مشخص شده است که شکست ارتش اشغالگر ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/