بهرهبرداری از ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی/ وقتی تکیه بر دانش داخلی به رفع ناترازی انرژی کمک میکند
عملیات اجرایی پروژه احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی از سال ۱۴۰۰ با تحویل زمین این پروژه آغاز شد و در آذر ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید.
این پروژه مشتمل بر ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با ظرفیت ۹ میلیون استاندارد متر مکعب در روز با کمپرسورهای برقی در آرایش ۲۱ خط انتقال برق اختصاصی ۱۳۲ کیلو ولت به طول ۸ کیلومتر پست برق اختصاصی ۱۳۲/۱۱ کیلوولت و خط لوله انتقال میعانات گازی ۴ اینچ به طول تقریبی ۵ کیلومتر تا پالایشگاه گاز پارسیان است.
تجهیزات اصلی پروژه شامل ۳ دستگاه الکتروکمپرسور ۵ مگاواتی است که در زمان کمتر از ۱۴ ماه تمام کارهای مهندسی ساخت و حمل به سایت انجام شده و سایر ادوات به کار رفته نیز از بهترین سازندگان کشور تأمین شده است.
تمامی مراحل اجرای این پروژه از مرحله طراحی تفصیلی مهندسی خرید و تامین تجهیزات تا نصب و راهاندازی توسط مهندسان و متخصصان ایرانی در مدت ۳۶ ماه به انجام رسیده است.
در این پروژه سعی شده که در تمام مراحل طراحی، ساخت کالاها و اجرا از تکنولوژیهای روز استفاده شود.
روز گذشته (۱۷ دی ۱۴۰۳) جمعی از اصحاب رسانه از تأسیسات تقویت فشار گاز وراوی که در شهرستان لامرد استان فارس احداث شده بازدید کردند.
جلوگیری از خروج ارز با استفاده از تجهیزات داخلی
در همین رابطه پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در گفتوگو با میزان، درمورد نقش ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی در رفع ناترازی انرژی در کشور، گفت: با راهاندازی این ایستگاه روزانه بالغ بر ۲.۳ میلیون مترمکعب و قابل افزایش تا ۵ میلیون مترمکعب در روز که معادل ۵ چاه نرمال تولیدی است به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده میشود.
وی در مورد اثرات طولانی مدت این ایستگاه تقویت فشار گاز عنوان کرد: بازیافت اولیه از میدان گازی وراوی بدون ایستگاه تقویت فشار حدود ۳۱ درصد پیشبینی شده بود که با راهاندازی این ایستگاه ۴۰ درصد بازیافت نهایی افزایش مییابد.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی بخش زیادی از تجهیزات از جمله تجهیزات برقی ساخت سازندگان داخلی است که از خروج قابل توجه ارز جلوگیری میکند.
همچنین مالک قنواتی، مدیر مهندسی ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی، در گفتوگو با میزان با اشاره به نقش ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی در افزایش تولید میدانهای گازی اظهار کرد: ایستگاه تقویت فشار گاز یکی از روشهای نوین بازتولید در میدانهای گازی است و در این ایستگاه از تاسیسات VFT یا دور متغیر استفاده شده که این فناوری امکان تخلیه مخزن در سالهای پایانی را فراهم میکند.
مدیر مهندسی ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این امر کمک میکند تا تولید را برای سالهای بیشتر انجام دهیم و ضریب بازیافت میدان گازی افزایش قابل توجهی پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری میزان ایستگاه تقویت فشار گاز میدان وراوی یکی از بزرگترین ایستگاههای تامین و انتقال گاز به پالایشگاه پارسیان است.
با راهاندازی این ایستگاه، تولید میدان گازی وراوی تا ۲۵ سال بهصورت ثابت به پالایشگاه پارسیان ارسال میشود و تولید این میدان گازی از روزانه ۳ میلیون مترمکعب به ۷ میلیون مترمکعب رسیده است.
انتهای پیام/